Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@ekimemre

Ben yol bisikletine dağ bisikleti pedalı taktım. Bu durumda tersi de olur diye düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ekimemre
Scudo
@saglam.serdar

Hafta sonu Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışına gittiklerinden mütevellit bize yakın olan bisikletçi kapalıydı. Başta eski pedalı sökemedim, bisikletçiye götürecektim, kapalı olunca iş başa düştü. Zor da olsa eski pedalları söküp 105 Shimano yol pedallarımla da ilk deneyimimi yaptım. Performansı da ciddi manada olumlu etkiliyor.

Kendi sorumu deneyimleyerek cevaplamış oldum kısacası :)

selam arkadaşlar yeni bir bisiklet alma arifesindeyim lafı çok uzamadan sorayım.
sıfır 2016 model merida crosway 100 (2000tl) (amartisörlü maşa ve sele + ayarlanabilir gidon + disk frenler ) aktarıcılar ön altus arka alivio
az kullanılmış 2015 model trex fx 7.5 mi (2100tl) (düzmaşa +disk fren) aktarıcılar ön deore arka deore lx
ciddi olarak kararsız kaldım.
Bisikleti toprak yolda kullanmayı hiç düşünmüyorum. genelde asfalt yollarda ve günlük sürüş ve yılda bir kaçkez uzun turlarda kullanmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@caner1405

Asfalt yolda kullanacaksanız düz maşa almanız daha mantıklı. Üstelik Trek'in vites sistemi daha üst model. Bu bakımdan Trek önde. Ancak ne kadar az kullanılmış olduğunu bilmediğim için daha fazla yorum yapmam doğru olmaz. Ona da siz bakarak kararınızı verin.

merhaba şehir içinde gezme amaçlı bisiklet alacağım.iki bisiklet arasında kaldım.salcano city fun 60v ve mosso legarda 1721. aralarında 150 tl gibi bi fark var.hangisini tercih etmeliyim?

• Beğen
Arkadaşlar en ucuz ve 10 KG ALTI bisiklet ne tavsiye edersiniz? veya max 1500 tl en hafif ve donanım olarak iyi bisiklet ne tavsiye edersiniz?

@pressesc

Giant escape air var 9.5 kg ama fiyati 1500 den fazla. Giant escape r3 var 10.5 kg. Onun sifiri 1750 civari. Bendede 1.5 aylik r3 var hatta yakinda satiliga koyucam.. ilginizi cekerse msg atabilirsiniz ozelden.

Arkadaşlar sedona 410 bakıyorum da bir-kac sorum olacak.

1) Ağırlığı kaç kg
2) Sedona 2015 modelleri çok övülüyor. 2017 modelleri kötü mü? Aralarında ne fark var?

@pressesc

O fiyatlara o kilolarda bisiklet malesef yok en yakın tercih 10.5 kg Giant Escape Rx 3

Bir de Giant Escape Air var

merhaba arkadaşlar, 1500 tl'lik bir bütçe belirledim ve bununla şehir bisikleti almayı düşünüyorum. marka ve model tavsiyesine ihtiyacım var. yakın zamanda ng650 27,5 jant md bisikletimi sattım. geniş lastiklerinden ve frenlerinden memnun değildim açıkçası. yılda birkaç kez 200 km üzeri yolculuk planım var. bunun dışında gündelik kullanımda 10 km mesafede kullanacağım. hafta sonları da 70-80 km mesafede havalar uygun oldukça kullanacağım.

model tavsiyesi dışında ilintili olarak kafamda birkaç soru da var:
-hidrolik freni arkadaşımın bisikletinde deneme şansım oldu ama bisikletin kötü durumda oluşundan mı kaynaklanıyor bilmem benim md fren bisikletimden bir farkı yoktu. hal böyleyken yetkin bir tecrübeyle siz v fren ve hd fren arasındaki fiyat farkını vermeye değer mi sorusunu nasıl değerlendirirsiniz?
-yaşadığım çevrede yollar asfalt olmasına rağmen güzergahımda bir hayli bozuk bölgeler var. mtb kullanırken geniş lastik bu tür darbeleri absorbe etmesine rağmen hızlı sürmemden kaynaklı ufak tefek yamulmalar olmuştu. bu durum şehir bisikletinde artış gösterir mi ya da şehir bisikleti jantları mtb'lere göre daha hassastır denebilir mi?
-internette bazı sitelerde aynı marka ve model bisikletler 300 tl ye kadar fiyat farkıyla sunulabiliyor. gözardı edilemeyecek kadar bir fark var (link). üstelik sitelerde oldukça yetkin bir hizmet veriyor gibi görünüyorlar. beğendiğimiz model bisikleti iyi bir siteden uygun fiyata almak bize ne gibi dezavantajlar doğurabilir ?

beyhude yere nefesinizi tüketmeyin, şöyle bir bisiklet varken diğer şehir bisikletleri onun yanına atılmış bir noktadan ibarettir sadece.

(link)

merhaba arkadaşlar, gündelik kullanımda 10 km mesafede ve haftasonları 70-100 km mesafede kullanmak için bir şehir bisikleti almak istiyorum. derin olmayan bilgimle ve bütçemin elverdiği ölçüde bu iki modele indergedim. sizce hangisini almak mantıklı olur ?

bir de bu modellerin v fren olarak satılanları 250 tl ye kadar indirimli görünüyor. hd için aradaki fiyat farkına değer mi ?

1500 tl ye kadar önerebileceğiniz tavsiyelere de açığım, teşekkür ederim.

carraro sportive 225 özellikler (1365 TL)

KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI-ENTEGRE
MAŞASUNTOUR NEX HLO 63mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO ALTUS M310
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY510
KRANK TAKIMISHIMANO TY301 48X38X28
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG20 12-32T KASET
VİTES KOLUSHIMANO ALTUS M310 3X8
FRENSHIMANO M315 HİDROLİK DİSK
LASTİKCST 700X35C PATLAMAYA DİRENÇLİ REFLEKTÖRLÜ
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELESELLE ROYAL
EK ÖZELLİKLERAYARLI GİDON BOĞAZI

salcano city sport 10 hd özellikler (1319 TL)

KADRO28" Hydroformed Tubes Alüminyum Kadro
MAŞASuntour NEX HLO Kilitli Maşa
ARKA VİTESShimano SL-M3000 / RD-M370 Altus 27 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ18" - 20"
ORTA GÖBEKChin Haur CH51
AYNAKOLShimano FC-T3010 48t/36t/26t krank takımı
FREN TAKIMIShimano M365 Hidrolik Disk
VİTES KOLLARIShimano ALTUS SL-M3000
RUBLEShimano CS-HG200 34t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano FD-TX51
GİDONZoom Alüminyum Gidon
BOĞAZZoom TDS-C297 Alüminyum Boğaz
SELE BORUSUZoom C208 Alüminyum Sele Borusu
FURŞ TAKIMIChin Haur CH-9280TBW
JANT SETİSalcano XPRO HB 8x4H Özel Örüm Jant Seti
TEKER SETİContinental Country Plus reflektörlü lastik

• Beğen
@kenshin23
İkisi de olabilir işinizi görür

@kenshin23 izmirde ikinci elde çok iyi fiyata trek ve specialized marka bisikletler var onlara bakabilirsin sıkı bir pazarlıklıkla senin bütçene gelebilirler.Fakat ikinci elde görerek almanda fayda var. V fen disk fren konusu tamamen senin kullanım durumuna ve zevkine kalmış.

IMG_0863.JPG Snapseed.jpg 6-7 Aylık bisikletim,2017 model Scott Sub 20 Cross bisikletimi satıyorum

Geri