Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@Fireblade dostum haklısın baktım 410 ve 420 istediğim tipler fakat mekanik aksamlarını bilmem ayrıca şu giant escape 1 ve 2 beğendim hocam güzel birşeye benziyor dediğiniz gibi fiyatı biraz fazla şu sıralar o parayı veremem bir kaç ay beklemek zorunda kalırım ayrıca giant ve btwin triban 530 540 arasında kıyaslama yaparsan nasıl bir sonuç çıkar bilgin varmı

Scudo
@Fireblade yorumlar çok faydalı ve yönlendirici :harika: benim kafamda ise halen ikinci el merida speeder 200, specialezed sirrus elite ve sport (elite ve sport arasındaki farkı halen bilmesemde) ve trek fx serileri önde gidiyor

Parasi olan sunu kacirmasin. L kadro
Screenshot_2018-01-15-14-21-32.png

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@Fireblade işin içine uzun yol giriyorsa saydıklarının arasından Cube en mantıklısı ki bütçem olsa almayı istediğim bir bisiklettir. Gerçi 4000 tl güzel bir meblağ fuji touringlere de bakmanızı öneririm o fiyat aralığında olmalılar

@yukenkai Kadro kalitesi farkından dolayı kesinlikle Giant Roam 2

• Beğen
Tepkiler: yukenkai ve ones
@GRKM
Specialized Sirrüs Elite'de karbon maşa ve zerts sistemi(titreşimleri önleyen bir sistem) var.Karbon maşa olması hem hafiflik getiririr hem de darbeleri daha iyi emer konforu artırır.Sportta ise aluminyum maşa varken zerts sistemi yoktur.
Elite'de E5 aluminyum kadro varken sportta ise daha kalitesiz daha ağır olan A1 aluminyum kadro var.
Elite de kablolar kadro içinden geçerken sportta ise kablolar dışarıda.Arada fark çok.

sedona 420, btwin 540 fb, Giant escape 1 , merida speeder bakıyorum bekleyip bunlardan birinimi alsam diye düşünmüyorum değilim almışken iyisi olsun diye düşünüyorum bu 4 bisikleti değerlendirecek olursak hangisi daha tercih edilebilir daha iyi olduğu söylenebilir acaba bunların dışında sahibindende ilan numarası 520426091
Olan kron tx 500 sanırım 1,100 veya 1,000 tl alınabilinir kron hakkında bilgisi olan arkadaş var mı acaba

Selamlar, ben de hafta sonları trekking vs. hafif arazide,diğer günler ise şehir içinde kullanmak üzere bir bisiklet arayışındayım. Kron'un tx 450 ve 500 modellerini gözüme kestirdim, 450 biraz daha hesaplı ve zoom maşaya sahip, ikisi arasında hangisini tercih etmeliyim ? Ayrıca boyum 185, 20" kadro yeterli olacak mıdır benim için ? En kısa sürede gidip bi deneme yapacağım gerçi.

Foruma yeni katılan bir üyeyim herkese öncelikle merhabalar diyorum. :) Ben şu an için Ankara'da şehir içinde şimdilik yakın mesafelerde ulaşım amaçlı kullanabileceğim; daha sonrasında Eskişehir'de işe gidip gelmek amaçlı kullanacağım; ara sıra doğa gezilerinde de kullanabileceğim bir bisiklet edinmek istiyorum. Teknik açıdan bir bilgim olmamakla birlikte bütçe olarak da 1300 lirayı geçmemem gerekiyor. Toplu taşıma araçlarından oldukça sıkılmış olmakla birlikte bisikleti bir yaşam biçimi haline getirmek istiyorum. Araştırırken Mosso Legarda 1721 ürünü gözüme çarptı. Bu modelle ilgili yorumlarınızı da belirtirseniz sevinirim. Değerli yorumlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim. :)

@simge0626

Merhabalar.. Ağırlığı ve esnek kullanımını nazara dikkate alırsak Giant Escape Air modelini tavsiye ederim. Bahsettiğiniz rakama ilinci el temiz bulunabilir. Ağırlığı 9.7kg.

@mariokaldato sayın şefim şehir bisikletimi sattım ancak yol bisikletine geçmeli miyim bilemiyorum çünkü şehir içinde kullanıyorum bahsi geçen ilandaki ürün ne kadar cazip? Ayrıca 176 cm boyum ve 76 iç bacak cm ile L kadro olur mu şahsıma? Selamlar düzeltme : 180 ve üzeri içinmiş

@BurakLEE
Dostum selamlar. Hic dusunmeden Giant escape air al bi tane . Her arzuna yanit verir. Yol kafasinda sehir bisikleti hafif ve çevik

@simge0626
Merhaba legarda sehir ici rahatlikla isinizi görür. Kendi boyunuza uygun ikinci el bi bsiklet bakarsaniz eger rahatlikla daha hafifini daha kalitelisini bulmaniz mumkun. Bursa da bi tane s beden giant escape vardi uygunduda fiyati felan

Herkese hayırlı akşamlar yakın zamana kadar giant escape air konusunda gayet eminken, donanım kalitesi konusunda duymuş olduğum bir kaç olumsuz yorum kafamı karıştırdı öneren arkadaşların @hydrocon @mariokaldato fikrini merak ediyorum.

@GRKM
O fiyat bandinda adamlar elbet ki dura ace set yada xtr set koymazlar. Kaldi ki bisiklette esas para kadroya verilir. Keyfi olarak isteyen donanimi yukseltir. Ama ustundeki setlerde yeterlidir

• Beğen
Tepkiler: ones ve GRKM
Air 2 el fiyatlarıda çok artmış 2015 de 1700 tl idi sıfırı :) bende air olmazsa escape 2 alacağım sanırım ama aklım merida speeder 100-200 de

Hocam "Merida SPEEDER 200 ile Giant Escape 1" arasında donanım ve kadro olarak hangisi daha mantıklı görünüyor acaba

• Merida Sppeder 200
  • KADRO
    SPEEDER LITE
  • MAŞA
    Speeder BC Alloy straight disc
  • ÖN VİTES
    Shimano Sora D
  • ARKA VİTES
    Shimano Sora SS
  • VİTES KOLU
    Shimano Sora rapidfire
  • FREN KOLU
    Tektro T285
  • FREN
    Tektro TA hydraulic 160
  • AYNAKOL
    FSA Tempo 50-34
  • ZİNCİR
    KMC M99
  • HAZNE
    Alloy Disc / Alloy Disc cassette
  • JANT SETİ
    MERIDA comp 22 disc pair
  • KASET DİŞLİ
    Sunrace CS-9S 11-28
  • DIŞ LASTİK
    Maxxis Detonator 32 60
  • BOĞAZ
    MERIDA Comp OS 6
  • GİDON
    MERIDA comp OS 600 Flat
  • SELE BORUSU
    MERIDA road comp SB12 31.6
  • SELE
    MERIDA Sport
  • PEDAL
    XC pro alloy
  • AĞIRLIK
    10.93 kg
Giant Escape 1

KadroALUXX-Grade Aluminum
ÇatalComposite, Alloy Steerer
GidonGiant Connect, 31.8, Low Rise
Gidon BoğazıGiant Connect, 31.8, 8-Degree
Sele BorusuGiant Connect , 27.2x375mm
SeleGiant Connect Upright
PedallarGiant Sport
Vites KollarıShimano Altus, 27-Speed
Ön AktarıcıShimano Altus
Arka AktarıcıShimano Acera
FrenlerTektro TK837
Fren KollarıTektro CL530-RS
Arka DişliShimano CS-HG30 11-34, 9s
ZincirKMC X9 w/Missing Link
Krank TakımıShimano Acera, 26/36/48
Bottom BracketShimano BB-UN26
JantlarGiant GX02 Double Wall Aluminum
GöbekFormula, 32h
Jant TelleriStainless Steel
LastiklerGiant S-X2 Puncture Protect, 700x32

@ones Kesinlikle ya Giant escape, yada Merida. Merida daha yarış geometrisine yatkın. 2 teker arası mesafe reach ve stack ölçüleri yol bisikletlerini andırırken Giant daha tur'a yatkın ölçülere sahip bir bisiklet. Gerçi benim de Giant escape'im var her ne kadar tura yatkın desemde benim için fazla sportif bir bisiklet o yüzden gidon boğazını değiştirmiştim. İşin özüne dönersek burada beklentinize göre ikisinden birini seçin ikisi de dünya markası birbirlerini aratmazlar.

@ones Bir üstteki yorumum sizin içinde geçerli. Aralarında kadro kalitesi arasında pek farkları yok. Donanım ise yine oldukça benzer. Bu 2 bisiklet için en büyük fark geometrileri speeder daha çok performans bisikleti açıları da yol bisikletine çok yakın ki bunu 50-34 aynakolundan ve yol ekipmanlarından fazlasıyla anlaşılabiliyor. Kısaca daha çok şehir içi performans istiyorsanız speeder daha rahat oturma pozisyonu ve daha çok tur amaçlı kullanacaksanız Giant escape.

• Beğen
Tepkiler: GRKM ve ones
Merhabalar, bütçem max.1000 tl. Hem zorlu koşullarda hem de asfalta kullanabileceğim hafif bir hibrit bisiklet arıyorum. Sadece hobi amaçlı değil, ulaşım içinde kullanacağım. Bu nedenle hafif ve hızlı olması önemli. Yokuşlu bir şehir de yaşıyorum. Tavsiyeleriniz neler?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Genç89 değerli yorumların için teşekkür ederim, genel olarak şehir içinde kullanmayı düşünüyorum spora gitmek için şehir içi turlar için yazın haftasonları veya diğer zamanlarda ise fırsat buldukca turlara katılıp yakın iller ve gurcistan var rotamda yarış geometrisi derken ve gidon değişimi derken sebeplerini pek anlayamadım k.bakma yeni bu işlerin detaylarına girip öğrenmeye çalışıyorum, tip olarak sorarsan merida tipi daha hoşuma gidiyor ama tipten ziyade rahatlığı ve sorunsuz oluşu önemli benim için, tabiki kadro dışı tertibatları vites fren dişli vb. Ekipmanlara uygun olması sorunsuz olması önemli takılan aynakol konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim, 1,78 boyunayım nasıl kadro seçmeliyim onuda bilmiyorum teşekkürler tekrar saygılar

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ones şayet bisikleti bir yerlere çıkarma indirme vs. gibi durumlarla çokça karşılaşılacaksa escape1 ve speeder kıyasında ağırlıkda belirleyici olacaktır diye düşünüyorum bisikletin üzerindeyken ağırlığının bizim gibi kullanıcılar için çokda elzem olmadığı kanatindeyim

Geri