Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar , ben de bisiklete yeni başlıyorum . mosso legarda 1721 v ve mosso legarda 1624 v arasında kaldım. Fiyatları aynı , 1624V nin parça kalitesi daha iyi midir ?

bu arada 1621 V de 100 TL daha ucuz fiyata var

Scudo
@msandikci
Ben kullanıyorum. genel olarak çok güzel bir bisiklet. kadrosu maşası vitesleri lastikleri kalitesi çok iyi. bir sorun yaşamazsın Sedona farkı ile , akışı gayet güzel lastikler schwalbe zırhlı ;) ama yüksek geldi biraz fiyatı ben az kullanılmış almıştım baya uygundu. 2. el bakmanı tavsiye ederim sedona şehir bisikletleri serisinden. iyi pedallamalar. ;)

@MELİKŞAH Cevabınız için teşekkürler. Günlük 30-40 km yaklaşık 1 ay antreman yapmak istiyorum. Üzerimdeki hamlığı atınca da maksimum 100 km yola gider gelirim. Öncelikli tercihim asfalt ve sahil yolu, mtb'lik bir kullanım parkurum olmayacak.

@Hakorman Günlük 80 - 100 km'leri gözünüze kestirdiğinize göre bu mesafeleri en sağlıklı şekilde almayı sağlayacak tercih çok önemlidir. Bu sevilerdeki sürüşlerde ilk sırada dikkat edilmesi gereken nokta bisikletin kadrosudur. Bedeni size uygun, kaliteli bir kadro; sürüş sağlığınızı ve keyfininizi üst seviyeye çikaraktır. Önem sıralamasında Kadrodan sonra tekerlek grubu ve en son olarak vites sistemi gelir . Bahsetmiş olduğunuz bütçe civarlarında 2. el olarak trek fx, spec. sirrus, giant escape, merida speeder gibi modelleri takip edebilirsiniz. Mutlaka 0 olacak dersenizde bahsetmiş olduğunuz sedonanın yanında mosso legarda 1621 modelini inceleden karar vermeyin derim.

@MELİKŞAH bilgilendirme ve tavsiyeler için çok teşekkürler. Başlangıç için Mosso'yu denemek istiyorum. Aldıktan sonra yorumlarımı yaparım. İyi günler.

Arkadaslar merhaba,

Yaklasik 2 aydir arastirma yapiyorum, isin icinden cikamadim, arastirdikca kararsizlik iyice artti. Sedona 410, Giant Escape 2, Carraro 327 ve bircok bisiklete baktim. Bu konuda bana yol gosterebilir ve kararsizliktan kurtarirsaniz memnun olacagim. Simdiden tesekkurler.

Tur bisikleti alıp binmek isteyen bir kişinin şu düşüncede olması lazım (Kendimden Biliyorum):

Ne yol bisikleti ile ışık hızının peşindeyiz

Ne de dağ bisikleti ile kadro kıracak parkurların

Turcuyuz biz turcu. Ne o ne bu. Ama ikisinin yek vücutta toplanmış halidir bizimki. Yollarda dağcıları sollarız, parkurlarda yolculara fark atarız.

Ne yol, ne patika dinler bizimki; hal ne olursa olsun adapte olur kendisi.

Turculara selamlar :D

@DodurgaliEfe Hocam süspansyonlu seleden memnun musunuz? Bu sene Merida'nın tüm seleleri böyle yapması bir ayrı güzellik katmış. İlerleyen yıllarda da kalitesini bozmaz ise Mosso'dan Merida'ya kayabilirim.

Hocam iyi günler. Carraro Sportive 224 alacağım. İnternette 2016 ile 2017 modeli arasında fiyat farkı yok. Özellik farkları ise;

2017
----------
ARKA VİTES: SHIMANO TOURNEY TX800
ÖN VİTES: SHIMANO TOURNEY TY510
KRANK TAKIMI: SHIMANO TY301 48X38X28
VİTES KOLU: SHIMANO EF500 3X8
SELE: SELLE ROYAL

2016
----------
ARKA VİTES: SHIMANO ALTUS M310
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX51
KRANK TAKIMI: SHIMANO M131 48X38X28
VİTES KOLU: SHIMANO ASTEF51 3X8
SELE: DDK

Sizce 2017 mi tercih edeyim yoksa 2016 mı?

Merhabalar, eskiden bisikletim vardı hobi olarak kullanıyordum fakat şimdi biraz ihtiyaç oldu. Şehirde kullanacağım genellikle fakat biraz güçlü bir bisiklet olursa iyi olur. Boyum 170 kilom 55. Bütçem 800 TL civarında. Model açısından hiçbir bilgim yok açıkçası pek ilgili değilim fakat artık bir şeyler öğrenmek istiyorum. Bu arada pek bilgim olmadığından dolayı parça takma çıkarma işlemini beceremem şimdilik sanırım. Bunlara göre önerebileceğiniz bisiklet var mıdır?

Az çok araştırma ile 2000 tl'ye Schwinn Fastback3 aldım ben.
Buradaki uzman arkadaşlar artılarını eksilerini belirteceklerdir.

Lapierre 400 un 2015 modelini bulamıyorum.2016 ve 2017 donanımları azalmıştlar.Deore donanımlı bu seviyede başka bisiklet tavsiyesinde bulunacak varmı ?

GT-I8200Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@izmir_kommho 1621 v kullandım açıkcası memnun kaldığım söylenemez seri atak bisiklet ama çok arıza çıkardı bana ve bence V fren yerine hidrolik frenli bir bisiklet almanı öneririm.

Isteyen olursa sifir gibi nokta hatasiz 2016model vsf t500um satiliktir ekstra magura fren mevcut sirf frenler 200euro degerinde

Merhabalar. Baharın gelmesiyle birlikte eşim ile birlikte bisiklet alarak hem spor yapmak hem de bulunduğumuz şehri daha iyi tanımak için turlamak istiyoruz. Fakat bisikletlere baktıkça işler daha karmaşık bir hal alıyor, bilgi eksikliğinden ötürü kıyas yapamıyor ve seçemiyoruz. Bu konuda yardıma ihtiyacımız var. Haftada 2-3 kez çıkıp en fazla 2 saat kadar turlamayı düşünüyoruz. Boylarımız 178 ve 158cm. Kilo 82 ve 50kg. Bütçemiz toplamda 1800-2000tl. Daha üstüne çıkmamız pek mümkün değil. 0 almak istiyoruz. Önerilerinizi bekliyoruz.

@ozguratalay

Yahu kimse bana yardımcı olmuyor :(
Bisiklet ararken en sonunda alamadan bitecek sevdam.
Çok kararsızım.Yokmu destek olacak yol gösterecek ?

@Ahmet-E

Lapierre olarak değil bisiketlet marka-modeli yardımı.
Lapierre 2015 almak istedim sıfırını bulamadım.
Şimdi farklı bir marka/model arıyorum.
İlk amaç günlük okul-ev(20 km)
Diğer amaç haftasonları kondisyona göre kısa daha sonra uzun turlar.
Kondisyonum yeterli seviyeye gelince iller arası turlar gibi planlarım var.
Tur bisikleti istiyorum.Vites sisteminin beni üzmemesini istiyorum.V-fren,sabit maşa,tercihen 30 vites,tur bisikleti düşünüyorum.
Bütçe olarak çok kararsızım.Giriş seviyesi 1-1.500 tl seviyesinde birşey alıp acemilik atıp,kondisyon kazanıp çok daha iyi bir seviyeye girişmi yapsam ilerde yoksa 3-4 bin seviyesinde orta bir modelmi alayım diye.1-1.500 Tl seviyesindeki vites sistemleri ve malzeme kalitesi beni üzer gibi bir algı oluştu yada ben öyle algıladım.En nefret ettiğim şey budur.Bir işe giriş yaparım ancak o işin kalitesiz bir ürün yüzünden sekteye uğraması.Bu konu beni düşündürüyor.Bu konuda yardım bekliyorum ancak kriterlerimi sanırım 4-5 kere yazmama rağmen sonuca varamadım.

Bu durumu hepimiz yaşadık .Araştırmak iyidir.İlk bisikletim merida crossway 20v idi.O da çok güzeldi.Amörtüsörsüz olsun diye Lapierre 400 e geçtim.Merida bence F/P açısından çok iyi.Başlangıçta kaliteli almanı tavsiye ederim.Bisiklet ne kadar iyiyse okadar çok keyif alırsın ve hevesin kırılmaz.

Merhaba,

Bugun bir yerle gorustum, 2016 Giant Escape 3'u pesin 1500'e birakiyor. Su bisiklet: (link)
Escape 2'yi 1800'e birakirim dedi, o da su: (link)

Bir de su kaski hediye olarak veriyor: (link), Giant'in boyle bir kampanyasi oldugunu soyledi, baska yerde rastlamadim, ilginc geldi.Ben bunu degil de uzerine para ekleyerek baska kask alip alamayacagimi sordum, ayarlayabiliriz bir seyler dedi.

1800 lirayi zorlayabilirim ancak 300 lira icin deger mi? Lutfen biri yardimci olabilir mi? Kafam cok karisik, baska bir bisiklet de onerebilirsiniz. Tesekkurler.

Mümkünse hem 24 vitesli hem de en azından Altus sistemli olmasından dolayı escape 2 biraz daha mantıklı geldi bana ama o fiyata daha üst sistemli bisikletler de alabilirsiniz. Tercih meselesi.

Geri