Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

3 km yolum, kaldirimdan gidiyorum ve çok kısa bir yokuş mevcut sadece

boy 175, bacak boyu 79

Scudo
@sefaakcan Mersin - Anamur arasında dün arabayla gidip geldim. Dediğin gibi düzeltmeler var ancak tamamlanmamış durumda.
Gezerek ve kamp yaparak gideceksen tabii ki tur bisikleti alacaksın.
Kamp yapmam, 1-2 günde gideceğim yere varırım diyorsan yol bisikleti.

ben de mehmetakyüze benzer bir sebeple bisiklet arayışına çıktım..

bulduğum modeller
carraro sportive 224 (2017)
bianchi discovery 2016 veya 2017
Sedona 410

bu tavsiyeleri aldım
ama mesela
daha uygun olan
carraro grande 702 var ama kimse tavsiye etmemiş çok kararsız kaldım.

@mehmet akyüz

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link) (dikkat! vitessiz bisikletir, düz yol için keyifli ve hafif olabileceği için önerilerim arasına koydum)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

neyi neden önerdiğim konusunda kısaca bilgi vermek gerekirse;
bagajlı modeller işe giderken çanta mont vs taşımanıza yardımcı olabilir ama ek ağırlıktır yine de isterseniz sökme opsiyonunuz mevcut,
zincir korumalı ve çamurluklu modeller iş kıyafetinizin kirlenmesini veya zarar görmesini engeller, takılıp çıkartmalı çamurlukları decathlon vs gibi yerlerden alabilirsiniz, çamurluk eklemesi kolay bir özelliktir,
vites aralığı az yokuşta çok da önemli olmayacaktır,
kaldırımdan giderken maşanın amortisörü de pek fayda sağlamayacaktır yine de dilerseniz önerilerim arasında iki tip de bulunuyor,
26 veya 28 cantlar konusunda da 28 cant güzeldir ama 26 cant için iç lastik vs bulmanız daha kolaydır, ikisi arasında tercih sebeplerini sıralarsak nerdeyse başabaş çıkar, çok kalın lastik olmamasına dikkat edin yeter

@Yalchinosis hocam ilginize çok teşekkür, bende şu an eski bianchi var, ön maşa amortisörlü, ortopedi doktoru olarak çok faydasını gördüm , o yüzden hafif, aliminyum kadrolu ve amortisörlü maşalı olsun istiyorum, ikinci ellere de bakmaktayım.. listeden cloud butleri beğendim, ayrıca sedona çok övülen, F/P ürünleri olduğu söylenen bir marka.

@mehmet akyüz kafanızda birşeylerin netleşmesine yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, şimdiden keyifli pedallamalar.

@LostParadise
Carraro derim ben olsam alıp da sahibini düzeni pişman olanı denk gelmedi bana

@Yalchinosis hocam bir sorum olacak 15-16 kg civarinda profesyonel olmayan amortisörsuz bisikletim var 1.50 kalinlikli yol lastiği alıp taksam ne gibi faydasını gorurum

@Yalchinosis hocam yazmayı unuttum asfaltta kullanacağım genelde dağ lastikleri beni çok yoruyor asfaltta gibi geldi beni 1 yıl idare etse yeter seneye model yukseltiriz carraro ile :)

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
@velicoskun01 Merhaba, öncelikle belirteyim hiç bir bisikletimde tekerlek değişimi yapmadım o yüzden bisikletle uyumlu olur mu inanın hiç tecrübem yok bu yüzden size tavsiye verip yanıltıcı olmak istemem, ama forumda bunu veya benzeri modifikasyonları yapan çok kişi var eski başlıkları tarayarak belki aradığınız bilgiye ulaşabilirsiniz. Yine de ince tekerlek (yol bisikleti yarında da ince değilse) fayda sağlayabilir diye düşünüyorum.

@Yalchinosis hocam banada bi bisiklet önerirmisin kondisyon yüklemesi için alıcam 40 50 km lık yollar ıcın dusunuyorum yazın ise yazlık yerlere bile o bisikletle gitmek istiyorum bütçe 1000 tl şehir içi sahilde de kullanıcam ve bizim sahil yolları çok bozuk ve mazgalların delikleri büyük o yüzden yol yarış bisikleti alamıyorum.

@KüFürbaz Haydo Kondisyon konusunda yardımcı olur mu bilmem ama aşağıda linkini vereceğim tipte tur bisikletleri yardımcı olabilir ama iyisi mi denemeden almayın sizin istediğiniz bisikleti en iyi siz bulabilirsiniz.

(link)

arkadaşlar merhaba,
biraz kendimden bahsedeyim sonrada sorularımı sorayım.
27 yaşındayım finansmancıyım özel bir firmada.1,73 boyum 80 de kilom var.istanbul da yaşıyorum.
üniversite dönemine kadar bisiklete bindim fakat son 6 yıldır bisikletle pek alakam kalmadı.
şimdi hafta sonlarında istanbul içi ve zamanla yakın illere gitmek için bisiklet arayışı içerisindeyim.
yapılacak yollarda 80 kg luk benim ağırlığıma ek olarak en fazla bir sırt çantam olur onun haricinde ek profesyonel donanım ve araç gerek olmayacak yanımda.
gidilecek yollarında yüzde 90 ı asfalt yol olur kanaatindeyim.çok azı toprak veya zorlu olmayan bir orman yolu olabilir.yani dağ tepe gezilmeyecek.gideceğim en ormanlık yer belgrad olur ki oranında çoğunda asfalt var.
bisiklet seçimine gelince:
(link) tx300
(link)tx150
(link)[25],5f-fren[15] city sport 20 HD
(link)[25],5f-fren[15] city sport 10 HD

seçenekleri kabaca bunlar olarak belirledim. önde kilitlenebilir süspansiyon,hidrolik disk fren,vites sisteminin dayanıklı ve akıcı olması yol tutuşu ve konforlu olması,sağlamlığı önceliklerim.marka konularında çok şey okudum kron ve salcano konusunda tereddütlerim var.aşağı yukarı diğer parçalar hep aynı markaların parçaları fakat kadro kalitesi jant lastik kalitesi parçaların uyum ve montajlarının düzgünlüğü konusunda hangi markayı tercih etmem konusunda çok kararsız kaldım.bütçem en fazla bu bisikletlerin etiketleri kadar.daha fazlasına çıkmak istemiyorum.bana önerebileceğiniz başka marka model daha kaliteli bisikletlere de bakabilirim.bu seçeneklerdeki en sorunsuz en kalitesini bana söyleyebilirseniz ona göre kararımı vereceğim.salcanonun fabrikası arnavutköyde gidip oradan görüp alabilirim.kron tuzlada bana uzak fakat öneri kron olursa tuzlayada gidip fabrikasından alabilirim satışı varsa.
önerileriniz tavsiyeleriniz bu kardeşiniz için çok önemli herkesin istediği gibi en kalitelisi ve bütçemize en uygununu arıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
Faruk

Arkadaslar merhaba bu aksam veya yarin sabah siparis vericem artik. Yardimci olabilirmisiniz. Bianchi 313 mu yoksa 413 mu. Gunluk sabah 8 km ise gidis 8 km geliste kullancam. Seleleri rahatmi yoksa sele almalimiyim. Onerebilceginiz kilit varmi ? Yada bu fiyatta onerebilceginiz baska bir bisiklet varmi.313 modelini 800 tl 413 modelini 870 tl ye alabilmekteyim.

Merhaba

Bence sizin tarifinize en uygun bisiklet Trek 720. Fiyatı oldukça pahalı fakat tur ve bisiklet hayatımın bir parçası olacak diyorsanız, hayatımızın iki diper parçası olan bilgisayar ve mobil telefonun toplam fiyatından pahalı değil:)

Ayrıca benim bir sorum olacak.
Sadece şehir içinde biner ve kısa turlara çıkarım diye Giant Escape 1 şehir bisikleti almıştım. Sağolsun marmara bölgesi civarında 2-4 günlük turlarda beni hiç sıkıntıya sokmadı.
Bu yaz için Kars-Ardahan-Artvin-Rize- Trabzon turu yapmayı planlıyorum. Bisikletimin bu turu çıkarabileceğinden hiç şüphem yok. Acaba Rize içnde Ardeşen-Çayeli geçişini Fırtına-Baldaş-Senoz geçitinden yapsam (3000 m tırmanış yanı sıra 50 km civarı oldukça kötü toprak yol) karbon ön maşam, alüminyum kadrom ve schwalbe 700X32 green guar tekerleklerim bu ara yolu çıkartabilir mi?
Tecrübe paylaşımınız ve fikirleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Mayısta bir şehir bisikleti almak istiyorum. En fazla 1200 TL bütçem var ve bu bütçeye göre f/p ürünü almak istiyorum. Kocaeli'de yaşıyorum ve burada nereden uygun fiyata bisiklet alabilirim? Hangi modeli alabilirim? Lütfen yardımcı olun. Bir de mümkünse en aşağı 24 vites altus donanım olsun ve amontisörlü olsun(Yaşadığım yerde yollar pek düzgün değil ve çok kasis var.) Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

Bir de Bisan QRX 9400 ach kullanan var mı? 1500 Tl için özellikleri çok iyi geldi.

Merhaba dostlar

Hafta içi okula gitmek hafta sonu bir gruba katılarak şehir içi turlara çıkmak için bisiklet bakıyorum.
Sürekli gideceğim yol eğimi yüksek yollardan oluşuyor hantallıkta olduğu için tepelerde ele aldırmayacak bir bisiklet arıyorum.
Bisiklet %95 asfaltta kullanılacak.
Ekipman ve bisiklet için toplam bütçem 2500TL.
Sıfır ikinci el marka model takıntım yok tecrübe ve önerilerinize ihtiyacım var desteğinizi bekliyorum.

Yeni bir başlık mı açsam bilemedim, cevap geliyor mu burda çözemedim de.

Ne ise , kız arkadaşım için bir bisiklet almak istiyorum. Hediye babında.
Bütçe 750 en fazla. Boyu 160 cm civarı, bacakiçi boyu tam bilmiyorum. :D Kaç kadro olmalı ortalama?
Katlanır da olabilir, İzmitte kullanacak. Bisiklette baya yeni. Birkaç haftaya kadar karar vermek gerek, fiyatlar hepten yükselmesin.

Merhabalar,

Eşime Carraro Sportive 222 almayı düşünüyorum bu bisikletin ağırlığı ve diğer konularda kullananları var mıdır? forumda bu modelle ilgili pek bilgi bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
Selamun aleykum öncelikle
Bu bisiklet merakım yeni başladı ve aşırı derecede merak sardım daha önce amatör olarak binerdim tabi
Soruma gelicek olursak 1200 tl ye kadar sınırım var ve bu forumda dada diğer yerlerde de carraro sportive serisini çok met ediyorlar
Burada 2-3 bayiye gittim carraro sportive 224 hoşuma gitti fiyatı 1200 küsür
Başka bir bayide salcano var fiyat 1089 tl hangi model diye sordum bilmiyorum dedi bu kadar hakim bir satıcı işte :D
Bide ümit camaro vardı 850 tlye onunda modelini bilmiyomus
Neyse buradaki kişilerin tecrübesi ne ve bilgisine güvenerek soruyorum sportive 224 mü yoksa 1200 e başka daha iyi bisiklet önerir misiniz.. Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim... :)

Geri