Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

tekrar merhaba sahibinden üzerinden birçok ilana göz attım 19 tane ilan buldum ancak muhtemelen bi çoğu kötü olabilir cunku bu konuda bilgili değilim. ama buraya o linkleri atmadan önce 0 olarak gözume carpan modellerı atmak ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım. bu arada boyum 186 kilo 95 aktif olarak fitness yapıyorum

1https://www.hepsiburada.com/corelli-1-0-28-jant-i-trivor-bisiklet-1-0-59-j-700c-k-18-p-HBV00000BNAVO?magaza=ERBABO%C4%9ELU&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.16.4

1https://www.gittigidiyor.com/spor-outdoor/kron-tx75-28-v-frenli-28-jant-sehir-bisikleti-siyah-kirmizi-20-inch_pdp_552398874

1https://www.gittigidiyor.com/spor-outdoor/kron-vortex-4-0-v-27-5-jant-shimano-vites-profesyonel-bisiklet_pdp_550873184?_sgm_campaign=scn_7f87b18159f6e000&_sgm_source=550873184&_sgm_action=click?rcp_action=rcmProductClicked

1https://www.gittigidiyor.com/spor-outdoor/corelli-trivor-4-0-sehir-bisikleti-v-28-jant-21-vites_pdp_524536847?utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.53.8

link paylaşamıyorum 1 i silerseniz görebilirsiniz teşekkür ederim simdiden(gittigidiyordaki urunler kazananlar kulubunden oturu bıraz daha uyguna gelıyor)

Scudo
Biraz önce saraçhane ve sirkecide birkaç bisiklet baktım.
İlk olarak söyleyebileceğim saraçhanede internetten gördüğüm fiyatlardan daha düşük fiyatlar mevcut.
Mesela internette 2000 küsur gördüğüm bisikletlerin bazılarını orada 1800, 1600 tl gibi fiyatlara gördüm.

Bu arada sirkecide 2. el bir sedona 321 via da sürdüm tabi motosiklete göre biraz alışmam gerekecek. Biz motosiklette çok konforluymuşuz bunda bacak boyuma göre kadroyu ayarladıklarında gökyüzündeymişim gibi oldum. Tabi birde trafikte vb durma konularını çalışmak lazım. Öyle zank diye duramıyormuşsun önce öne atlayıp öyle vb. Yani çok çalışmam lazım.

Saraçhane bisikletçileri aklınızda olsun dostlar.

@bonder76 durmak için bir yere atlamana zıplamana gerek yok frene basınca duruyor. Ama mesafe ayarı çalışman lazım.

• Hahaha
Tepkiler: kocaballı
@necmeddin anlatamamışım pardon. Durunca ayakları yere koyabilmekten bahsediyorum. Çünki senin boyun bu diye ayarladıkları sele ayarında ayak uçlarım bile yere değmiyordu :D Alışıcaz işallah Bu arada sedona 321 via bisikleti beğendim belki oraya doğru kayacağım.

merhaba birkaç ilan daha göstermek istedim daha önce attıgım bisikletlere ek olarak:
sahibinden ilan kodu:
770762821
785622169
795271911
809182080

bir de decathlon:
1https://www.decathlon.com.tr/riverside-100-hibrit-bisiklet-id_8405298.html

@furkkancan Sahibinden.com linkleri sana ufak gelir. 28 jant bisikletlerin en düşük 54cm kadro boylu olanlarına bakmalısın. Decathlondan paylaştğın model uygun. Large yada varsa XLarge boyunu tercih edebilirsin. Ya da üst modelinin 2. elini de tercih edebilirsin.

@furkkancan Sahibinden.com linkleri sana ufak gelir. 28 jant bisikletlerin en düşük 54cm kadro boylu olanlarına bakmalısın. Decathlondan paylaştğın model uygun. Large yada varsa XLarge boyunu tercih edebilirsin. Ya da üst modelinin 2. elini de tercih edebilirsin.
peki vites sayısının bir önemi var mı?

@furkkancan vites sayısı değil kullanım alanı ve amacı önemli. Sadece düz asfalt hafif rampalar için 6 - 7 vites yeterli olur. Sizin kondüsyonunuz da bir etken.

Riverside 100 için soruyosunuz sanırım. Hiç kullanmadım ama muhtemelen o arka aktarıcının ayarını sık sık tazelemek gerekicektir.

@furkkancan vites sayısı değil kullanım alanı ve amacı önemli. Sadece düz asfalt hafif rampalar için 6 - 7 vites yeterli olur. Sizin kondüsyonunuz da bir etken.

Riverside 100 için soruyosunuz sanırım. Hiç kullanmadım ama muhtemelen o arka aktarıcının ayarını sık sık tazelemek gerekicektir.
bahsettiğiniz kadro boyunda uygun fiyata bulmak sanırım zor bir tek decathlondaki bisiklet var alabileceğim. 0 almak için söylüyorum tabii.

Fiyat değişmiyor aslında ama uygun boyu bulmak zorlaşıyor. Pazar doğal olarak ortalamayı hedef almış durumda. Bu konuda en geniş davranan Decathlon. Dağ bisikletlerini de değerlendirebilrisiniz. 27.5 jant olanlardan

Fiyat değişmiyor aslında ama uygun boyu bulmak zorlaşıyor. Pazar doğal olarak ortalamayı hedef almış durumda. Bu konuda en geniş davranan Decathlon. Dağ bisikletlerini de değerlendirebilrisiniz. 27.5 jant olanlardan
dağ bisikletleri şehir içi kullanımı zorlar mı peki? yani ben gun içinde cardio amaçlı 10-20 km arası sürücem

@furkkancan Kilo veriyim bacak kası yapıyım derseniz dağ bisikleti alabilsınız iyi efor sarfettırir :) şehir içi gezi ya da ulaşım için kullanacaksanız dağ bisikleti tam bir eziyet. Adı üstünde "DAĞ" bisikleti

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@furkkancan Tekerleri değiştirmeniz gerekir. Yoksa @Nurullaah18 'in de dediği gibi yorar. Sizin yerinizde olsam 2. el araştırması yapardım.

@denizt Bir dağ bisikletinin tekerini değiştirmek onu şehir bisikleti mi yapar? Şehir bisikletinin tekerini değiştirincede yol oluyor o zaman. Milleti yanlış yönlendiriyorsunuz yapmayın hocam.

@denizt hocam baktım da bütçemin üzerinde teşekkür ederim ilginiz için sanırım biraz daha beklemem gerekiyor
@Nurullaah18 hocam sizin var mıdır tavsiyeniz?

Bisan'ın 2020 modelleri çıksa da incelesek, Trx 8600 Deore set ve 3300 lira civarı, bisikleti merak ettim.

Bence bütçenizi bi tık zorlayıp mosso 1821 mosso 1921mdm, mosso 2021 mdm yada denk gelirse 2.el carraro 224 bakabilirsiniz. İlk defa bisiklet alıyorsanız 1000-1200tl çok gelebilir ama malesef çok değil. Hatta belki çevrenizde ooo 1000liraya bisikletmi olur gibi tepkilerde alabilirsiniz ki ben almıştım. Çevreye çok aldırış etmeyin verebiliyorsanız 900-1000tl verin rahat edin. Mossoları peşin 1400e ikinci el denk gelirse ortalama 900e alabilirsiniz. Ucuz denk geldi diye kadro boyunu ihmal etmeyin bel ve boyun ağrısı yaşayabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@furkkancan 1 ilan sana ufak gelir.
2.ilândaki küçük gelir
3. İlândaki daha küçük
4.ilândaki de daha küçük
İlk iki bisiklet 26 jant dağ bisikleti
Son iki ilândaki daha da küçük 24 jant.

Sen şehir bisikleti dedin dağ bisikletlerine bakıyorsun. Dağ bakacaksan 27.5 jant 18 kadro yada 20 kadro ,29 jant dağ bisikletinide 16-18 kadro rahat kullanabilirsin.
Yok şehir bisikleti bakacaksan

Denize aynen katılıyorum.

Yordun beni araştırmanı buna göre yap denk gelirse yine yardımcı oluruz.
@bonder76 hocam emsal sayılırız alışırsın rahat ol, ben spd pedala bile alıştım. Yetmedi 2 defa düştüm. Zevkli oluyor. Öğrenmenin yaşı yok. Boş alanlarda bol bol antreman yap. :harika:

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Merhaba iyi günler, yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum tur/trekking amaçlı. Arka bagajın üstüne çocuk koltuğu da takacağım. Bisikletin ideal kilosu koltuksuz ne kadar olmalı sizce? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dün ve bugün tecrübe ettim. Dün bizzat giderek, bugün de yine sitelerini inceleyerek ellerinde satışını yaptıkları peugeot marka bisiklet olmadığını gördüm.
Dün saraçhane ye gittiğimde peugeot satış bayisi kaydında görünen "GALERİ BAYRAM saraçhane" bu gün de sitesini incelediğim sözde bayisi görünen fakat birtane bile peugeot bisiklet satışı olmayan "SİNEM BİSİKLET seyrantepe" dolayısıyla önceden aramadan peugeot bisiklet bayilerine gitmeyin derim.

Dün saraçhanedeki "GALERİ BAYRAM"a bizzat gittim sorduğumda. 1 yıl önce bayidik silmeyi unutmuşlardır abim dedi geçti gülerek :D
Türkiye'de nekadar ciddi bu işler (kurumsallık) böylece bir daha anlamış oldum.

Geri