Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@historiyst mtb tarzı alacaksan şehir dışı tur amaçlı kullanırken yorar tekerleri kalın olduğu için asfaltta ses yapar bana sorarsan lastikleri 700x35C ebadındaki şehir tur bisikletlerine bak hem yormaz hemde rahat sürersin...

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Scudo
Merhabalar, bisiklet devamlı kullanan biriyim 1000-2000tl arası bir şehir bisikleti almak istiyorum ve sizden tavsiye bekliyorum ayrıca kadro boyu konusunda da nasıl olacağını pek netleştiremedim zira sitelerde farklı farklı şeyler yazıyor boyum 177 bacak boyum 80, teşekkürler.

Satılık 3 model arasından hangi bisiklete karar vermeli?
(Şehirler arası yolculukta kullanmak amaçlı)
Whistle Miwok 1639
Giant Roam 2
Salcano Mostar 700 Man
Salcano City Sport

bende carraro 225 imi. sattım. Güzeldi ama biraz dah hafif ve seri birşey istiyorum. (9.5,12 kg civarı düz maşa)

176 boy iç bacak 76 cm sanırım. sadece şehir içi kullanıyorum.

bütçem şuan 800-900 TL civarında. banada yardımcı olurmusunuz?
şehgir dışından alırken metro truva otobüslerine 40-50 TL versek göndeririler mi? kargoya 150 TL bütçem yok.

ikinci el Giant escape 2 (900 TL) , Merida speeder 100-200 (1200-17000 TL arası) , trek 7.2 fx (1500 TL )mi almalıyım

sıfır mosso legarda 1721 v , carraro 323 filanmı alayım (900 TL civarı)

@BurakLEE hocam 321 ve ya 323 önerebilirim senin için sabit maşa oldugu için biraz daha hafif ve daha akışkan oluyor (321 14.5 kg) ya da ikinci el 330 (1 kg daha hafif 321 den) bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
@Desert Fox 323 sahibindende sıfır 900 tl yazmışlar. antalyadan kargoda 150 tl deyince cesaret edemedim. ama dedigin gibi c arraro 225 den sonra sabit maşa istiyorum. Ancak il dışı nasıl alacağım halen çözemedim. otobüslere vermek istemiyorlar.

Lapierre tavsiye ederim.

@BurakLEE hocam hangi ildesin sen? gelme imkanin yok mu otobus ile götürürsün ya da tanidik kamyon şoförü felan yok mu yardim edebilecek.

321 alabilirsin internetten 900 civarına bulursun

Arkadaşlar merhabalar uzun zamandır formu takip ediyordum şimdi üye olup yazmaya, aranıza katılmaya karar verdim bu bisiklet almak araba falan almaktan çok daha zor olduğunu öğrendim en azından şuan ne istediğimi biliyorum yanılıyorsam bilen arkadaşlar yardımcı olsun, bütçem şuan fazla olmadığı için beklemeyi tercih etmiştim fakat arkadaşın bisikleti bendeydi verdikten sonra bisikletsiz duramadığımın farkına vardım arkadaşın bisikleti kron xc 150 dağ bisikleti hd disk ön amasör maşalı olandan, şimdi gelelim benim ne istediğime bu kervana beklemeden başlangıç seviyesi çok kötü olmayan tertibatlara sahip bir bisiklete ihtiyacım var kullanım alanım haftada 4 defa spora gitmek havalar güzelse bisiklet yolunda günlük yaklaşık 10 km yol yapmak spor amaçlı, yaza doğruda turlara katılmak 100 km yakındaki göl, şehir gezilerine katılmak ama genellikle şehir içi kullanacağım ha birde pek site güvenli olmadığı için daha önce çalınan bisikletler oldu eve taşımak zorundayım sürekli 3 kat taşıyıp balkona bırakıp aşağı indirmek zorundayım :)

Anladığım kadarıyla şehir ve asfalt yol olacağı için düz maşa olmalı masrafı az ve hafif olması için V fren olmalı tercihimi bunlardan yana kullanmak istiyorum bu bağlamda yardımlarınızı ve tavsiye deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim .
Başlangıç seviyesi için ayırdığım bütçe 1.000 TL başlagıç ve orta seviye için sonradan düşündüğüm 1700, 2500 TL kadar, trek fx serilerine baktım hem hafif istediğim gibi ama şimdilik bütçe dışı btwinlere baktım aynı şekilde, başlangıç için salcano, carraro, mosso vb baltım, şimdi arkadaşlar bu ihtiyaçlar doğrultusunda beni üzmeyecek aksamlarında problem kolay çıkmayan bir iki sene götürecek yolda bırakmıyacak bir f/p tavsiyeniz varsa bana yardımcı olun çünkü yoruldum araştırmaktan :) Teşekkürler şimdiden.

@ones diger markalari bilemem ancak carraro dan sabit masali bir model önerebilirim. carraro sportive 321 (1000 tl sabit masa,v fren,tourney set 14.5 kg) ancak butceniz elveriyorsa 330 öneririm (13.5 kg)

• Beğen
Tepkiler: ones
Herkese selamlar bende ilk bisikletimi almak ve keyifli bir hobi edinmek maksadıyla aranıza katıldım. @ones arkadaşın bisikletten beklentileriyle benimkiler birebir örtüşmekte. Bir hafta kadar arkadaşın carraro flexi 121 (katlanır bisiklet) (12-12,5 kg) gene bir hafta kadar scot aspect 940 (mtb) (14,5-15 kg) deneyimlerimden sonra ihtiyacımın mümkün olduğunca hafif bir şehir bisikleti olduğuna karar verdim. Kararsız kaldığım konu ise 1500 tlye kadar taksitli alım avantajından yararlanarak sıfır (carraro sportive 321, mosso legarde 1721 mdm v) gibi bir tercih yapmakmı yoksa gene 1500 tlye kadar her ne kadar peşin vermek zorunda olacak olsamda şartları zorlayıp ikinci el merida speeder 200 (2014-2015 model) gibi bir tercihmi yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var

@GRKM 321 kullanıyorum bu arkadaş da 14.5 kg dostum

merhabalar öncelikle cevabından dolayı teşekkür ederim @Desert Fox belirttiğiniz model hakkında ve bir kaç o fiyat bandında marka modele daha baktım yorumları falan okudum biraz daha kafamı karıştırdım anlayacağınız:) belirttiğiniz carraro 321 modeli güzel fakat ağırlığı olarak kafamda soru işaretleri oluştu aşağıda belirleyeceğim marka modeller hakkında fikir sahibi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim kadro olarak kıyaslama yapılırsa ve özellikle kullanılan tertibat marka modelleri ön vites, arka vites, maşa, krank, fren, lastik gibi konular hakkında kıyaslayarak öneride bulunurlarsa çok memnun olurum bu seviye başlangıç seviyesidir muhtemelen yakındır bir birine ama sorunsuz tertibata sahip olsun soğutmasın beni istiyorum şimdiden teşekkürler.

CARRARO SPORTİVE 321

MOSSO LEGARDA 1721 MDM V

SEDONA 321

@ones sedona 321 diye bir model 2017 kataloğunda yok. 320 var o da 3'ü içinde en iyisi. Carraro'da düz maşa ve v fren var fakat donanım olarak düşük. Mosso'da amortisörlü maşa v fren var ayrıca arka aktarıcısı altus. Net bir bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Düz maşa ve v fren kombinasyonlu bir şehir bisikleti almak istiyorsanız carraro'nun sportive 3xx serisine bakın. Sedona dışında rakibi yok o da 2 model çıkarıyor.

• Beğen
@Fireblade ilk başlangıç bisikletim olacağı için 1.000 TL - 1.500 TL arası bir fiyata sahip yukarıdaki ilk yazımda belirttiğim alanlarda kullanacağım yazımı okursan sanırım daha iyi anlarsın teşekkürler ayrıca cevabın için

@ones hocam mossoyu çıkartın (kullanılan maşadan ötürü) sedona ya da carraro bakın ancak sedona 321 ile carraro 321 arasında baya fiyat farkı var donanım olarak karşılaştırmak doğru olmaz.bütçeniz max 1500 ancak sedona 1900 tl gözüküyor anlamadım bu durumu.

1000-1500 aralığındaki bisikletlerdeki maşalar iyi olmuyor o yüzden sabit maşa tercih edin fren olarak disk ya da v fren (yağmurlu havalarda çok kullanırım dersen disk bana sorarsan bakım,balata değişimi yormaz dersen disk seç) bu fiyat aralığında shimano tourney ve altus olur

kendim carraro sportive 321 kullanıyorum ağırlığı 14.5 kg dostum açıkcası bu fiyata daha hafif olmasını beklemek ayıp olur.

• Beğen
Evet dostum o konuyu araştırdığım için sabit maşa ve V fren konusunda hemfikiriz sedona konusuna değinecek olursa açıkçası forumda okudum olumlu postlar gördüm ekşi sözlükte falan fiyatına bakmak istedim internette bulamadım ikinci el olarak bulabildim ancak forumdada vardı 800 ile 1000 tl arası satıldığını gördüm sıfırının fiyatı hakkında bilgim yok bulamadım ondan dolayı aradaki tutarsızlık için kusura bakmayın 1.000 - 1.5000 tl bütçe ayırmışım daha iyisini f/p olarak elde edeceksem eğer esneyebilirim

@ones aradığınız bisiklet sedona 410 hocam. İlk çıkan modeli ile son modeli arasında dağlar kadar kalite farkı olsa da yine de alınabilir bir model.

Bütçeyi arttırabilme imkanınız varsa giant escape modellerine bakın. Yağ gibi akıyor yolda ve çok güzel görünüyor. Ömürlük.

• Beğen
Geri