Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba
Hafta içi genellikle pc açamıyorum yoğunluktan,telefondanda tapatalktan etkin kullanamıyorum.Araştırmalarımı yapamıyorum.Yazılan yorumlara etkili yorum yapamıyorum.Öncelikle ilgi gösterip yanıt verenlere teşekkür ederim.
Bisiklet konusu ciddi anlamda çok karmaşık bir iş.Zira ilgili bisiklet türünün çeşitli kombinasyonları mevcut.Kadrosundan tutun,fren sistemine,çekiş sistemine hemen hemen hepsinin her farklı kombinasyonu var ve bu alıcının kafasını ciddi manada karıştırıyor.Bu bağlamda birçok kişi istediği en uygun kombinasyonu kendi toplayarak sonuca varıyor.
Şimdi dediğim gibi bütçem 2.200 tl dedim.Bu miktar benim 4 senelik okula ulaşım masrafım.Bunun üstünede çıkabilirim ancak ikna olmam lazım.
Şimdi misal olarak 1200 tl civarındada tur bisikleti var bana önerilen fuji touring gibi 2800 tl civarıda var bisiklet gezginine girince 15000 tl civarındada bisikletler var.
Benim aklım burada takılıyor.Hadi biz çok uçmayalım 1200 ile 2800 tl lik bisikletleri karşılaştıralım.Aradaki fark kullanılan malzemenin kalitesi vs doğru orantılı olabilir ancak ben bu iki bisiklet arasındaki fiyat farkının değip değmeyeceğini nasıl anlarım ?
Ve yine çok ilginç fuji deniliyor ama inceledim yok şunu değiştirmek lazım,bunu değiştirmek lazım.Yahu ne manası kaldı sıfır bisiklet almanın ? Daha sonra bir arkadaş yeni modellerde değişenlerin olduğunu söylese bile bu durum büyük yüzdesini kapsıyor.Sele,gidon kesin olarak değişiyor.

Misal kadro kalitesi,çekiş sistemlerinin farklılıklarının kaynağını,dişli farklılıklarının nedeni ve makbulunün hangisi olduğunu gibi kritik konuları araştırıp,öğrenip bu bağlamda kararımı vermek istiyorum.
Araştırmalarıma başlamadan bana yol gösterecek linkleriniz,konu başlıklarınız varsa önerirseniz sevinirim.Açık konuşmak gerekirse öneriden çok doğru bilgiye ulaşıp kendi fikrimi oluşturmak bana daha mantıklı geldi.Umarım demek istediğimi sizlere anlatabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: mehmetpaydas
Scudo
Meraba manisalıyım bisiklete merak saldım 1500 tl civarında bütcem var tur bisikleti olarak carraro sportive 225 i inceledim önerileri ve görüşlerinizle yardımcı olurmusunuz acemi ve istekli birisiyim

Sormak istediğim 2 soru var

1- Şehir içi turlar ve ayda 1-2 defa köy yolları da dahil uzun turlar yapılacak bisiklette düz maşa mı tercih edilmeli yoksa amartisörlü mü?
2- 1.80 boyum var 60 kiloyum şehir/tur bisikletlerinde kadro boyunu kaç seçmeliyim?

Bundan 15-20 öncesine kadar dağ bisikletleri bile düz maşalı idi. Yani düz maşa olunca dağ yolundan gitmez, patikalardan inmez diye bir kaide yok. Sadece sarsıntıları daha çok hissedersin. Ancak Amortisör ile biraz toprak yoldan gideceğim diye ekstradan iki kilo yük taşırsın yol boyunca.

Ancak seçim sana kalmış. Ben sadece kendi tecrübemi söyleyebilirim.

Amortisör gerekir mı ? Yani kullanan varsa ve fazla etkisini görüyorsa tercih edeceğim . Carraro 230 ve 330 arasında kaldım tek farkları amortisör . Eğer gerçekten çok konfor sağlıyor ise secimim 230 dan yana olacak

Merhabalar,
ismim alp. Ben uzun süredir bisiklete ilgi duymama rağmen okul falan filan derken vakit fazla ayıramadım. Şuan hayatım bir düzene oturmuş düzende ve bir bisiklet almak istiyorum. Kendi küçük bilgi haznemle birkaç bisiklet belirledim ve hangisi olması konusunda yardımlarınıza ihtiyaç duyuyorum. Hedefim 6 ay sonunda 300-400 km lik bir tura çıkmak. :)

bisikletler
1.Kron XT 1000 28"
2.URBAN SHAPER 400
3.KTM LİFE TRACK
4.KTM LİFE ROAD
5.Ghost Panama X5
6.WHISTLE GUIPAGO 1730

Bu bisikletlerden birisi olacak.Ancak aklımı çelecek bir bisiklet önerilerinize de açığım. max 2300 ü zorlayabilirim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

@alp.gocekli carraro sportive 330 uda ekleyin listeye. 2547 yazıyor 2250 ye alırsınız . 12.5 kg imiş

Allahını kitabını seven yardım etsin artık lütfen ya. Konu açmaya çalışıyorum yöneticiye gönder vs diyor çıkmıyor sayfada konum görüntülenmiyor.
+58 kadro 1500 tlye kadar şehir bisikleti arıyorum marka model önerin söyleyin gidip alayım bisiklet gönüllüsü olayım artık :/ teşekkürler şimdiden

@D0kuz merhabalar.
bisiklet kullanım amacınız sürüş tarzınızı öğrenmek gerek ilk.
ilk soru tabii ki ön maşa amörtisörlü mü değil mi?
2. el 0 ?

Giant escape 1
Lapierre Urban Shaper 400

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
Araştırmalarım kafamı dahada karıştırdı.
3 bin tl geçmiyecek,uzun turlarda kullanabileceğim,Yokuşlarda sıkıntı yapmayacak,sağlam donanımlı,sorun çıkarmayacak bir bisiklet önerisine ihtiyacım var.Bagaj bağlantı yeri olmalı, v-fren olmalı.
Aklıma donanım olarak lapierre urban shaper 400 yattı.Deore donanımlı.Bu bisiklet benim aradığım bisiklet olabilirmi ? Bu fiyata bu bisikletten iyisi varmı ?

Yadaaaa
kardeşim onlar iyidir hoştur ama fiyat ortada.Kadro kalitesi ? Sen iyisi surly topla.Belki daha pahalıya gelir ama işini tek seferde çözersin mi dersiniz ?
Mesela şuan sirrus elit ile lappiere i karşılaştıran bir konu okuyorum sirrus daha düşük donanımlı ama birçok insan sirrus al kadro kalitesi daha üst sonra donanım alırsın demiş.Cidden karmakarışık bir durum.Surly kadro 2 bin tl.Kaliteli donanımlarla bu fiyat 4-5 bin olur ki o kadar bütçem yok.Ama lappiere yada benzeri alet alıp sonra donanım değiştirmekte zaten bu fiyatlara geliyor ? Cidden çok zor işmiş.

Specialized sirrus elite 2015 kullanıcısıyım. Sağlam ve sorunsuz bir bisiklet tavsiye ederim.

MOSSO LEGARDA 1721 MDM V MODELİ KULLANAN VARMI ? YORUMLARINIZ NELERDİR NASIL BİR BİSİKLET?

Arkadaşlar Merhaba, şehir bisikleti almaya karar vermiştim ve araştırmalar yapıyordum. Bisiklet de amortisör olmasın istiyorum. Bu sebeple araştırma ve yorumlar sonucu bütçeme de uygun olarak iki bisiklet arasında karar kıldım. Sedona 410 ve Mosso 1621. Bu iki bisiklet arasında bariz fark var mıdır.? olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir. Kullanıcı arkadaşlar tarafından yardımcı olabilecek var mıdır.? Forumda Sedona 410 için bir arkadaşımız incelemesini yapmış gayet hoşuma gitti. Ama ikisi arasında bir kıyas forumdaki konularda denk gelmedim. :)

Merhaba herkese,

Doğru başlık altına yazdığımı düşünüyorum. Zira buradaki arkadaşlar da doğru başlık altına yazmış ama cevap alabilen sayısı çok az. Ben de bir umut yazayım, değerli fikirlerini paylaşmak isteyenleri sabırsızlıkla bekliyorum.

167 boyuma uygun olan, düz maşalı, fren farketmeyen, rampa çıkışlarında gerek ağırlığı ile gerek vites geçişi ile beni yormayacak, 1300 TL.ye kadar bir tur/şehir/trekking bisikleti önerisi istiyorum. Forumu karıştırıyorum, Sedona 410 2015 modelinin iyi olduğunu, daha sonra maşa ve lastik sıkıntısı çıktığını, 2017 modelinden uzak durulması gerektiğini, kron'un kronik sorunları olduğunu, mosso'nun mutlaka sele ve elciklerinin değişmesi gerektiğini okudum.. Zaten gün içinde öğrenci sesinden bunalmış bu kafa artık daha fazla karışmasın istiyorum. Alsak alsak ne alsak? Kdz. Ereğli'den herkese selamlar.

@Hakorman Daha önce bir kaç arkadaşa daha cevap vermiştim, size de tekrar edeyim. Aklınızdan geçen, heves ettiğiniz kullanım türü ve günlük yapmaya niyetlendiğiniz mesafe nedir ?
Günlük en fazla 30 - 40 km civarında yapacağınız sürüşlerde bisikletle ilgili yapacağınız tercih size çok fazla fark hissettirmeyecektir. Bu şekilde kullanım niyetiniz var ise ister mtb, ister tur, ister şehir bisikleti olsun görünümü, tasarımı en çok hoşunuza giden modeli alın ve sağlıcakla kullanın.
Daha yoğun kullanım niyetiniz var ise öncelikle seyahat edeceğiniz yol yapısı ağırlıklı olarak ne olacak ? Sürüşleriniz ağırlıklı olarak arazide, toprak köy yollarında, arnavut kaldırımlı şehir yolları mı olacak, yoksa çoğunlukla temiz, az pürüzlü asfalt yollarda mı olacak ?

• Beğen
Tepkiler: Hakorman
Lapierre Urban Shaper 400 almaya karar verdim.Ancak 2015 modelini arıyorum.Sıfır 2015 modeli bulabilirmiyim ?Birde boy ölçümünü en sağlıklı nereden yaptırabilirim ?

@ozguratalay 2.el Urban Shaper 400 düşünürsen mesaj atabilirsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben merida crossway 100 kullanıyorum. Merida kadro olarak iyidir. Ömür boyu kadro garantisi var. Artısı amortisörlü sele ile oldukça rahat. Tavsiye ederim.

@MadexeL 52 cm senin için uygundur. Ben de 1.80 boyum var. 52 cm kullanıyorum

Dosyalar

• IMG_4211.JPG
    IMG_4211.JPG
    201,2 KB · Okunma: 70
  • IMG_4201.JPG
    IMG_4201.JPG
    186,5 KB · Okunma: 66
Geri