@brylcn Merhaba, boydan da ziyade iç bacak boyu daha çok onemlidir, iç bacak boyunuzuda olcerseniz daha saglikli sonuçlar alirsiniz. Youtube'de iç bacak boyunun nasil ölçüldüğü mevcut, izlersiniz.
@çelikyürekli Markadan markaya değişir ölçüler. Mesela Kron'un, trekking bisikletleri ile mtb'lerinin ölçüleri aynı. Erkek versiyonlarını 16", 18" , 20" olarak satıyor. Sırasıyla 1.70, 1.80, 1.90 boy için uygun.
@brylcn
Sizin kadro kesin olmamakla birlikte yaklaşık olarak 58-60 gibi duruyor.
Bir bisikletçiye gidip her iki beden için sele yuksekligini ayarlayip bir denemeniz. Hangisi sizin için rahatsa onda karar kilarsiniz.
Ama dedigim gibi her markanin ölçüsü ayni olmayabiliyor, belki de daha baska bir beden size uyacaktır.
@Kaancan merhaba. Ben şehir bisikleti bazende 40-50 km yapabileceğim bir bisiklet almayı düşünüyorum. Boyum 187 kilo 90 ve 3000 TL’ye kadar bütçe ayırabilirim. Öncelikle yerli bisiklet tavsiye edermisiniz. Yok hiç bakma yabancı al derseniz tavsiyeniz ne olur. Saygılarımla
İmkanınız varsa yabancı marka bakabilirsiniz ama cube, merida gibi markaların sehir veya tur bisikletleri 3500-4000 tl den başlıyor. Carraro sportive 227 düşünebilirsiniz rahat bir bisiklet, 2500-3000 tl arası bulunabilir. 3000-3200 civarına sedona 330 bulabilirsiniz(tavsiyemdir).Daha ucuz olsun isterseniz de 2000 tl civarında sedona 410 bulabilirsiniz. Deneme şansınız olursa carraro sportive 227 ve sedona 330 u deneyin, hangisinde rahat ederseniz ve hangisi size daha güzel görünürse onu alın.
Herkese merhaba, uzun yıllardır dağ bisikleti kullanan biri olarak şehir-tur bisikletine geçmek istiyorum. 3.000-3500 kadar bütçe ayırdım bu iş için. Değecek bisikletler için bütçe biraz daha zorlanabilir. Sizce Carraro Mosso gibi markaların yüksek donanımlı bisikletlerini mi almak daha mantıklı yoksa Giant gibi üst seviye markaların düşük donanımlı modellerini mi? Özellikle bu markaların kullanıcılarının görüşlerini bekliyorum.
@EaglesFlyHigh
Bence iyi markaların düşük donanımlı modellerini almak daha mantıklı, bisiklet te önemli olan kadro, kadroya birsey olursa tekrar çok büyük masraf etmek gerekir ama parçalar bozulursa değiştirilebilir. Giant gibi markaların carraro vs gibi markalara göre kadroları daha kalitelidir, komponentler ilerde yetersiz gelirse degistirisiniz.
Ben Beylikdüzü Mehmet bisiklettten Mosso Legarda 1821 HDF li şehir bisikleti aldım memnunum ama her şeyini kontrol ettirip öyle alın, bende jant telleri gevşek geldi, hidrolik disk fren ayarı yam yapılmamıştı, vites ayarı tam değildi alırken söylediklerimin hepsini kontrol ettirin.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Ben de öyle düşünüyorum aslında ama aradaki fiyat farkı o kadroya değer mi acaba diye düşündürürebiliyor.
@mariokaldato
Teşekkürler önerileriniz için Sedona 410'da büyük kadro yok sanırım. Benim boyum 1.90. 54+ kadro olur diye düşünüyorum yoksa f/p olarak çok güzel bir bisiklet. Peki carraro 330 mu? Giant escape 1 mı desem?
@EaglesFlyHigh Normalde yüksek donanım > kaliteli kadro şeklindedir ama burası Türkiye. Satış sonrası destek alamayacağınız bisikletlere yüksek meblalar vermeyin. Sırf ekonomik fiyata iyi donanım sunuyor diye satın aldığımız yerli bisikletlerden, forumda ben dahil birçok kişinin ağzı yandı. 3600 Liraya aldığım yeni bisikletimi doğru dürüst kullanamadan garantiye verdim. İki haftadır bisikletsizim.
@Aybek Cihan
Çok haklısınız. Aynı durumu ben de şu anda kullandığım bisikletimde yaşadım. 2 yıl uğraştım garantiyle doğru düzgün binemedim bisikletime. Her ne kadar çok bilindik bir marka olsa da, aldığım yerden de o markadan da uzak duruyorum şimdi. Sizin probleminiz de çözülür inşallah en kısa zamanda.
Merhaba arkadaşlar. Bisiklet sürmeye yeni başlayacağım ve bir süredir bisiklet arayışı içerisindeyim. Tercihim düz maşa şehir bisikleti, ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var. Bugün Merida Crossway Urban 20 D bisiklete denk geldim ama ayrıntılı bir bilgiye ulaşamadım. Bu bisiklet ile ilgili düşünceleriniz nelerdir ? Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
Herkese merhaba, eşim mosso wildfire kullanıyordu. Biraz küçük geldiği için ve şehirde kullanıma çok müsait olmadığından sattım, yerine biraz daha iyi bir bisiklet almaya çalışıyorum. Bütçem 2200-2800 arası diyebilirim. 3 bisiklet arasında kaldım, siz hangisini tercih ederdiniz? Boyu 1,72
(link)
(link)
(link)