Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@Kaancan
Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim :) Sedona’nın kendi sitesinde en büyük 52 boy kadro görünüyor, dediğim gibi boyum 1.98 olduğu için biraz çekiniyorum. Gidip deneyeceğim umarım ki kurtarır.

• Beğen
Tepkiler: Kaancan
Scudo
@bcoskun96
Bir gidip deneyin benimki de 52 kadro boyum 180 birazcık büyük geliyor ama daha boyum uzar lise 2 ye gidiyorum o yüzden büyük aldım. Muhtemelen 52 kadro size de olacaktır ama eğer olmazsa sadece 410 u kafanıza takıp almayın kadro küçük olursa rahatsız eder keyif alamazsınız. En kısa sürede bisikletinize kavuşmaniz dileğiyle:)

Cok uzun zamandir bisiklet kullanmiyorum. 15 yil oldu. Motosiklet kullanicisiyim. Yas 39. Spor ve gezi amacli bisiklet alacam. Butcem 2-3bin tl civari, pek ustune cikmak istemiyorum. Tavsiye edeceginiz marka modeller nelerdir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba,
Orta fiyatlı şehir içinde kullanabileceğim bisiklet bakıyorum şuan için Mosso Legarda 1921 MDM V FREN
kadro.png
KADRO: 6061 Alloy
aynakol.png
AYNAKOL: Shimano FC-TY301-48/38/28T
ma%C5%9Fa.png
MAŞA: Rigit
arka%20di%C5%9Fli.png
ARKA DİŞLİ: Shimano MF-TZ500 - 14/28T
vites%20kolu.png
VİTES KOLLARI: Shimano Altus ST-EF500 7x3
arka%20vites.png
ARKA AKTARICI: Shimano Altus RD-M310 L
%C3%B6n%20vites.png
ÖN AKTARICI: Shimano Tourney FD-TY510
frenler.png
FRENLER: Aluminyum Alloy V-Fren
jant.png
JANT ve GÖBEK: Starrims J19SZ janta örülü Sunfeng SF-A 223 Rulmanlı Göbek
lastik.png
LASTİKLER: Mitas Flash Longway Reflektörlü Lastik

Özellikleri bunlardır sizce almalı mıyım? Başka önerdiğiniz modeller varsa sağlam güvenilir 1800 TL Bandında yazarsanız sevinirim.

@Mustafaclskn0
Ben bu bisikleti aldım yaklaşık 500 km kullandım.Bu süre zarfında açı ayarlı gidon boğazı sürekli gevşiyordu servis tarafından ücretsiz değişim oldu.
Ayağa kalkıp pedala bastığımda aynakoldan çıt çıt ses yapıyordu hatta şuan hafif pedal çevirmem de bile gıcırtılı bi ses gelmeye başladı.Bugün yarın servisine götüreceğim.Bisiklete abandığında bisikletin ucuz olduğunu hissediyorsun ben 1600 liraya internetten almıştım sedona 410 alacaktım aslında ama 56 kadrosu yok sedonanın o yüzden bunu aldım.
Şimdi ki aklım olda sedona alırdım diyebilirim.

@trz4545 Hocam güzel konuya değindiniz, tesadüf bende aynı ikilemdeyim karar verdiğim an gidip alacağım.. Legarda 1921 1600tl, Sedona 410 2000tl ikiside parasının bisikleti dersek aradaki fiyat farkına değer mi? Sürerken sağdan soldan ses gelmesi bende takıntı yapar, ne diyorsunuz ?

@timsahcelil

Ekibimizle bisiklet turlarına çıktığımızda, Sedona 410'un farkını hem yokuşlarda hem düz yollarda direkt fark ettim. Bisiklet resmen akıyor, uyguladığın gücü süratlanmeyi fark ediyorsun. (Sedona 410 2016 model kullandım)
Diğer arkadaşların hepsinin bisikletleri amortisörlü idi, kron, carraro, merida vs. kullanıyorlardı.
Eğer, sabit maşa problem değilse, yollar iyiyse, dağa tepeye çıkmayacaksan, hiç düşünme, sabit maşalı al.

@timsahcelil
Bu ses gelmesi olayı biraz şans işi,belki aynı sorunları sedonada da yaşayabilirsiniz,bunun garantisini kimse veremez.Ben aslında bisikletten memnunum gayet atik ve yakışıklı bir alet,bu işler biraz şans işi,Şuan ki tecrübem ile size önerebileceğim sedonayı almanız.
Aslında şuan ki aklım olsa hiç bu bisikletlerle uğraşmam direk yol bisikleti alırdım.

• Beğen
Tepkiler: timsahcelil
Yeni bisiklet vakti geldi
(link)
(link)
(link)
Scott 2018 i 4250 ye var ve yaşadığım yerde bayisi ve servisi olan tek marka bunların arasında. Merida fiyat farklı ama marka bana çok kaliteli görünüyor diğerlerinden farkı var mı bilmiyorum bile. Aslında şu linkteki de var ama izmir çok uzak bana Merida Crossway 300 2017
Fikirlerinizi alabilir miyim. Siz olsanız ne yapardınız? Farlı alternatiflere de açığım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bunların arasında en çok tutulanı merida heralde. Diğerleri çok görünmüyor ikinci elde

Merhaba, iki secenek arasında hangisi daha iyidir? İkinci el alinacak, 28'' Carraro Grande 703 ile 26'' Carraro Juliana arasinda kaldim. Fiyatlari yaklaşık ayni. Juliana 2019 modelmiş ama 7 vites 26'' jant ve çelik kadro, Grende 21 vites, 28''jant, ama eski bir model. Hem bay hem bayan binecek. Benim boy 1,90 , kilo 110kg.Ev iş arası, orta dereceli 3 yokuş olan asfalt ve biraz parke taşlı yaklaşık 4 kmlik yolda kullanilacak.

@emref
Siz uzuncasınız ancak acaba kullanacak hanfendinin boyu nedir, ayrıca bahsettiğiniz modellerin kadro boyları nedir?

@Aruera
Kadro boyu onemli şey ama hic bilmiyorum. Eşimin boyu 1,75. Bu demek oluyor ki ikimizde aynı bisiklete binemeyecegiz. Peki kadro boylari ayni olan Grende ve Juliana arasinda hangisi teknolojik olarak tercih edilmeli.

@steeprocks
Sevgili bisiklet tutkunları
Daha dün mariokaldato üstadın tavsiye ettiği KTM bisiklet için korkuteline sahibine gittim. Benimki neye niyet neye kısmet oldu. GHOST trekking 2 aldım. N11 lerde 5000 civarında ben yarısından bile ucuza aldım. Sahibi de çok iyi niyetli biri . Oldukça hesaplı oldu. Burada tavsiye edilenler önemli, 2 el diye uzak durmayın, gönlünüze göre çok iyi bir bisiklet düşebilir. Yalnız 2.elde çoğumuzun unuttuğu bir şeyi hatırlatmak isterim. Bu da başka bir tecrübe) merak edin bakalım nedir ? :)

Dosyalar

• P_20190615_195458_LL_1.jpg
    P_20190615_195458_LL_1.jpg
    219 KB · Okunma: 84
  • P_20190615_195428.jpg
    P_20190615_195428.jpg
    804 KB · Okunma: 80
  • Beğen
Tepkiler: seko35.50
@steeprocks
İyi günlerde kullanın çok yakışıklı bisiklet

@emref
Juliana 7 vitesse yokuş çıkarken istediğiniz tempoyu tutturamayabilirsiniz, Grande yi görmeye gidebilip vites değişimlerinin kararlı olduğundan ve akıcılıktan yana sorunları olmadığından emin olursanız sanıyorum daha isabetli bir seçim olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: emref
@steeprocks
Ooo abi hayirli olsun gule gule kullan. Ktm duruyor o zaman :D
Sen aramisin benide ben daglarda bisikleti teptirmekle meskuldum sonrada kaynadi tur şeysinden şaapamadim kusura bakmayasin lutfen :D Tekrar hayirli olsun
Bak bunu kaptirma yalniz :D
20190615_103420.jpg

@a.erkan
Bu listeye bir de lapierre eklesek.
(link)
Belki bir cevap veren fikir veren bulunur ?

Geri