Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhaba Arkadaşlar,

3000 TL bütçem var. Şehir tur bisikleti arıyorum. Çoğunlukla şehirde kullanacağım. Evim 5. katta ve bu bisikleti taşıyarak çıkarmam gerek. O yüzden mümkün mertebe hafif bir bisiklet istiyorum. Daha önce carraro 227 kullanıyordum ağırdı sattım. Bu sefer ön amortisör olmayan bir model bakıyorum.

Sıfır da olabilir 2. elde. İkinci ele daha yakınım malum çok daha iyi bisikletler var o tarafta. Marka model önerebilir misiniz acaba?

Boyum 166 iç bacak boyum 73 tam olarak hangi kadroyu almam gerekir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@OEmpire
43 46 kadro

• Beğen
Tepkiler: OEmpire
@OEmpire
Selam neredensin acaba arkadasim ? Bana ozelden ulas

• Beğen
Tepkiler: OEmpire
mario abi benim alamadığım gül gibi ktm'yi vereceksin arkadaşa yoksa.

@Tolga Özdemir
Ehehe bakicaz artik

Beni bosver, sen aldin mi 410 u ondan haber ver :D

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@mariokaldato

Aldım abi. 2 gündür ördek gibi yürüyorum. Vücut hamlamış. 1 haftaya atlatırım diye düşünüyorum.

• Beğen
@Tolga Özdemir
@Tolga Özdemir
peki öneri modeliniz var mı ?

Sedona 410

İstanbul içi sedona 410 satıyorum ilgilenenlere.

Arkadaşlar geçen sene Dechatlon'dan aldığım btwin (FOLDING BIKE TILT 500 BLUE) marka katlanır bisikleti - şehir ve tur bisikleti ile değiştirmek istiyorum, ilgilenenler iletişime geçebilir.

@mariokaldato

Özel mesaj attım

@bianconera

Hocam o fiyat aralığında düz maşa v fren ne alırsan al farketmez illa 0 alacam diyorsan. Yok 2 el alırım diyorsanda sedona 410 al bak keyfine. Hatta 1 mesaj altta satan arkadaş var.Ben sıfırını 2000 e aldım çok memnunum. 1200 1300 civarı yakalarsan kaçırma.

@Tolga Özdemir

Hocam sedona 410'nun tam olarak kilosu nedir acaba? Tartma şansınız var mı ?

@OEmpire

selam hocam.Ben bisikleti alır almaz tur bisikletine çevirdim .Üstüne bir çok şey taktım.Yalnız forumda araştırırken 11.5 kilo olduğunu tartan bir arkadaş yazmıştı.Ona güvenerek 11.5 kilo diyorum.

• Beğen
@Tolga Özdemir
Iki basit apirgireytle rahat 1 kilo dusebilir

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@mariokaldato
İşin uzmanı sensin abi.Bu aralar onu al bunu al derken medine dilencilerine döndüm.Yakın zamanda pek bir harcama yapamam ama ilerleyen zamanlarda düşünebilirim.

• Beğen
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır gündemimdeyi bisiklet ve geçtiğimiz günlerde bir anlık karar ile soluğu bisikletçide aldım. Uzun zamandır gündemimde olan kısım ise belli bir süre antremandan sonra Ankara içerisinde uzun parkurlarda spora devam etmek idi. Bu aşamada bisiklet tercihi kısmında kararı ani almış olmam sonrasında bende "umarım tercihim hatalı olmamıştır" fikrine sebep oldu.
Tercihimi yaparken aslında yol bisikletine meyilli olarak gittiğim bayiden şehir/tur bisikleti kategorisinde yer alan farklı bir modeli satın almış olarak ayrıldım bayiden. Bu tercihimde şimdiye kadar MTB den başka bir modeli kullanmamış olmam, uzun yol için henüz çok tecrübesiz olmam gibi nedenlerim ile biraz daha ara segment gibi gördüğüm bu modelde karar kıldım ve Cannondale Quick Cx 4 Modelini satın aldım.

Bu soruyu geç sordum muhtemelen farkındayım fakat, merak ettiğim ve sizlerin fikrini almak istediğim konu tercihim doğru oldu mu sizce?

Aklımdan geçen bu model ile antremanımı yaparım uzun yol deneyimini kazanırım ve artık yeterli gelmiyor kanısına vardığım gün yol bisikleti ile değiştirebilirim düşüncesi idi.

sedona 410 güzel bisiklet, 2018 model var kullanıyorum, yaşadığım tek sıkıntı selesi çok acıtıyor tayt için bütçem yok sele kılıfı kullanmadım daha önce nasıl olur bilmiyorum (tavsiyese bekliyorum). bunun dışında alınası bir bisiklet. ön ve arka aktarıcıları shimano acera set yaptım.

@YusufAsaf
Çok doğru tercih ömürlük bir bisiklet almışsınız

• Beğen
@anilac
Merhaba ben de 2018 model 410 kullanıyorum sele çok rahat değil ama ileri geri ve yukarı aşağı ayarı düzgün yapılınca çok da rahatsız etmiyor (50 km den sonra yine de uyuşuyor) acera ya geçince belirgin bir fark oldu mu, ben şimdilik vites sistemi yerine lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Frenleri değiştirdim shimano alivio fren bacağı ve baradine 3 renk pabuc taktım cidden çok büyük bir fark oldu üstünde gelen frenler pek iyi değil değiştirmenizi tavsiye ederim. (dipnot: galiba arka aktariciyi değiştirmem gerekecek 3 defa bisiklet aktaricinin üstüne düştü ve bazen geçişlerde sorun oluyor, acera yi altus a kiyaslayabilir misiniz?)

• Beğen
Altus da sorun yaşamadım ama acera geçişlerde azda olsa fark ettiyor kendini daha iyi acera. Birazda malzeme farkı var tabi acera metali daha iyi durdu benim gözümde

Geri