Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Araştırmalarınız için teşekkür ederim. İlan neredeyse 4 aylık ve bisiklet ankara' da, bense yalovada yaşıyorum. İkinci el olayından korkadığımı söylersem yalan olur. Sanki sıfır alsam problem olsa gidip hemen değiştirebilecekmişim gibi geliyor. Yanlış anlamazsanız sedona 410 yada 420 de karsr kıldım. Bayide hangisini şekil ve renk olarak beğenirsem onu almayı düşünüyorum. Her şey için herkese tekrar teşekkür ederim. Sağlıcakla.

Scudo
@Eebalkan
ekipman olarak öne ve arkaya far almalısın ;)

@shielD
Bütçeler yakın aslında ama 1000tl diyodum boyle boyle cıkacaz yukarı :) Bu arada tesekkur ederim ortam cok iyi

@shielD far olayını düşündüm aslında ama gece kuklanmayı düşünmediğim için vazgeçmiştim. Şimdi biraz daha mantıklı düşününce gerekliliğini kavrayabildim, sonuçta dünya hali ne zaman nereye gideveği belli olmaz insanın.

@FatihC.
güzel bisiklet gerçekten, ikinci el alacak olsam tercih ederdim. Ama tercihler değişiyor tabiki sıfır almayı tercih edenlerde oluyor. Aynı bütçelere sıfır alacak olsam yine 410 veya 420 yi tercih ederdim :)

• Beğen
Tepkiler: FatihC.
@Eebalkan
aynen öyle , kask ve eldiven dışında aydınlatmayı mutlaka eklemelisin listeye bence, hatta bana göre aydınlatma eldivenden önce gelir ve tabi biraz binince gözlükte almak isteyeceksin :)

@shielD evet lapierreyi almasaydım onu alacaktım. Bir ilan paylaştım o bisikleti bence kaçırmayın sanırım 1250 e 1200 e alınır.

@FatihC.
ilana baktım, bende çok beğendim ilandaki bisikleti.

@shielD kadro boyu bana uysaydı hemen alacaktım. Bisiklet neredeyse hiç binilmemiş

• Beğen
Tepkiler: shielD
Listeye gözlüğü de aldım dostum.
-Kask
-Gözlük
-Aydınlatma
-Eliven

Başlangıç için yeterli görünüyor.

NOT: Konu yavaş yavaş başlığın dişina taşıyor ama yama olayını nasıl yapıyorsunuz? Ben sadece soğuk silikon sıkıyorum yetiyor.

@Eebalkan
ben solisyonsuz bi yama seti aldım yanımda taşıyorum ama hiç lastiğim patlamadı çok şükür, oyüzden hiç birşey yapmadım şimdiye kadar :)

Arkadaşım bisiklete karar vermişin zaten. Bu anlamda birşey söylemeyeceğim. Ancak en iyi bisiklet sürücüsünü üzmeyendir. Marka reklamı da yapmayacağım yada kötülemek çok ayrı bir olay. Carroro kullanıcısıyım. Sedonayı da severim aslında ben bisikleti severim. Şehir modeli kullanıyorum, yol yarış bisikleti kullanıyorum. ama şehir bisikletinde amortisörlü maşa iyidir. Belki ağırlık artar ama iyidir. Kilitli kullanırsın. kitlersin sabit olur açarsın amortisörlü. Kask ve eldiven her daim gereklidir.

SRAM VIA vites sitemi nasıl? Googledan arattım ama bişey bulamadım. Hangi modele tekabul ediyor

Şimdi görüştüm sıfırına 1200 Tl diyor 410'a

ben 420 yi 9 taksit 1350 tl ye aldım. Bike & outdoor dan.

Bike & outdoor nasıl internetten alsam güveilir midir?

@honeybadger Arkadaşım bir kaç yabancı siteye göz gezdirdim; bahsettikleri kadarıyla via serisi şehir serisi olduğu için shimano da karşılığı yok bu yuzden bir kıyaslama yanlış sonuç verirmiş. İlla bir model istiyorsak acera' ya denk geliyormuş.

SEDONA 410 Sram via 24 kullanıyormuş. Via nın yanındaki sayı, modellerin sıralamasını veriyormuş en dandikten sıralarsak 18-21-24 diye gidiyormuş.

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
@honeybadger
güvenilir, ama dükkandan alsan pazarlık yaparsın. gitme durumun yoksa telefondan da pazarlık yapmayı deneyebilirsin :)

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
@Eebalkan
Hıım tesekkur ederim. 1000Tl bütçe ayırmıştım 1200 tl'ye cıkma konusunda kararsız kaldım. Tekrar ilerde bisiklet de almak istemiyorum. Maddiyat elimi kolumu bağlıyor daha kask, eldiven aydınlatma gibi eksiklerde var :)

Dostlar son bir nokta kaldı o da kardo ölçüsü.
Forumda Şehir bisikletinde 175-180 boy için 55-58 denmiş bana biraz fazla geldi sizce doğrusu bu mudur?

Geri