Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@fatihİ.10 (link) merida speeder serileri güzeldir. Hafif ve seri. Peki amacınız şehirde, kısa mesafelerde kullanmak mı, yoksa uzun turlar yapmak mı? Yani ön bagaj deliği, dinamo vs. ihtiyacınız var mı?
kısa mesafeler hocam. bol yokuşlu bir bölgede yaşıyorum. 2 3 bin tl arası uygun bir model arıyorum
teşekkür ederim ilginize
bagaja ve diğer aksesuara da gerek yok. yukarıda belirttiğim salcano nasıl? meridayla 1000tl falan var arada. değer mi sizce.
salcano city wind V

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: elric1982
Scudo
Merhabalar. Öncesinde; Salcano NG 450, Carraro Sportive 227, Salcano İnsomnia kullanmış biri olaraktan. 2000 liraya kadar bisiklet önerisi bekliyorum. Yol-Yarış bisikleti olmadığı sürece türü farketmez bu bütçe ile her anlamda alabileceğim en kaliteli bisikleti almak istiyorum. MTB önceliğim çünkü sahip olduğum bisikletler haricinde de bir çok bisiklet kullandım MTB benim için daha uygun.

@undefined reis burası tur bisiklet tavsiye yeri, dağ olan konularda var oraya yazarsan daha iyi olur

@elric1982 Teşekkür bilgilendirmeniz icin ederim. Bir de Carraro 701 lady 27,5 jant ile Kron Tx 150 bayan 28 jant ve XC 150 bayan bisikletleri düşünüyorum. Bu bisikletlere en hangisi daha öncelikli olur? Fiyatları birbirine yakın alabiliyorum

@mavi182002 bu üç model de ön amortisörlü, dağda kullanmayacaksanız önermem hiçbirini. Sabit maşalı bir bisiklet bakın bence, daha hafif ve seri olur. (link)

Merhaba arkadaşlar
aranıza yeni katildim.Günlük olarak 6-7km işe gidip gelmek için bisiklet almayı düsunuyorum.
Yok genelde düz sayilır fakat yuzde 10 eyimli yokuş bulunuyor .150 metre kadar
bütcem 2500 tl ye kadar dusunuyorum.sedona 410 begendim gibi
önerilerinizi bekliyorumsimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar
aranıza yeni katildim.Günlük olarak 6-7km işe gidip gelmek için bisiklet almayı düsunuyorum.
Yok genelde düz sayilır fakat yuzde 10 eyimli yokuş bulunuyor .150 metre kadar
bütcem 2500 tl ye kadar dusunuyorum.sedona 410 begendim gibi
önerilerinizi bekliyorumsimdiden teşekkürler.
İlân bölümünde mosso 1821 bisikletim var bakabılırsınız ikinci el

Merhaba değerli üyeler, spor amaçlı bisiklet kullanıyorum, şimdiye kadar ucuz bir dağ bisikleti kullandım. İş çıkışı günlük ortalama 15 kilometre bisiklete biniyorum. Rotamı 30+ km ye büyütmek istiyorum. Bu sebeple bisikletimi yenileyeceğim. İki sedona bisiklet arasında bir seçim yapmak istiyorum ama çok fazla teknik bilgim yok, yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Bütçem 2000-2500 TL. Kullanacağım güzergah yüzde 90 asfalt ve yüzde 10 kaldırım ve stabilize karışık.
Birincisi sabit maşalı sedona 410 diğeri ise düz maşalı sedona 340

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İki bisiklet almayı düşünüyorum yarı şehir yarı dağ bisikleti . Her ikisi için de 1200 TL civarı dusunuyorum. Daha çok asfalt güzergahta kısa hobi amaçlı gezi için dusunuyorum. Kizıma (boyu 1.63) Kron XC 100 ve Tx 100 ve 150 bayan modelini düşünüyordum ( 26 jant bakıyorum ama 28 jant kron aynı modelde sürebilir mi bilmiyorum bu boyla). Kızım için ikinci alternatif Peugeot 106 bayan modeli kron modellerden iyi midir aynı fiyat civarı buldum.
Kendim için de İkinci bisiklet düşüncem Carraro 701 force 27,5 jant bayan ( boyum 170)
Peugeot 106 bayan alüminyum bisiklet özellikleri soyle
Kadro: ALÜMİNYUM 6061
Maşa: ZOOM 327E
Arka Vites: SHIMANO TOURNEY RD-TY300
Ön Vites: SHIMANO TOURNEY FD-TZ500
Krank Takımı: TCSH2-MZ 42X34X24 ÇELİK
Arka Dişli: SHIMANO MF-TZ500 14-28T
Vites Kolları: SHIMANO ST-EF41 3X7
Fren: V-FREN ALÜMİNYUM SACCON
Lastik: ACIMUT 26X1.95 SİYAH
Sele: SELE ROYAL
Kadro Ölçüleri: 430MM
Ağırlık: 15,37

Peugeot 106 bayan 26 jant , kron XC 100 ,150 ve TX 100 lerden iyi mi? Bisiklet kg ağır mi? Fiyatı uygun buldum bildiğim bir mağazada kronla aynı fiyat. Peugeot bisikletler nasıl ülkemizde sorunlu mu kullanılir mi? Kızıma almayı düşünüyorum boy 1.63, kızımın resimden kron modeller hoşuna gitmişti ( 26 jant bakıyoruz ama bu boyla 28 jant kron sürebilir mi ayni modellerde)
Carraro 701 force bayan kendime almayı düşünüyorum ( boyum 170) ama kızla ortak bineriz diye dusunuyorum.
Ne önerirsiniz?
@elric1982 şehir için ben de amortisörlü masalı olmasin istiyorum fakat kızımın kron xc 100 ve Tx 150 bayan modelleri şeklinden renginden sebep beğeniyor teknik olarak bilmiyor. Ben de bunlara alternatif Peugeot 106 bayan modeli buldum özellikleri aşağıda , Kron modellere alternatif olur mu? Kron bu modellerde sağlam mı sorunlu mu?
Peugeot 106 bayan alüminyum bisiklet özellikleri soyle
Kadro: ALÜMİNYUM 6061
Maşa: ZOOM 327E
Arka Vites: SHIMANO TOURNEY RD-TY300
Ön Vites: SHIMANO TOURNEY FD-TZ500
Krank Takımı: TCSH2-MZ 42X34X24 ÇELİK
Arka Dişli: SHIMANO MF-TZ500 14-28T
Vites Kolları: SHIMANO ST-EF41 3X7
Fren: V-FREN ALÜMİNYUM SACCON
Lastik: ACIMUT 26X1.95 SİYAH
Sele: SELE ROYAL
Kadro Ölçüleri: 430MM
Ağırlık: 15,37

Peugeot 106 bayan 26 jant , kron XC 100 ,150 ve TX 100 lerden iyi mi? Bisiklet kg ağır mi? Fiyatı uygun buldum bildiğim bir mağazada kron modellerle aynı fiyata alacağım Peugeot bisikletler nasıl ülkemizde sorunlu mu kullanılir mi? Kızıma almayı düşünüyorum boy 1.63, kızımın resimden kron modeller hoşuna gitmişti ( 26 jant bakıyoruz ama bu boyla 28 jant kron sürebilir mi ayni modellerde)
Carraro 701 force 27,5 bayan modeli de amortisörlü maşalı ( aslinda sizin de belirttiğiniz gibi düz maşa istiyorum ama kızıma anlatamıyorum amortisör gözüne hoş görünüyor arkadaşları da o sekilde) kron yerine bunu alırsak kızla ortak bineriz diye dusunuyorum. Sizce Peugeot alınır mı?

Son düzenleme:
Bir saat içinde bir mağazadan bisiklet alacağım pazarlığını yaptım iki model arasında kaldik
Carraro 701 Force 27,5 jant bayan diğeri Kron TX 100
Carraro 791 özellik şu
Carraro Force 701 Bayan Dağ Bisikleti 21 Vites Vb 27.5 Jant 2019 Model

KADRO ALÜMİNYUM 1-1/8’’ YARI-ENTEGRE HYDROFORMED MAŞA ALÜMİNYUM TAÇLI 1-1/8” 60mm ARKA VİTES SHIMANO TOURNEY TY300 ÖN VİTES SHIMANO TOURNEY TZ500 KRANK TAKIMI SHIMANO TY301 42X34X24T ARKA DİŞLİ SHIMANO TZ500 14-34T VİTES KOLU SHIMANO EF41 3X7
FREN ALÜMİNYUM V-FREN LASTİK CHAOYANG 27.5X2.10 JANT CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM SELE DDK JELLİ ÖLÇÜ 38, 43 RENK MAT ANTRASİT GRİ PEMBE

Kron Tx 100 ozellik

@mavi182002 çok büyük fark yok iki bisiklet arasında. Gönlünüzden geçeni alınız :)

• Beğen
Tepkiler: mavi182002
Merhabalar başlangıç aşamasında olan biri olarak sizin değerli yorumlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim.

1 haftalık bir araştırma süresi sonrasında bana uygun olacağını düşündüğüm bisiklet türünün Hybrid olduğuna karar verdim.İşim gereği biraz stresli bir çalışma ortamına sahibim ve boş zamanlarımda kendime bir hobi edinebilmek adına mental rahatlamamı bisiklet sürerek sağlamak istiyorum. Kıbrısta yaşadığım ve malumunuz gündemimizin kısıtlamalarından dolayı burada çok fazla seçenek bulabildiğim söylenemez. Türkiye üzerinden bir ürünü alıp kargolatmam da minimum 1- 1.5 ay sürüyor ve uygulanacak gümrük ödemesi de keyfi olarak değişiyor malesef buradaki şartlara göre.Konuyu daha fazla uzatmadan elimde ulaşabildiğim seçenekleri sizinle paylaşmak istiyorum ;

1-) Sıfır - Ghost SQUARE Cross 1.8 - Fiyat : €523,95 + KDV ( Pazarlıksız )
Başlangıç aşamasında fiyat olarak böyle bir modelin çok fazla geleceğini düşünüyorum lakin sizin öneri ve tavsiyelerinize göre değerlendirmeye alacağım.

2 -) Sıfır - GOMAX ROMEO MTB - Fiyat : $143.24 + KDV ( Pazarlıksız)
Özelliklerini incelediğimde tam olarak beni uzun vadede tatmin edeceğini düşünmüyorum lakin sizin öneri ve tavsiyelerinize göre değerlendirmeye alacağım.

3-) 2.el - BOARDMAN MX SPORT - Fiyat : 2300 TL ( Pazarlık Payı Var )
Teknik özellikleri ve marka- model bazında araştırmalarıma göre uzun vadede ihtiyacımı giderebileceğini düşünüyorum .
93875342_931755697279864_2865780936430059520_n.jpg

.

4-) 2.el - BOARDMAN SPORT X7 - Fiyat : 2500 TL ( Pazarlık Payı Var )
MX modeli ile arasında ne gibi bir fark olduğunu bilmediğimden bu ürünü de incelemeye almak istedim ve bu modelin de uzun vadede beni çok rahat ettireceğini düşünüyorum.
89618346_159250828863927_3595314340342792192_n.jpg89831291_159250945530582_9101761820279963648_n.jpg89572627_159250865530590_3529808431152103424_n.jpg89817341_159250795530597_1100916868060807168_n.jpg89629643_159250885530588_3416613898051125248_n.jpg

Özetleyecek olursam ;

Benim amatör araştırmama göre bana uygun olanların Boardman markasında bulunduğunu düşünüyorum , siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Türkiyede ve KKTC de çok rağbet gören bir marka olmadığı için yedek parça temini konusunda zorlanır mıyım ? Bulduğum Boardman bisikletlerin 2.el olmasından dolayı üzerindeki parçaların orjinal ve doğru olduğunu nasıl anlayabilirim ? Son olarak fiyat performans olarak yukarıda yazdığım ürünlerin kıyaslamasını yapabilirseniz çok minnettar kalırım .

Yukarıda belirttiğim yazıda yanlış veya eksik olarak yazdığım şeyler için şimdiden kusura bakmayın amatörlüğümden ötürü :) Herkese güzel günler dilerim teşekkürler.

@Zealist

Merhaba. İnternette yazdığına göre Boardman MX Sport'ta mekanik disk fren kullanılmışken, Sport X7'de hidrolik disk fren var. Almışken hidrolik olanı alın derim. İkinci el bisiklet seçimi için şu başlığı okuyun ve alttaki videoları izleyin;

İkinci el bisiklet alma rehberi

KKTC'de kargo işleri nasıl dönüyor bilmiyorum ama yedek parça sıkıntısı çekeceğinizi düşünüyorsanız ve bütçeniz elveriyorsa o sıfır Ghost daha iyi tercih bence. Boardman'lerin aksine Ghost'taki parçalar güncel ve yaygın.

Merhabalar,

Özellikle işe gidip gelmek için bisiklet almak istiyorum.
Evim ile iş yerim arası 9 km. Maksimum 15-20 km yolda kullanırım.
Yaklaşık 100 kiloyum.

Araştırdım ama gidonundan tut, kadrosuna kadar her şey için farklı yorumlar yapılmış.
Başlangıç için bizzat tavsiye almak iyidir diye yazmak istedim.

Özellikle çamurluklu ve arkası sepetli olsun istiyorum.

@Aybek Cihan

verdiğiniz bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim . Paylaştığınız videolar da çok işime yaradı şimdi geriye kalan kadro boyuma uygun iki seçenek arasında karar vermek :) çok sağolun tekrardan
Merhabalar,

Özellikle işe gidip gelmek için bisiklet almak istiyorum.
Evim ile iş yerim arası 9 km. Maksimum 15-20 km yolda kullanırım.
Yaklaşık 100 kiloyum.

Araştırdım ama gidonundan tut, kadrosuna kadar her şey için farklı yorumlar yapılmış.
Başlangıç için bizzat tavsiye almak iyidir diye yazmak istedim.

Özellikle çamurluklu ve arkası sepetli olsun istiyorum.

bir haftadır ben de araştırma yapıyorum az çok birkaç seçenek var elimde eğer bütcenizi yazarsanız ona göre paylaşayım sizinle siz de incelersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Ankabike Ankara da bisiklet firmasindan şehirlerarası siparisle iki adet bisiklet aldım. Pazartesi saat 16:00 te sipariş verdim . Ankara Gaziantep üstünden aktarmalı yeniden yola cikip bizim bulunduğumuz sehre bugün Çarşamba sabah elimize ulaştı çok memnun kaldık. Firmada Özkan Bey çok ilgiliydi ve fiyatta da yardımcı oldu internetten bisiklet almak isteyip cekinenler için uygun bir firma . Carraro 701 force ve Kron Xc 100 bayan 26 jant bisikletinin kendi kutusunda çok güzel geldi. Tekrar Özkan Bey ve Ankabike firmasına teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Lily ve elric1982
merhabalar herkese. eşime hediye için şehir bisikleti bakıyorum, hem biraz görüntü açısından güzel hem de kullanımı rahat olacak bir şehir bisikleti bakıyorum. birkaç bisiklet arasında kaldım çok fazla detay var siz ne dersiniz ?

scott sub cross 30 -- görünüş güzel
merida crossway xt -- görünüş güzel
scott sub comfort 10 -- görünüş güzel ama ağırlık fazla 17,90kg
sedona 410 -- görünüş güzel ama düz maşa konforu nasıl etkiler bilemedim
carraro sportive 224

Herkesin günü güzel olsun.

@serhatb merida speeder serisine bakmanızı tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: serhatb
merhabalar herkese. eşime hediye için şehir bisikleti bakıyorum, hem biraz görüntü açısından güzel hem de kullanımı rahat olacak bir şehir bisikleti bakıyorum. birkaç bisiklet arasında kaldım çok fazla detay var siz ne dersiniz ?

scott sub cross 30 -- görünüş güzel
merida crossway xt -- görünüş güzel
scott sub comfort 10 -- görünüş güzel ama ağırlık fazla 17,90kg
sedona 410 -- görünüş güzel ama düz maşa konforu nasıl etkiler bilemedim
carraro sportive 224

Herkesin günü güzel olsun.
Selamlar ; Bir bayanin begenebilecegi en güzel model , ustunde vintage ezgiler tasiyan ama super hafif ( 9.5 kg ) Giant Air Escape olabilir. Direk düşünmeden alabilirsiniz . Özellikle turuncu rengi efsanedir
i-img1200x742-1535720707bflwuz1265524.jpg

Ek bilgi : Hanim yarin bugün bir kenara firlatacak gibi olursa , soğursa yani bisikletten felan takarsiniz arkaya öne bagaj demirlerini uzun tur bisikleti olarakda kullanabilirsiniz .kendiniz yani

Son düzenleme:
Geri