Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@Işıklar Gazisi Hocam tesekkurler. Bisikleti alinca ek bir seyler de almam gerekecek, 1800'u zorlama konusunda o yuzden tereddutteyim. Sizin onereceginiz bir bisiklet var mi? (link) Sunu alacaktim, 2 hafta once pesin 1200 diyen adam, sonra 1300 olur, ben oyle bir sey soylemedim, deyince sinirlenip, almadim. Giant'in gorunusu ve kadrosu cok guzel geldi gozume. 2 aydir arastiriyorum, konuya da cok hakim degilim, kafam gittikce karisti, isin icinden cikamadim.

Bir de Tourney ile Altus arasinda ne yonden fark var hocam?

Scudo
@sercanavas
3 bisiklette ihtiyaçlarınizi fazlasıyla karşılar bende 2015 carraro var antalyada gitmedigim yer kalmadı hiç bir sıkıntı görmedim tavsiye ederim

Tekrar iyi akşamlar herkese. Dün öneri almak için yazmıştım henüz cevap alamadan iki öneri aldım arkadaşımdan. Benim boyum 178, eşimin 158cm. Benim için
Carraro Sportive 224 51kadro,
eşim için
Sedona 300L (bulabilirsem 2016) 44kadro
önerdi.
Eşim için lady tarzı olması önemli, bu bizi epey kısıtlıyor açıkcası.
Toplamda bütçemizin üzerinde fakat ciddi düşünüyorum bu iki model için.
Eskişehir'de iki modeli de bulabileceğim bir mağaza var mıdır acaba ikisi için bi pazarlığa otursam? 2000 civarı bi miktara kalkabilir miyim acaba masadan? Ya da ekstra önerisi olan arkadaşlar varsa açığım hala.
Şehre yeni geldik sayılır ve hiç bilmiyoruz burayı. Çok fazla bisikletli insan var burada ve bizi de cezbetti açıkcası.

Arkadaşlar uzun zaman sonra bir şehir bisikleti almaya karar verdim. Ama 2 model arasında kaldım. butcem 1200 lira benim kararsız kaldığım bisiklet carraro sportive 224 ve kron xc 150 donanimlari bunlar. Eğer tavsiye edebileceğiniz başka bir bisiklet varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dosyalar

• IMAG0026.jpg
    IMAG0026.jpg
    122,9 KB · Okunma: 33
Arkadaşlar merhaba 3-4 senedir sınavdır okuldur derken bisikletten uzak kaldım.Malum baharın gelmesiyle içimde bisiklet aşkı doğdu:) hem haftasonu turlara katılma hemde ev okul arasıni gitmek amacıyla kendime 2000 tl bütçe ayırdım.Gözüme whistle guipago 1603 ile giant escape 3 ü kestirdim hangisini tavsiye edersiniz yada başka bir tavsiyeniz olur mu ? Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler iyi sürüşler

Merhabalar foruma yeni üye oldum . konu yanlış yerde veya yanlış bir şekilde açılmışsa beni mazur görün acil olduğu için biraz aceleci davranıyorum.

Ben 1000 TL 'ye kadar şehir bisikleti arıyorum. Beni üzmeyecek kaliteli f/p bir bisiklet olsun istedim. Araştırdıklarıma göre şu modellere ulaştım. Bugün öğretmen bir arkadaş elinde Salcano İstanbul M 2012 Model bir bisikleti olduğunu ve 750 TL ye verebileceğini söyledi. Şimdi sormak istediğim bu ikinci eli almak mı yoksa şu aşağıda saydığım modellerden birini almak ve aşağıdaki modelleri tercih edin deniliyorsa hangisi sizce.
Aşağıdaki resimlere ek olarak
Kron TX 150'de var tavsiyeler arasında diğerleri aşağıda fiyatları dün hepsiburadanın %15 indirimi vardı ona göre yazmıştım.
bisiklet.jpg
gq2zE0.jpg

Merhabalar,
Aklımdaki bisiklet seçeneklerini 3 e kadar indirdim ve teknik özellik karşılaştırması yapamadığım, uzun vadede hangisinin daha verimli olacağını bilmediğim için sormak istiyorum.
Carraro Sportive 220
Kron TX150
Bianchi Touring 413

Hepsi v fren modelleri bu arada, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

böyle saçma bi forum yöneticiligi olamaz ya açılan konuya 3 gündür cevap gelmiyo sebebiyse yeni bir konuyu alıp 6 7 yıllık sabit konunun altına taşınmasıdır forumdan beni banlayabilirsiniz boş bi forum

Merhaba arkadaşlar eşime doğum günü hediyesi bisiklet almak istiyorum, şehir bisikleti düşünüyorum,kendimce bir kaç kriter belirledim,28 jant olsun, hafif olsun, ön amortisör olsun, arka selesi olsun çantasını falan koyar iki model arasında kaldım sizce hangi modeli tercih etmeliyim neden? yada başka model önerirmisiniz. teşekkür ederim.

Salcano Mostar 700 lady

(link)[28]

Bianchi discovery

(link)

Herkese iyi günler, ikinci el maksimum 1000 tl lik bir bisiklet araştırıyorum, merida ve carraro düşünüyorum öncelikle, crossway ve sportive serisi genellikle şehir içi ve şehir dışı 1-2 haftalık turlar için, kadro boyu seçimi nasıl yapılır bu tür bisikletlerde tam olarak bir ölçü öğrenemedim boyum 1.81 önerilerinizi ve yardımlarınız bekliyorum

@Yasin ÇİĞ birbirine yakın bisikletler. bianchi daha hoş geldi bana.

Merhabalar. Düz masa, v frenli mumkun olduğunca hafif ve çevik bir şehir bisikleti arıyorum. Bütçem 1500 tl. Tavsiyeleriniz bekliyorum.

Merhabalar,
Küçükken kalan bisiklet özlemim yeniden depreşti ve arkadaşımdan bir 2. el bisiklet alarak bu duyguyu bastırmaya çalıştım :) Şöyle bir sorun var ki aldığım bisiklet kron xc150 tekerleri değiştirilmiş şehir için uyarlanmış. İyi hoş ancak bisikletin vites geçişleri benim de biraz hor kullanmamdan dolayı biraz sıkıntılı bir hal almaya başladı. Ben dağ bisikleti seven birisiyim aslında downhill olayına aşığım ancak küçük bir araştırmayla anladım ki downhill için bir araba şart neredeyse çünkü oturduğum yerden düzgün yerler yok tarla çoğunlukla... Ayrıca downhill bisikleti kaliteli olmalı ki hafif olsun yaptığın şeyden zevk alasın. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama asıl konumuz bu değil. Ben uzun yol yapmayı da seven birisiyim bu bisikletle uzun yol yaptım bir 60 km. Bir de 90 km spor geçmişim var hala yapıyorum kondisyon vs. problemlerim olmadı çok rahat bir şekilde uzun yol sürüşlerimi yaptım ancak bir daha uzun yola çıkmaya korkuyorum çünkü bisiklete güvenemiyorum. Yeni bir bisiklet almaya karar verdim. Yüksek ihtimalle carraro sportive modellerinden biri olucak ama bir kaç sorum var. Bu kitlenebilir süspansiyon olayı işe yarar bir şey mi ya da gereksiz mi? Yani süspansiyonsuz bir bisiklet alsam ancak oturduğum şehir ve ülkemiz şartlarında mecbüren nereye giderseniz gidin bazı yollarda elbet engebeli yollar olucak. İşte bu yüzden bana kitlenebilir maşa biraz mantıklı geldi sanki... Birde disc fren olayı ben her zaman frenime güvenmek isterim şu anki bisikletimde ki frenler v fren ve kullandıkça gevşiyor zor tutuyor... Disk fren çok gerekli bir şey mi olmasada olur mu? Carraro sportive modelleri çok hoşuma gidiyor f/p ürünleri galiba okuduğum yorumlarda öyle deniyor.. Ama hangi modelini almalıyım karar veremiyorum tecrübeli bir arkadaş bana yol gösterirse çok mutlu olucam. Almak istediğim bisiklet türü tam olarak fitness türü.. Tavsiyelerinizi bekliyorum ancak yol bisikleti de uzaktan göz kırpıyor. Bana hangi bisiklet gider yardımcı olucak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim. Yazıdan anlaşılcağı gibi kafam çok karışık. Kısacası ihtiyacım uzun yol yapacağım sağlam bisiklet. Endişelerim : engebeli yollara denk gelirsem bu bisiklete çok stress yaratmaz mı ? Beni çok yormaz mı?

Arkadaşlar selam, yıllardır hayalim olan mersin antalya arasını bisikletle gideceğim. Ancak yol bisikleti mi alsam şehir bisikleti mi karar veremedim.

Bilmeyenler için söyleyim, Mersin Antalya arası yolları baya düzelttiler ancak yine de sıkıntılı kısımlar var.

Eski konunun altına taşınan konular maalesef arka planda kalıyor cevap alamıyoruz arkadaşlar.

lütfen yardımcı olun
bianci discovery mi carraro sportive 224 mü arasında 150 tl felan fiyat farkı oluyor.

45 yaşındayım ş.içi işe gitmek için dizimi belimi ağrıtmayacak konforlu bir bisiklet arıyorum ...maksimum 800 tl ye, mümkün mü

bu tavsiye topiklerinde cevap alabilmiiş kimse var mı, ben daha alamadım da

@mehmet akyüz
@mehmet akyüz

Merhaba bence 800 tl ye güzel bir bisiklet bulabilirsiniz, fakat iş için belirttiğiniz mesafe ne kadar, tırmanızşı bol mu ve yolları çukurlu taşlık mucır veya düz asfalt mı? Bu konuları belirtebilirseniz sorunuza daha kolay yanıt bulabilirsiniz.

bu saydıklarım arasında özellikle yokuş çıkmalı bir güzergahınız olursa bel ağrısından kurtulmanız için vites aralıkları geniş ve değiştiricileri biraz daha kaliteli olan modeller seçmenizde fayda var 800 tl sanırım en fazla Shimano Tourney modellerini bulabilirsiniz ama sizin fiziki durumunuza göre yeterli olabilir,

diz ağrısı çoklukla kadro geometrisi ve sele ayarı ile alakalı, dizinize çok yük binerse en pahalı bisikleti bile alsanız bu değişmez, bu yüzden mümkünse deneyerek almanızı öneririm,

güzergahınız taşlık ve engebeliyse kalın tekerlekli modellere göz atın bu fiyata alacağınız bisikletin ön maşasının amortisörlü olması size pek fayda sağlamayabilir, sabit maşalı ama amatisörlü modellere kıyasla diğer kompananentleri daha iyi olan bisikletleri tercih edebilirsiniz.

Geri