Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@mariokaldato
Aynen ölçümüz budur
@vanhelcing
hocam o kadar detaylı bilmiyorum maalesef ben de 1 aydır ilgileniyorum forumla ama bilen arkadaşlar vardır elbet yardım ederler

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Hastasıyım bu apış arası muhabbetinin. Her bisiklette bu ölçü uymaz. Zaten uysal da uymadan da fark etmez. Bu fotoğraftaki bisikleti nasıl ayarlayacağız çömelerek mi kullanacağız?

Ölçü var metre var kadro denen şeyin boyları var. Alıcaksın eline bir metre. Öleceksin iç bacak boyunu. O ölçüye göre de üreticilerin bisikletlerinden modellerinden hangisi sana uyuyorsa onu alacaksın iş bitecek. Apış arası muhabbeti tamamen boş.

Firmalar kendi standartlarında ölçü uyguluyor. Birinde s beden olurken s diğerinde 48 beden oluyor. Birinde 46 uygunken diğerinde 50 uygun geliyor. Bunu bilip ona göre davranmak lazım. Kadro boyu s beden olup da bana uyan bir bisiklet, kadro üst borusu durduğum zaman bir yerime değiyorsa bu uygun bisiklettir demek doğru değil ki. Kadro boyu m olup da bir yerlere değen bisiklet de var. O zaman hem s hem m boy bana uydu.

15 gün önce baktığım bir Hollanda tarzı bisiklet bildiğin tır gibiydi bisiklete tırmanarak biniyorsun resmen aşırı büyüktü. Bana aşırı büyük geldi. Bu bisikletin ölçüsü o değil. E hadi şu bisiklete göre apış şarası ölçüsü verin. Çömelerek mi kullanacağız illa ki kadro üst demiri apış atama değsin diye?
e9dae9946672392d18c2f4f63c0770da.jpg

Hocam bu bisiklet için değil ama normal tarzda bisikletler için apış arası muhabbeti doğru bence.

Bir markanın 48 ile diğerinin 46 sı aynı olabiliyor diyorsunuz. Yani 46 48 51 tutarlı olmuyor. Ama apış arası yöntemiyle sana uygun bisikleti bulabilirsin. Daha iyi bir sonuç almış oluyorsun. Mesela ben 51 aldım. Bana 48 olsa tam olurdu ama 51 in altı 46 olduğu için büyük olanı tercih ettim. Çok milim büyük geliyor.

Apış arası yöntemi bence iyi bir ölçüt.

@Devilsbutcher

Bu yemek daha çoook su kaldırır.
Sen de haklısın ben bunu biliyorum ve reddetmiyorum. Yine de bu apış arası muhabbeti bana doğru gelmiyor. Bu kadar ölçü alıp da gidon boğazı ve sele yüksekliği kadro boyuyla birlikte orantılandığında iç bacak boyuna uygun ürün satın almak sadece apış arasına değiyormu değmiyor mu'ya indirgenecek kadar basit bir şey değil.

Ha şu da var, pek çoklarının bilmediği gibi, gider markete alır bir tane dağ bisikleti çatır çatır kullanır. O ölçüye de bakmaz kadro kalitesine de bakmaz. Ancak bakacağı disk fren varmış ooo iyiymiş. bu daha iyi lan bunu alalım.

Biz, (kendimi bunun dışında tutuyorum, forumu kastediyorum) profesyonelleri örnek alarak bike fit yaptıran, bike fit yaptırmasa da ona uygun hareketler içerisinde ona uygun endişeler taşıyan kimseleriz. Bu bisiklet hobisini hem spor için, hem semi-profesyonel olarak yapıyoruz.

Şalvar gibi bol pantolon giyince hani biraz bir şeyler aşağı sarkınca bisiklet bize küçük mü gelecek, yani biz bir yerimizin keyfine göre mi bisiklet alacağız?

En başta da dediğimi özetlemem gerekirse, bütün olay apış arasıyla ölçülemeyecek kadar kombinasyon içeriyor. Yine de size katılıyorum ama tek başına apış arası ölçüsünü kabul etmeyi yetersiz buluyorum. e daha da diyecek bir şeyim yok bu konuda hepsini dedim.

@Darrow-21**
Şu ölçüyü daha açıklayıcı yazabilir misin, ben ilk kez duydum.

@burakncn

Hocam tabiki bu iş bu kadar kolay ve basit değil. Bende size katılıyorum. Bikefit olayını da biliyorum. Birçok ölçüm yapılıyor. Sadece giriş seviyesi bir bisiklet alacak ise kullanıcı (1500 tl ve altı ) yani bu yöntem uygun bisikleti seçmede size başlangıç için bir fikir verebilir.

@Oksijen35 aynen bende gelmesini bekliyorum aynı modeli düşünüyorum

Kadro boyu bisiklette yazar mı arkadaşlar? 51 cm olduğunu anlamak için soruyorum.

@tahakilic58

30 unu kullandım. Ağır bisiklet ve ayarli gidon boğazı deniyor sanırım. Onu dik oturuşa göre ayarlamıştım. Zaten fazladan ağırlık o da.Bayır performansı tam bir zulümdü. Düz maşa dün gidon boğazı hatta dikkatliyseniz 700x28 lastik tavsiye ederim

@Volume1
Pedaldan seleye ve seleden gidona olan mesaf 51 cm oluyor hocam yanlış bilmiyorsam.

Kadro boyu kırmızı ile gösterilen yer.Aynakol (pedal) göbeği ile sele borusu başlangıç noktası, (sele kelepçesi) arasındaki uzunluğa bisiklet kadro boyu denir.Bisiklet üzerinde kadro boyu genellikle yazar @Volume1
kadro_2D00_boyu_2D00_g_F600_sterge1.jpg

• Beğen
Corelli ve kron nasıl sizce? Veya bunlarla mosso?

@hamlet2006 Hocam orada gösterdiğiniz uzunluk Seat Tube olarak geçer. Ben TREK marlin serisi Dağ bisikletlerine baktığım zaman, 1,84 boyum. 19,5inc=49,5cm öneriyor. Fakat 19,5 kadro boyundaki bisikletin Seat Tube uzunluğu, 47cm. Yani orası kadro boyu değil. Sizin hesabınızla TREK Alsam 18,5inç=47cm, bi boy ufak alacam. Mesela Benim kendi yol bisikletim 58 kadro ama Seat Tube 54cm. Yol bisikletlerinde genelde Top Tube(Sele borusu - Gidon borusu arası) mesafesi verilir kadro boyu olarak.

Bisiklet alırken bence uzanma mesafesine göre bakmak lazım. Sele dikeyde baya yatay biraz ayar şansı var.

@MrSalih
Merhaba, bende Tokatlıyım. Nerde oturuyorsunuz, nereye gideceksiniz?

@rkurtcu Hocam, head tube ile seat tube 'u karıştırdınız.Yabancı kaynaklar da seat tube uzunluğunu(c-T) kadro boyu olarak gösteriyor.
ca9f25c8908069678a41f86778131a25.jpg

• Beğen
Head Tube yalnış yazmışım. Valla benim bisikletin dediğiniz birleşim noktası ve sele kelepçesi arasında 4cm yok.

cubeagree417.png

Belki dediğiniz gibi, kadro boyu olarak o ölçüyü veren markalar vardır ama kesin olarak kadro boyu diyemeyiz. Ne yazıkkı bisikletçilerde denk geliyorum. Abi 52 ama (52 yazıyor bisiklerin üzerinde kadro boyu) bunların kadro boyları ufak, ölçüyo orayı bak 48cm çıktı diyor, bu senin kıza olur abi diyor. Bizzat 2 kere yaşadım benzer durumu.

@rkurtcu C-C mesafesini değil C-T mesafesini referans alıyorlar.İkisi de seat tube length fakat arasında fark:Biri c-c biri de C-T

seat_tube_length.png
Kadro boyu seat tube length C-T oluyor.
Sizdeki 49,5 ile 47 cm burası ile açıklayabiliriz

c-c center to center
c-t center to top

@Oksijen353 markaninda bisikletlerine bakıyordum . En isinamadigim kron'du içlerinden gidip tx150 aldim :D

Kronlarda gidon problemi duyuluyordu son zamanlarda düzeltilmiştir diye umuyorum .

Corelli yeni bir firma , servisler henüz ücret alamadığı için bazı sıkıntılar olduğunu biliyorum . İlk senelerde mümessillik yapan dükkanlar bir bir bırakıyor . Bayiliği bırakan birçok firma gördüm .

Mosso 1721 , 1724 , 1821 , 1824 kompanetleri olsun kendisi olsun güzel bisikletlerdir . Ancak zoom maşa var , sorun çıkartabilir garanti var problem yok . Masaya fazla ihtiyaciniz yoksa mdm serilerini tercih edebilirsiniz .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Geri