Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar Merhaba. Kron SPX 450 2017 Modelini almayı düşünüyorum. Daha hafif olsun ve sürekli asfaltta kullanacağım için düz maşa tercih ettim. Günlük ortalama 30 km yol yapacağım okul ve ev arası.

Bisiklet hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Scudo
Merhabalar
Evim ile okulum arası yaklaşık 9 km.Bu yolu bisiklet ile gidip gelmeyi planlıyorum.Otobüs okula gidiş saatlerinde çok kalabalık oluyor aynı zamanda benim fakültenin önünden geçmiyor.Otobüs ile ulaşım 4senelik 2,212tl tutuyor.Bu miktarın biraz daha üstüne çıkabilirim.Ayrıca turlarada çıkmayı cok istiyordum cok iyi olur benim için.
Aradığım belli başlı özellikler var.23 yaşındayım bu yaşıma kadar sahip olduğum bisikletler hep vasataltı bisikletler olmuştur.Hep bir sorun çıkarmıştır bana.Sorun çıkarmasın,vites sistemi ile beni üzmesin,yokuş çıkarken çok sıkıntı çektirmesin ve beklentim üzere hergün 18kmlik yolu bana 4sene boyunca aldırabilecek kalitede olsun.Bunun dışında bu bisiklet ile şehiriçi ve şehirdışı gezilerede çıkmak istiyorum.Buna uygun olmasını isterim.Bana onerebileceginiz marka-model hangisidir?
Teşekkür ederim.

Not:Mümkünse sabit masa ve v-frenli bir model istiyorum.Ayrıca çanta taşımak için gerekli aparatların takılmasına müsait olmalı.

@ozguratalay sadece okula mı gidip geleceksiniz? Turlara gerçekten çıkmayı düşünüyor musunuz? Çıkacağınız turlar ne kadar uzun olacak hiç düşündünüz mü?

Bisiklet te daha çok rahat rahat binmeyi mi yoksa hızı hissetmeyi mi istiyorsunuz?

Sadece asfalt üzerinde mi kullanacaksınız? Yoksa daha çetin yerlere de gitmeyi düşünüyor musunuz?

Once içinizde tam olarak, gönül rahatlığı ile bu sorulara bir cevap bulun. Sonra zaten buradaki arkadaşlar yardımcı olur.

@Işıklar Gazisi
Dediğim gibi sadece okula gitmek için değil.Okul işin bahanesi olacak.Turlara çıkmak istiyorum.Daha önce hiç tura çıkmadım.Kondisyonum yok.Bu bisiklet ile form tutmaya başlar başlamaz haftasonlara şehir içi turlar yapmayı,kondisyonumu yeterli gorduğüm vakit çevre şehirlere turlar düzenlemeyi düşünüyorum.Zaten okuyacağım bölüm itibariyle bisiklet bana en uygun araç(Çevre mühendisliği).Hız gibi bir düşüncem yok.Sadece bahsettiğim gibi sağlam olmasını istiyorum bisikletin ve aynı zamanda aktarma organlarının beni üzmeden çalışmasını.Örnek vermek gerekirse yokuşlar benim için en büyük kabus.Zira yine bahsettiğim gibi daha öncelerden sahip olduğum "dandik"bisikletler ile yokuş çıkmak ölüm gibi geliyordu zira vites sisteminin kalitesiz olması bunda etken rol alıyordu.Asfalt üzerinde kullanacağım çoğunlukla.Yada ilk etapta.Baktınız form tuttum köy yollarına girmek isterim ama çoğunluk asfalt olur gibi.
Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Karaca
Merhabalar Herkese;

Günde yaklaşık 12km düz asfalt yol yapacagım( işe gidiş geliş). Boyum 1.80 kilo 84. Bütcem de 1000-1200 civarı. Hangi marka ve model bisiklet tavsiye edersiniz.
Geçmişte genelde vasat bisikletler üzerinde çok yol arşınladım ama yaklaşık 10 senedir uzak kaldığım bisiklet camiasına dönmek istiyorum ama 10 senede çoook şey değişmiş. 3-5 bisikletçi gezdim markalar terimler havalarda uçuyor:)) Ben ise komple fransız:)
Yardımlarınınızı ve önerilerinizi beklerim.

Teşekkürler.

Barış

Dün ana konuya yazdım ancak ilgi görmedi.Mecburen konu açma gereği hissettim.
Okul-ev arası kullanmak için almayı planladığım ancak aslında bu sadece ön ayak olacak.Tur bisikleti istiyorum.Uzun turlara çıkmak hep hayalimdi.Bu durum vesile olacak.Bütçe olarak 2,200 tl benim 4 senelik ulaşım masrafım.Ben biraz daha üstüne çıkabilirim.Aradığım özellikle kesinlikle vites sistemi kaliteli olmalı.Yokuşlarda beni üzmemeli.Malzemesi kaliteli olmalı.Bana sorun yaşatmayacak bir bisiklet istiyorum.V-fren ve sabit maşa istiyorum.

Teşekkür ederim.

arkadaşlar merhaba, işe gitmek için bir şehir bisikleti arıyorum çok büyük bir bütçem yok 500-600 liralık bir bütçem var 7-8 km mesafede işyerim. tavsiyeleriniz neler olur hiç bilgim yok bisiklet konusunda

Uzun yol için dolardan çok etkilenmeden Hindistan yolculuğum için bisikleti arayışındayım.
Sizler ne önerirdiniz.Her bilgi için teşekkür ederim

Merhaba abilerim :)

İlk defa yol bisikleti alacağım. Haftada en az 50 km yaparım. Bütçem max. 1500tl olacak. Sıfır almayı düşünüyorum. B'twin almak istiyordum decathlondan ama çoğu kişi önermiyor. Mayısta alacağım büyük ihtimal, şimdiden bakmaya başladım. Tecrübeli abilerimden yardım bekliyorum. Teşekkürler şimdiden...

şöyle bir şey buldum fiyatı çok uygun
(link)

sizce almalıyım ?

Merida crossway 900 bisikleti takasla aldim ama benim V frenli speeder almam lazimmis aslinda (tam fitness)sonradan farkettim, o yuzden satacagim fakat vites fren sisteminden anlamiyorum, yol bisikletinden gectim.

Satmaya kalksam asağıdaki bisikletin ederi nedir acaba.

Kadro : Merida crossway 900
Arka ve On vites kollari : Sram X5
Arka aktarici : Sram X5
On Aktarici: Sram Via (Aynakol ustunde bole yaziyo yani)
Fren Sistemi: Avid elixr 1
Masa: Rst Neon (gidondan kilitlemeli)
Gidon ve sele borusu : Raceface
Sele: Selle Italia Qbik
Jantlar : alexrims md21

yardımınız için teşekkürler...

@ozguratalay

Kendini ve beklentilerini ifade etmiş olduğun cümlelerini okuduktan sonra senin ihtiyacını görecek bisikletin hibrit şehir bisikleti değil, fitnes modeli olduğunu düşünüyorum. Hemen hemen hepimiz bisiklet binmeye karar verdikten sonra hangi bisikleti alacağımız konusunda senin gibi sıkıntılarla karşılaştık. Bilgili, tecrübeli arkadaşlarımdan bugüne kadar öğrendiğim bir bisikletin en önemli parçası kadrosudur. Malzeme kalitesi ve senin ihtiyacını görecek kadro açısını dikkate almalısın. Sana uygun olmayan beden bir kadro ile çekeceğin eziyetle ömür boyu bisikletten soğuyabilirsin. Kadrodan sonra jant seti ve en sonda da senin önem verdiğini düşündüğüm vites seti gelir. Senin kondüsyonun elverdikten sonra vites modellerinin rampa çıkmada etkisi çok çok az olacaktır. Öyle ki şu an ülkemizde çoğu kişinin isminden hazzetmediği tourney set ile dünya turu yapanlar var.
Bahsetmiş olduğun sürüşler için amortisörlü bir model hamallıktan öteye geçmeyecektir. (Bizzat yaşadım :hhhhhh:) 30 - 40 km'ye kadar kısa mesafelerde pek bir önemi olmasa da 100 + km'ler ile birlikte ben ne yaptım demeye başlarsın. Ülkemiz yollarının hali belli olduğu için (uzun yolda her yer sıcak asfalt değil, şehir içi yollarındaki engeller belli) kadro olmasa bile maşanın karbon olmasını tavsiye ederim. Bütçe olarak belirttiğin rakam sadece bisiklete ayırdığın miktar mı yoksa ekipmanlara ayırdığın rakam da buna dahil mi? belirtirsen ona göre modeller konuşabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: ozguratalay
@MELİKŞAH
Merhaba
Tur bisikleti istiyorum kesin olarak o yüzden tur bisikleti konusuna yazdım mesajım if bahsettiğiniz doğru olabilir ancak yinede kaliteli bir vites sistemi düşünüyorum.Suan için sadece marka/model araştırması peşindeyim.Ekipman olarak çanta,Sele,kelebek gidon,on- arka bagaj, kask dışında alacağım birsey yok o yüzden fiyata dahil değil.Eger gerçekten kaliteli birsey olacağına ikna olursam ve fiyatına değecek birsey olacaksa bütçemi arttirabilirim.

GT-I8200Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ozguratalay Tur bisikletinden bahsederken ön-arka bağajlar tam yüklü halde yüzlerce hattâ binlerce km'ilk turları mı düşünüyorsun yoksa çoğunlukla bagajsız geziler, arasıra da haftasonu kaçamağı şeklindeki kamplı gezileri mi düşünüyorsun?

• Beğen
Tepkiler: mehmetpaydas
@MELİKŞAH
Istedigim kriterleri daha önce 2 kere yazmıştım ama....
Evet hem kısa ulaşım amaçlı hem uzun ve yüklü turlar istiyorum bu bağlamda tur bisikleti alacağım.Umarim artık marka model kararı verebiliriz.Surly toplama işine gireyim dedim dövizden dolayı fiyatları çok uçmuş o yüzden daha basit birşeye yönelecegim. Bekliyorum.

@ozguratalay fuji touring modelini araştırın.
2.800 liralık fiyatı bütcenizin biraz üzeri gibi dursa da isteklerinizin neredeyse tamamını karşılıyor.
fuji touring tur bisikleti almayı düşünenler için ciddi bir seçenek.
ben de almayı planlıyorum.
videolu incelemesi de mevcut.

• Beğen
Tepkiler: ozguratalay
@salih67
Selam
Hemen incelemeye aldım.Videolarini izledim. Bisikleti aldığım vakit değişecek çok ekipman var.Bir videoda yokusta zorlandım o yüzden dişli sayısını söyle yapmam lazım dedi.Bir diğerinde gobekler çok dandik degismesi lazım dedi.Ustune direksiyonuda ben beğenmedim. böyle iken bisikletin fiyatına eklenecek bunlar.Cok mantıklı gelmedi.

Geri