Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@serhatb Carraro 701 force 27,5 jant bayan bisikleti aldım iki gün önce, bisiklet alüminyum tasarımı güzel renk geçişleri hoş gri siyah beyaz tekerlerde lila ve mürdüm rengine yakın yazılar ortada tasarım imzası var üst boru silindir değil kavisli yanlara verev Shimanolar giriş seviyesi 21 vites önde bir amortisör masası var (ankabike den sipariş le şehirler arası iki adet bisiklet aldım iki gün once. Kargo ücreti ödemedim firma ücretsiz gönderdi. 9 saatlik yolda kargo aktarmaya rağmen birbucuk günde geldi firmayı daha önce tanımıyordum Ankara ya çok gittiğim icin Ankara firması olsun istedim paket özenli geldi kendileriyle bir ticari bağım yok)
Ayrıca Letgo da beyaz renk bir SCOTT az kullanılmış bayan bisiklet var . Eşi hamile olduğu için satıyorlar. İl uygun olsaydı farklı sehirdeyim kargo parasi durumu covid nedeniyle sokağa çıkma durumu nedeniyle alamadım yoksa ben alacaktım ona da bakın derim. Fiyatı 1600 yazmışlar.

• Beğen
Tepkiler: serhatb
Scudo
hocam öncelikle merhabalar ben uzun turlara çıkmak istiyorum ve kendime şöyle bir set yaptım bütçem 2600 civarı bu yüzden herşey dahil çok az seçenegim var bunlardan decathlonda şöyle bir liste yaptım sizce nasıl ne eksik var söyler misiniz
1587831254996.png
1587831239216.png
1587831280276.png
1587831297595.png
1587831316351.png
biliyorum hepsi başlangıç seviyesinden de düşük eşyalar ki bunun yanında kmap ocağı heybe falan derken
2600 tl küsür olur diye düşünüyorum var mı başka fikri başka önerisi olan

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mansouki hocam sanırım, bir turun ortalama bir maliyet ne olurun denemesi, zira çok çabuk yapılmış, üzülerek özensiz, seçimler. Arka veya ön bagajınız yok ve bunların hepsini taşımak için çantanız yok.

Öncelikle o bisiklet ile tur olmaz hocam. Bir turcunun en önemli eşyası bisikletidir. Gerisi mühim teferruatlardır.

O yüzden bisiklet seçimini biraz araştırarak yapmakta fayda var. Çok pahalı vesaire paralardan bahsetmiyorum. Örnek olarak ben de Mosso Legarda 1927 var.

Naçizane tavsiyem, önce tura ve size uygun bir bisiklet bakın. Sonra bütçeniz elverdikçe ekipmanları toplayın, bu arada tür için antrenman yapmış olursunuz, kondisyonunuz oturur.

Rotanız İç Anadolu olmadığı sürece yollar zorlayacaktır, hele ki niyet Ege ve Akdeniz ise.

Umarım keyifli kazasız belasız turunuz olur.

@OİMTR haklısın hocam bende biraz araştırmaya koyuldum rotam iç anadolu olacağı için ilk başta fazla sorun olmaz diye düşünmüştüm ama yanılmışım bütçemi öncelikle bisikletime harcayacağım ancak bana uygun bisikleti bulmakta zorlanıyorum büçeyi en fazla 1400 ayarlarına getirdim ama bu fiyata ne bulurum bilmiyorum 2. el bisikletlerin bulunduğu bir yerde değilim ve bisikleti deneyerek almayı tercih ederim var mıdır bana önerin :)

• Beğen
Tepkiler: OİMTR
@Mansouki bana fransadan bisikletli çift geldi. Bayanın bisikleti bildiğin şehir bisikleti Decathlon dan.. Ortası olmayanlardan. Hatta bisikletin önünde sepet vardı. Şu bizim bildiğimiz tel sepetlerden. Erkeğin ki de decathlon bisikleti idi.. Illahi çok paramı vermek lazım? Yukarıda decathlon dan alınacak şeyler var. Bazıları gereksiz. Çaydanlık gözlük çorap çadır lambası tabure.. Kupa boyunluk yastik pilli aydinlatma... Bunlara verecek olduğun parayı bisiklete aktar.. Ben olsam öyle yaparim

@Mansouki hocam tur için uygun oranlarda ruble aynakol lazım. Bunu da 24 27 vitesler hazır olarak sağlıyor. Bütçe kısıtlı ise 21 vites tourney aktarıcılı bir bisiklete, megarange ruble takarak bir nebze rahatlatacak orana ulaşabilirsiniz.

Size yükseltebileceğiniz ( upgrade) bir kadro lazım. Ben de 2018 yılında bisiklet ararken bütçem kısıtlıydı. Biraz daha bekleyip Mosso ya yöneldim. Ancak o dönem incelediğim Ümit Magnetic HYD çok hoşuma gitmişti. Bütçe dostu ve güzel sağlam kadro.

Ben Ümit katlanır kullanmıştım, oradan tecrübe, ucuz olması sebebiyle bazı parçaları daha sonra değiştirmek gerekir, en önemlisi orta göbek, bilyalı sistem var, çabuk yıpranıyor veya ben bakamadım, 100 TL gibi bir fiyata Shimano ucuz bir orta göbek taktırmıştım. Tabi üzerindeki bin binbeşyüz km kadar idare etmişti.

İkinci el de bakılabilir, ancak ben tecrübemle, birlikte bisikletimin gelişmesini tercih ediyorum. O yüzden naçizane Ümite bakmanızı tavsiye ederim.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
bunları buldum ve bisiklet olarak en fazla bütçe bu kadar ayırabildim bunlar nasıl deneyen var mı aralarından birini hiçbir teknik özelliklerini bilmiyorum ama bana en son linkteki cazip geldi fikirlerinizi alabilir miyim

@Mansouki Bahsettiğiniz Kron TX 75 bisiklet ve carrarolardan, Peugeot bisikletlerden Ankabike firmasinda uygun fiyata var havalede ek indirim de yapıyorlar ben Ankabike Ankara da bisiklet firmasindan şehirlerarası siparisle iki adet bisiklet aldım. Pazartesi saat 16:00 te sipariş verdim . Ankara Gaziantep üstünden aktarmalı yeniden yola cikip bizim bulunduğumuz sehre bir buçuk günde ulaştı çok memnun kaldık. Firmada Özkan Bey çok ilgiliydi ve fiyatta da yardımcı oldu internetten bisiklet almak isteyip cekinenler için uygun bir firma . İlgili firma ile hiçbir ticari bağım yok ilk kez alışveriş yapiyorum. Ankara ya zaman zaman gidiyorum. Bu nedenle bisiklet aldığım yerle karşılaşma imkanım olur diye düşündüm bir de forumda da tavsiye etmislerdi. Carraro 701 force 27,5 ve Kron Xc 100 bayan 26 jant bisikletinin kendi kutusunda çok güzel geldi. İnternette her firmaya güven olmuyor en azından biz geçen hafta denedik memnun kaldık. Peugeot bisikletlerde sağlam oluyor. Ayrıca alüminyum kadrolar hafif oluyor ve piyasa fiyatları ek indirimle daha uyguna geldi bize

@mavi182002 öncelikle bilgiler için teşekkür ederim 2 bisiklet arasında kaldım
1. Bisiklet şu : Carraro Active 280 V Fren 28 Jant :1,200tl
2.Bisiklet ise : Kron Tx 75 MD 28 Jant 20 kadro:1,145tl
Aralarında nasıl bir fark var çok merak ettim teknik bilgim hiç denecek kadar az bu yüzden affınıza sığınıyorum ancak
sizin işinize belki bu veriler yarayabilir:
İç bacak boyum 87 cm
Dış bacak boyum 100 cm
Komple boyun 184 cm ve 64 kiloyum
Ayrıca bisikleti hem şehirde hem turda kullanmayı düşünüyorum buda bir köşede bulunsun

Edit:
Bisikletleri biraz araştırdım ve (+)(-) yönlerini (kendime göre yanlışım varsa düzeltirsiniz)buldum
Carraro (+)
V fren,kadro boyu daha büyük,vites sistemi daha iyi,gözüme hitap etti
Carraro(-)
Çelik kadro ve dolayısı ile ağırlığı etkiliyor,bu kadar

Kron(+)
Alüminyum kadro dolayısı ile ağırlık kazandırıyor
Kron(-)
Mekanik disk fren ağırlığı arttırıyor,kadro boyu 3-4 cm küçük,vites sistemi çok fark olmasada düşük
diyeceklerim bu kadar gerisi size kalmış

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mavi182002
Sevgili dostlar merhaba, foruma bugün üye oldum. 20 yıldır bisikletten uzağım. İşyerim ve evimin arası 5 km, sağlık ve şehiriçi kullanım öncelikli bisiklet almak istiyorum, gece incelemeler yaptım. Bütçem en fazla 1900 TL gibi, aksesuarlar hariç. Boyum 175-180 gibi 65kg. İnternet kaynaklarından ulaştığım bilgilere dayalı seçimlerimde Hidrolik fren, kilitli maşa önceliklerim. 2 gün içerisinde sipariş vermek istiyorum. Kron Tx 150HD gibi görünüyor kararım. Sedonayı da sevdim, kron tx450 çok sevdim fakat bütçemi biraz aşıyor.. Yakın fiyatlarda daha kaliteli bir seçim öneriniz varsa iletmenizi rica ederim. Saygılarımla.

memlekette bisan 8600 alan kullanan hiç yok herhalde
göremedik şu aleti

memlekette bisan 8600 alan kullanan hiç yok herhalde
göremedik şu aleti
Duymuştum ama bakmamıştım😁 Şimdi inceleyince gördüm ki Deore set falan kullanılmış. Fiyatı da iyiymiş.

Tur bisikleti alacak olsam bakacağım ilk modeldir bisan Trx8600 şu anda.

@kubilay1979 bu bisiklet çok satılıp efsane olmalı
tek kötü yanı en küçük boyunun 50 olması
@safex güzel bisiklet. bayilerde de yok henüz
gidip bakamıyoruz

@kubilay1979 bu bisiklet çok satılıp efsane olmalı
tek kötü yanı en küçük boyunun 50 olması
@safex güzel bisiklet. bayilerde de yok henüz
gidip bakamıyoruz
Hocam bunun kadrolarinin yol kadrosu ölçüsünde verilmiş olma ihtimali yüksek.

Eger durum boyleyse 50 kadro tur kadrosunda 44-46
52 kadro 48
54 kadro 51 civarı gelir. Fabrikayı arayıp sormak lazım.

• Beğen
Tepkiler: alper2508
@Mustaac onu nerden öğrendin ?
Bir çıkarım sadece. Bisan iki senedir yol kadrolarinin büyük boylarını getirmedi. Turdada aynı seçimi yaptığını düşünüyorum. Ama mesajda ihtimal olduğunu belirteyim. Hatalı yönlendirme yapmak istemem.

Sadece ön amortisör bisikleti 4-5 cm yukarı kaldırıyor. Kadro boyu baz alınırken amortisör durumuna bakmak lazım.
Bisanın modeli donanım olarak gayet dolu olmuş full deore. Yenş bisiklet bakanlar değerlendirebilir. Kadrolarını kendi mi üretiyor yoksa nereden alıyor acaba bilen var mı?

@Mustaac kataloglarına baktım ama kadro geometrisi ile ilgili hiç bir bilgi yok

@sametmrc benim bildiğim amortisörün yüksekliği kadro boyunu ilgilendirmiyor. sele borusundan alın borusuna olan mesafeyi ölçüyorlar diye biliyorum. yanlış biliyor olabilirim tabi. ama senin söylediğin bana mantıklı gelmedi çünkü kadrosu mesela 50 olan bir bisiklete oturup kollarımızı uzattığımızda amortisörlü de olsa düz maşa da olsa aynı mesafeye gelir

Geri