merhaba arkadaşlar, 1500 tl'lik bir bütçe belirledim ve bununla şehir bisikleti almayı düşünüyorum. marka ve model tavsiyesine ihtiyacım var. yakın zamanda ng650 27,5 jant md bisikletimi sattım. geniş lastiklerinden ve frenlerinden memnun değildim açıkçası. yılda birkaç kez 200 km üzeri yolculuk planım var. bunun dışında gündelik kullanımda 10 km mesafede kullanacağım. hafta sonları da 70-80 km mesafede havalar uygun oldukça kullanacağım.
model tavsiyesi dışında ilintili olarak kafamda birkaç soru da var:
-hidrolik freni arkadaşımın bisikletinde deneme şansım oldu ama bisikletin kötü durumda oluşundan mı kaynaklanıyor bilmem benim md fren bisikletimden bir farkı yoktu. hal böyleyken yetkin bir tecrübeyle siz v fren ve hd fren arasındaki fiyat farkını vermeye değer mi sorusunu nasıl değerlendirirsiniz?
-yaşadığım çevrede yollar asfalt olmasına rağmen güzergahımda bir hayli bozuk bölgeler var. mtb kullanırken geniş lastik bu tür darbeleri absorbe etmesine rağmen hızlı sürmemden kaynaklı ufak tefek yamulmalar olmuştu. bu durum şehir bisikletinde artış gösterir mi ya da şehir bisikleti jantları mtb'lere göre daha hassastır denebilir mi?
-internette bazı sitelerde aynı marka ve model bisikletler 300 tl ye kadar fiyat farkıyla sunulabiliyor. gözardı edilemeyecek kadar bir fark var (link). üstelik sitelerde oldukça yetkin bir hizmet veriyor gibi görünüyorlar. beğendiğimiz model bisikleti iyi bir siteden uygun fiyata almak bize ne gibi dezavantajlar doğurabilir ?