Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@slckats
yani bu fiyata böyle bisikletler varken sıfır bisiklet almak ne kadar mantıklı???

Scudo
@elric1982
aynen öyle. nakit olarak bisiklet alacak herkes bence ilk önce 2. elleri değerlendirmeli. Birkaç ay önce bazı yükseltmelerle geliştirdiğim katlanır bisikletimi çok uygun fiyata satışa çıkardım. Forumdan bir arkadaş ciddi olarak ilgilendi. Sonrasında sıfır sevdasına düşüp işi yavaştan aldı. Şu an hala bisiklet alamamış durumda. Çünkü sıfır çok pahalı geliyor, ikinci ellerde de iyi bir şey denk gelmemiş.Bana geçen gün yazmış senin bisikleti nasıl kaçırdım diye.

@slckats
günaydın,
ben de yaklaşık 2 aydır forum üzerinden ve bisikletçilere giderek bir bisiklet almak istiyorum. bilgilendikçe kafa karışıklığı oldu.
iyi 2.el nasıl anlarım, örnek:3500 tl limit var. hd fren+amortisör+27-30 vites olabilecekse bu limite dahil deore sistem şehir tur hibrid bisiklet.
bu özellikleri karşılayan sıfır: carraro 227-230(3500 peşin o da bulabilirsem), krontx 1000, whistle guepago 1830 var mosso-salcano vs. var mı pek alıcı gözle bakmadım.
2.el gelince : (link)
(link)

örnek bu bisikletler var.
cube 2016 yılı kadro denemem gerekecek ama fiyat sıfır carrraro 230
carraro 230 2.el olan arkadaş birkaç foto paylaşmış ve msj attım çarpma var pedal değişmeli diyor, pedalı ezen çarpma farklı bir zarar da vermiş olabilir.

bu örnekler üzerinden gidersek, 2.el bisiklet almak için o bisikletin net durumunu net bilmek gerekir ki karşılığında sıfır bisiklet alınabiliyor 2019 model
benim birçok yazım var buralarda öneride bulunan birkaç arkadaşım bana kızmaya başladı kararsızlığımdan(şaka yollu) işte burada öneriniz nedir.
iyi 2.el bisikleti benim gibi hiç anlamayan birisi nasıl alacak. cube olan arkadaşla görüştüm bisiklet iyi bakımlarını emre bisiklet yapmış o da söyledi ama
aynı fiyat üzerinden sayalım carrraro 230 sıfır alınabiliyor bir yerde cube ama 2016 2.el bir yerde 2019 230 sıfır
işte bu durumlar da netleşemedim.
teşekkürler

@jettthasan
paylaştığınız cube şahane bir bisiklet, diğerleriyle mukayese dahi edilmez.

@elric1982

@jettthasan abi bakalim buna ne diyeceksin? Bunada hayir dersen bence hata edersin. Carrarolarla filan ugrasma alet bu

Selam arkadaslar
Bu ilandaki bisiklet harika , izmirden dusunenler gidip baksin kacirmasin

(link)

Son düzenleme:
@mariokaldato
merhaba, siz artık benim fikirlerimi biliyorsunuz yazılarımdan ve özelden,
arkadaşa yazdım bazı çekince ve bilgi isteklerimi
ona göre bakacağım özellikle 24 vites konusu yaşlı biri olarak yokuş çıkışları benim için önemli burada 24 ile 27-30 vites arasında ki farkı bilmiyorum, v fren i bir nebze kabul edebilirim ama
siz biliyorsunuz, hd fren+amortisör+27-30 vites gibi tercihlerimi
hadi deore den vazgeçelim hadi v fren olsun hadi 24 vites olsun hadi 2.el olsun
o zaman hiç benim dediğim olmadan bisiklet ve yan malzemeleri sahibi olacağım??

aslında en büyük isteğim cube yi sık kullananlar ekledim arada bir bakıyorum. arkadaşla da görüştüm 46 için gidip test yapmam gerekiyor.
fiyat bana 2.el iyi bir cube de olsa 3400 beni 3500 carrraro 230 sportive 2019 la kadro ve kalite olarak değil de sıfır ve 2.el olarak aynı para kafa yoruyor.
gönlüm cube param mantık carraro 230 2019

@jettthasan

Iyide abi senin tercih olarak koydugun her sart senin icin cok gerekmeyen seyler.
Hd kesinlikle cok gerekli degil,
Suspansiyon maşa zaten en sacma parca giris seviyesi bisikletlerde olmayasica bi sey;
27-24-21 vites seçenekleri ile rampa cikma isinin alakası yok. O senin vites sisteminin vites disli oranlariyla alakali olarak iyilesebilen bir seçenek.
Hepsini gectim senin tum istediklerin bu alette toplanmis , hala " acaba" diyorsun. Biz daha napalım sana abi. Kusura bakma da o almak istedigin carrarolar fiyatlarinin bisikletleri degil.
Karşında ktm ler scott lar var uyguna sen carraro diyorsun.
Neyse ben artık cekildim .
Screenshot_2019-05-22-10-08-54.png

teşekkürler üstad
zaten bilsem bunlar olmaz. yine de ilginize teşekkür.
ben carraroyu da diğerlerini de bisiklet işine girince gördüm.
diretmem o değil sadece en yakın bulduğum örnek o
size mecburi isim vererek cevaplayacağım firma kusura bakmasın.
ılgazlar bisiklet,
oraya gittim hertürlü bisiklet işlerini konuştuk. whıstle 1830 üzerinden almam için yüklendi de yüklendi, carraroyu-krosss u diğer birçok markayı zıplattı, deore sistemin ve 27-30 vitesin arka-ön dişlilerin vs.
herşeyinden girdi çıktı 24 vites olmaz yetmez vs.vs.vs. birçok bilgi sundu diğer bisikletçileri gezmekten vazgeçtim.
sonuçta burada gördüğünüz yazılar
siz tecrübeniz ve genel bilginiz açısından haklısınız, empatiyi bir de benim üzerimden kurmayı deneyin. daha önce birçok yazımda yazdım size de özelden yazdım. ben parça geliştir zamanla alırsın vs. yapabilecek durumda olamaycağım.
aldım 2.el adın üstünde TEMİZ ise bakımı yapıp kaç yıl binebileceksem ben kaynaklı kaza kaynaklı donanımsal sıkıntılar fazla yaşamadan binebileceksem niye hayır diyeyim.
kaldı ki sizin fikirleriniz beni 2.el almaya yumuşattı, v frene yumuşattı kaliteye yönlendirdi bunları inkar etmiyorum. teşekkürlerim de sonsuz.
lanet olsun ki durum da bu
ktm-cube-merida alanım içindeydi zaten sizin paylaştığınız ktm de sık kullananlarım da merak etmeyin sizin yolunuz takip ediyorum,

antalya korkuteli satış vermiş arkadaş
çözülecek az bir zaman var
saygılar

@jettthasan
Valla abi bisiklet saticilarina bakarsan cok yanilirsin.
Ama bilinen bazi sehir efsanelerine yanit vereyim kisaca ;

"_ Şehirde çukurlar var tanklar tufekler var, Dinazorlarlar var , kraterler var aghbi o yuzden sana suspansiyonlu bisiklet sart!!!!
Bu en bilinen sehir efsanesidir ve kesinlikle yalan , dolandir. Konfor istenen bolgelerde o suspansiyonun isini yaptigini daha goren , bilen , duyan yoktur :D

Iyi bir jelli eldiven ve gidona uygulanacak sungerli elcik-eldiven kombini dahi cok ciddi oranda titresimi azaltir, rahatlatir.

"_AGHBI 30 vites verelim sana 24 fitesle cikaman o rampayı, gecen kaynimin torunu düz yolda yürütemedi yav 21 vites bisikleti."

Bu da en afilli sehir efsenelerindendir.
Beni benden alıp , bilmeyeni kendinden kaçiran zalım bir biçaktir. Köylerde dönen "koca ayak" efsanelerinden en ufak farki yoktur.

Vites sayisi arttikca daha dik rampalara cikabilite artmamaktadir, fakat disli sayisi arttikca daha temiz, daha stabil, daha rahat vites gecisleri gibi insani dusuncelere zerk eden bir konfor secenegi gelmektedir.

Fakat dedigim gibi 3x7 bir bisiklet ile 3x10 bir bisiklet arasinda eger disli oranlari yakinsa teknik olarak rampa cikislari icin bir fark yoktur.

Yalniz 7 li sistemler calisma ve stabiliteleri yonunden yeni nesil sistemlerin yanindan bile gecemeselerde teknik olarak problemsiz ve bakimlari yapildigi surece islerini tikir tikir , uzun yillar rahatca yapmaktadirlar.

"_Agbhi sana biz hidrolikli frenli verelim ayni enistemin doblosu gibi diks frenle calisiyor bunlar, araba gbi durduruyorlar namissizlar.

:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:
Al işte bir Teksas efsanesi daha.
Evet disk frenlerin bir cok ustunlugu var elbette bunu örselemiyoruz.

Mesela Her sartta güçlü frenleme secenegi sunmalari.
Islak ve camurlu havalarda , yollarda guclu ve guvenilir frenleme ozellikleri.

Kapali bi sistemin vermis oldugu zor ariza yapma ihtimalleri

Kesinlikle harikadirlar, bende hd kullaniyorum.Ama kimse bu size satilan bisikletlerdeki fren sistemlerinin en çırak versiyonlarinin oldugunu, gereksiz agirlik yaptiklarini, surtme problemi çıkarip kullancilari cildirtma noktasina getirdiklerini söylemezler tabi.
Sehir ici geziler ve uzun turlar icin V frenin kaliteli bi modelinin dusuk seviyeli bir hd fren sisteminden daha güçlü, daha sorunsuz, daha stabil ve ucuz olacagini asla unutmayin.

Ayrica dip not olarak sogutma teknolojisi olmayan( yada düşük olan diyim) hd frenlerin uzun frenlemelerde isinma sorunundan dolayi da gorevini yerine getiremedigini, tamamen bosaldiginida ekliyeyim.

Son düzenleme:
@mariokaldato
Arkadaşımızın paylaştığı bu bisiklet gerçekten harkulade keşke param yetsede bunu alsam abi madem o kadar bütçen var mariokaldato arkadaşımızı dinle ve kesinlikle bu bisikleti al ben resmine baktıkça bile içim gidiyor

Aynı şekilde cubeye de iç geçirerek baktım ha ktm bakarken bile gönlümü mestetti bırak kullanmayı bu arada sağolsun mariokaldato arkadaştan güzel bilgiler ediniyorum sağolsun varolsun sen git mariokaldato nun dediğini yap ktm yi al daha fazlada kendini yorma

• Beğen
Tepkiler: jettthasan
@mariokaldato
Hasan abiye bisiklet bulmaya çalışırken bu gidişle biz yeni bisiklet alıcaz, hanımda beni bu sefer kesin boşayacak evlenirken “en fazla üç bisiklet diye anlaşmıştık” ???

@Gökay Akçay
yaşlılık kapıya konulacak co bile değil??

• Hahaha
Tepkiler: Gökay Akçay
@Gökay Akçay
Onumuzdeki millenyum icersinde ben Hasan abinin ikna olup bir bisiklet alacagina pek ihtimal vermiyorum. Abiyi sen ben biz siz ikna edemedikse Colnago dayi gelip " Gel hasan ben yapicam senin bisikletini " dese yine de adamin önüne kophenak kriterleri gbi sartlari bi yigar , koskoca Ernesto Colnago bu isleri birakir gider tavuk donerci acar ben diyim sana

1-antalya ktm msj attım video gönderdi,
orijinal alman
inceledim fotoda ki gibi videoda pedallar takılı değil, gidon gevşek sanırım tam takılmamış,
onları sesli ve görsel söyledi.
2-cube ankara
aynı 46 kadrolar
artık geriye birşey kaldı
sahibinden bu tür alışveriş ya da sipariş 2.el bisiklet alışverişi nasıl o soru işareti ben de
burada da paylaşılıyor sahtekarlıklar,
ankara ile bir yüzyüze görüşüp kadroyu tam test edip öncelik vermek niyetindeyim.
3- merida forumdan arkadaşımız son derece güzel bir açıklama ile beni bilgilendirdi kendisine teşekkür ederim
bol malzemeli pizza gibi bisiklet
3 marka ve bisiklet te iyi
hadi bakalım sizi dinledim ve sıfırları sıfırladım şu an için
bakalım nolcak

1- (link)
2- (link)

sahibinden antalya olanla nasıl alışveriş yapılabilir?
GET yüzde 12 alıyor

@jettthasan

Antalyaya gidip sahsen bakip alman iyi abi

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@jettthasan

Kargo masrafını hesaba katın. Bisiklet kutuları 135 desi geliyor, bazı kargo firmaları 300 lira üzerinde bir ücret istiyor.
Bulunduğunuz şehirde elden teslim almak en iyisi.

@Mehmet Nejat Karahan
O alet guzel alet parasina gore ama sedona 410 tercih ederdim sahsen

@turcudede
kargo ücretsiz yapmış
ama GET de 300 tl tutuyor,
gidip gelme 80+80 160 tl tutuyor.
antalya korkuteli
otobüsler de o paketi sanırım alıyorlardır.

Geri