Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhabalar siteye yeni üye oldum Bursa'da fazla pahalı olmayan trafik dışında kullanacağım bisiklet almak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var.
Merhaba ben butcenizi bilmesemde sedona 410 lady , giant escape , merida crossway modellerini rahatlikla tavsiye ederim. Bursa 'da yavuz bisiklette yada delta bisiklette güzel modeller var oralardanda sıfır bakabilrsiniz

Scudo
Merhabalar siteye yeni üye oldum Bursa'da fazla pahalı olmayan trafik dışında kullanacağım bisiklet almak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var.
Katlanır bisiklet işinizi görür bence. Hem evde çok yer kaplamaz hemde katlı halde toplu taşımayı rahatça kullanabilirsiniz.

@l0v3ly Senin kendi görüşün kardeş. Saygı duyarım. Ama o ikinci attığım linkteki bisiklet 2500-3000 TL lik bisikletleri bile ağır döver. Ben sana sadece örnek olması açısından attım. Senin linklerini paylaştığın bisikletlerin sıfırını almaktansa, kendi yaşadığın şehirde veya sana yakın şehirlerde ikinci el piyasasına bak derim. Bir kere kesinlikle dağ bisikleti alma derim. Kesinlikle sabit maşalı olsun, senin bütçene uygun kaliteli amortisörlü bisikletler bulamazsın.
@aldeniro Bisiklet güzel dostum. Fiyatı da fena değil. Kıran kırana pazarlık yaparsan o paralara indirebilirsin diye düşünüyorum. Hatta az biraz daha çıkabilirsin. Bisikleti muhakkak görerek, deneyerek al. Sorunu yoksa çok keyifli bir makinedir.
bugün Ankarada carraro 227 2019 modeline baktım. 2600 civarı zorlasan 2500 olur. 2015 modeli ile çok fark varmıdır? yani aslında demek istediğim 2015 modeline 1600 tl verilir mi?

• Beğen
Tepkiler: slckats
@aldeniro yanında verdiği aksesuarlar ve schwallbe Marathon lastiği de düşünürsek, bisiklet sağlam ve yıpranmamışsa verilir.

Arkadaşlar bu modeller aralarında kaldım evden okula okuldan eve gelmek icin yani yol icin hafif gelmesi yormamasi icin hangisini almami onerirsiniz ? Bütçeme uyanlar bunlar
Boy 1.67 kilo 60 yaş 16

*Corelli trivor 4.0
*Corelli trivor 1.0 2019
*Corelli pierre 3.0
*Kron nomad 4.0 2019
*Kron nomad 5.0
*Kron rf100
*Kron tx100
*Bisan trx8100
*Salcano cappadocia steel
*Carraro speed 260 2019

Aralarinda butceyi zorlamami gerektirecek kadar iyi varsa

*Corelli trivor 6.0 alüminyum kadro
*Salcnao xrs077 yarış
*Kron tx150
Bu modeller arasından bisan trx8100 ü aldım 1 ay oldu. Çok memenunum. Gerek duruşu gerek yol tutuşu ve hafifliği göz alıcı. Tavsiye ederim. Üzerindeki komponentler marka ve iyi.

Merhaba iki model arasında kararsız kaldım.. yüklü olarak da kullanabileceğim uzun yol tur bisikleti düşünüyorum siz olsaydınız hangi modeli tercih ederdiniz.. Merida Crossway 300'mü Scott Sub Cross 20' mi? bir de boyum 1.77 cm. Scott sayfasında bana uygun kadro boyu 48 cm.( Medium ) çıkarken.. Merida sayfasında bana uygun kadro boyu 51 cm. ( Medium ) çıkmakta? Scott'ın medium'u 48 iken Meridanın medium'u 51 cm. hangi ölçü bana uygun? Sadece bu iki modeli yorumlarsanız sevinirim çünkü başka model düşünmüyorum teşekkür ederim selamlar..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hocam her iki makinada kadro kalitesi bakimindan kafa kafaya yarisirlar. O yuzden zor bir soru sormussunuz ama sahsen hangisi daha hafifse onu tercih edin derim. Scott sublari ben kisisel olarak daha cok beğeniyorum.

• Beğen
Tepkiler: levent koç
Hocam her iki makinada kadro kalitesi bakimindan kafa kafaya yarisirlar. O yuzden zor bir soru sormussunuz ama sahsen hangisi daha hafifse onu tercih edin derim. Scott sublari ben kisisel olarak daha cok beğeniyorum.
teşekkür ediyorum.. dediğiniz gibi iki model de donanım itibariyle ve kalite itibariye birbirine çok yakın.. uzun yolda test eden arkadaşların da yorumlarını bekliyorum selamlar..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İkisi de neredeyse aynı modeller içinize hangisi siniyorsa onu alın derim, pişman olmazsınız

• Beğen
Tepkiler: levent koç
Kadroları kendimce yorumlamayı seviyorum :D

giphy.gif

Merida'nın daha iyi bir uzunyol bisikleti olduğunu, Scott'un ise daha iyi bir dağ bisikleti olduğunu düşünüyorum. Scott kadrosundaki pek çok detay (teker teker yazmaya üşendim nedense :D) dağ bisikleti detayı o_O Meridanın özellikle daha uzun arka çatalı, daha uzun sele borusu (bu sayede daha kolay ulaşılabilen matara), doğrusal üst borusu, içten kablolamalı alt borusu bunların hiçbiri Scott'ta yok. Özellikle çok daha uzun arka çatal, arka tekerden gelen titreşimlerin daha uzun mesafe kat ederek sürücüye ulaşması demek ve bu da daha iyi sönümlenen yol titreşimi anlamına geliyor. Merida net bir şekilde önde :harika:
Zaten gelen lastikler de bu durumu destekliyor (40C vs 42C) :tskler:

Arkadaşlar ben forumda yeniyim :) .
Salcano ng650 26 jant v fren 2018 modelinin kullanıcısıyım. Bu bisikleti alırken cahilce yaklaştığım için birazcık pişmanım evet :D .

Sağlamlığı sebebi ile satmamaya karar verdim fakat parke taşları üzerinde ya da kaldırım da gezerken biraz fazla yormakta.
Ben de yeni bisiklet almaya karar verdim ve para biriktirmeye başladım.

Salcano city wind adlı bisikletin (2020) V fren modelini beğendim ve almayı düşünüyorum.
İnternette hakkında yararlı olacak şekilde hiçbir video veya konu bulamadım.

Bu bisikleti kullanan arkadaşlar veya hakkında bilgi sahibi olan kişiler tecrübelerini aktarırlar ise sevinirim.

Salcano city wind hakkında ;

Bisiklette amortisör bulunmamak ta hafiflik için böyle bir tercihte bulundum.
gezeceğim yollar parke taşı ve mıcır lı yol olacak :D

Ayrıca 1.82 boya sahibim 18" kadro uygun olur düşüncesindeyim.

TİPİŞEHİR VE GEZİ
KADROHydroformed Tubes Alüminyum Kadro
MAŞAAlüminyum Maşa
ARKA VİTESShimano RD-T3000 Acera 27 Vites
KADRO ÖLÇÜLERİ18" - 20"
AYNAKOLShimano FC-T3010 48t/36t/26t Krank Takımı
FREN TAKIMITektro 837 Alüminyum V Fren Sistemi
VİTES KOLLARIShimano RD-T3000
RUBLEShimano CS-HG200 34t/11t Kaset
GİDONZoom MTB-AL-300 FOV Alüminyum Gidon
BOĞAZZoom TDS-D601 Forged Alüminyum Boğaz
SELE BORUSUZoom C255 Alüminyum Sele Borusu
JANT SETİSalcano 32h Jant Seti
TEKER SETİContinental CONTACT Plus Lastik

Son düzenleme:
Merhaba. Yeni bir bisiklet alacağım. Siz değerli forum üyelerinin tavsiyelerine ihtiyacım var. 2017'de Ege Akdeniz turu 2018'de Karadeniz turu yaptım. Mosso 1621 msm bisikletim vardı. Ben bisiklet konusunda çok teknik bilgiye sahip değilim. Öyle denk geldi Mosso yu aldım ve tura çıktım. 120 kg civarıyım. Mosso beni iyi taşıdı aslında. Bu turlarda ve sonrasında kısa turlarda 10 bin km ye yakın yol yaptım. Bu tur yazımda da bahsettiğim gibi benim bu bisikletten en büyük şikayetim 300-400 kmde bir Jant teli kırmasıydı. Kilonun da etkisi var bunda tabii ama Jant teli kırılmasından yollarda çok çektim sürekli 8 çizerek gittim tamirci bulana dek. 😊2017 Yaz İstanbul-Yunanistan Sınırı-Marmaris-Suriye Sınırı Turu Mosso ile iyi yol gittiğimi düşünüyorum. Bisikletin gidişi iyiydi. Bir kere arkadaşın bisikleti carraro grande 703 ile İnegöl den İznik e gitmiştim. Bu tarz şehir bisikleti beni çok yormuştu. Akmıyordu bu bisiklet. Yazın tekrar uzun tura çıkmak istiyorum. Bütçem 1500 ile maksimum 2500 arası. Mosso 1621 e göre daha sağlam aynı zamanda akıcı şehir bisikletin öte uzun tura çıkılacak ve günde 120 km civarı yol yaparken beni çok yormayacak hantal olmayan bir bisiklet arıyorum. "Geotech Life 28 Jant Şehir/Tur Bisikleti, mosso legarda 1924 ct msm, sedona 410, bianchi Discovery 504" bunlar arasından tavsiye edeceğiniz bana uygun olan hangisidir? giant escape 2 var ama onun fiyatı 3500 civarı ve bütçeyi açıyor. Yukarıdaki bisikletlerden ya da kullandığınız tavsiye edeceğiniz tur bisikletlerinden önerilenizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Merhabalar yeni bir bisiklet alacağım. 2000-2500 civarında gidip geldiklerim var. Bu 4'lü arasında baya kafam karıştı. 180 boyundayım 94cm bacak boyum var.
Bisikleti günlük 10-15 km kullanmak için alıyorum. Şehir içinde asfalt yolda. Yokuşlu yerler var evin oralarda. 2-3 gündür seçimimi bir türlü yapamadım. Düz maşa mı olsun yoksa kilitlemeli ön maşa mı olsun karar veremedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bunların dışında da önerilerinize açığım.
mosso legarda 1927 h 2300TL (Kilitlemeli ön maşa)
Kron TX450 2150 TL (Kilitlemeli ön maşa)
Carraro Sportive 228 2500 TL (Düz maşa)
Carraro Sportive 225 2300 TL (Kilitlemeli ön maşa)

@asfaltagladi Bu fiyat aralığındaki düz maşalı olanlar 12 kg civarı ağırlıktayken amortisörlü olanlar 14 kg civarı oluyor. İşin içinde yokuş varsa düz maşalı bir bisiklet almanın daha isabetli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Sedona 410 (2000TL) , Carraro 327 (2600TL) ve Bisan 8400-2020 (2500 TL) modellerine de bakın derim.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Aybek Cihan Kron TX450 ye baktım bugün. Ağırlığı 13 kiloydu. Sedonna 410'la arasında çok fark yok mudur malzeme farkı olarak?
Kron sizce nasıldır?

yazı için teşekkürler

Merhaba. Yeni bir bisiklet alacağım. Siz değerli forum üyelerinin tavsiyelerine ihtiyacım var. 2017'de Ege Akdeniz turu 2018'de Karadeniz turu yaptım. Mosso 1621 msm bisikletim vardı. Ben bisiklet konusunda çok teknik bilgiye sahip değilim. Öyle denk geldi Mosso yu aldım ve tura çıktım. 120 kg civarıyım. Mosso beni iyi taşıdı aslında. Bu turlarda ve sonrasında kısa turlarda 10 bin km ye yakın yol yaptım. Bu tur yazımda da bahsettiğim gibi benim bu bisikletten en büyük şikayetim 300-400 kmde bir Jant teli kırmasıydı. Kilonun da etkisi var bunda tabii ama Jant teli kırılmasından yollarda çok çektim sürekli 8 çizerek gittim tamirci bulana dek. 😊2017 Yaz İstanbul-Yunanistan Sınırı-Marmaris-Suriye Sınırı Turu Mosso ile iyi yol gittiğimi düşünüyorum. Bisikletin gidişi iyiydi. Bir kere arkadaşın bisikleti carraro grande 703 ile İnegöl den İznik e gitmiştim. Bu tarz şehir bisikleti beni çok yormuştu. Akmıyordu bu bisiklet. Yazın tekrar uzun tura çıkmak istiyorum. Bütçem 1500 ile maksimum 2500 arası. Mosso 1621 e göre daha sağlam aynı zamanda akıcı şehir bisikletin öte uzun tura çıkılacak ve günde 120 km civarı yol yaparken beni çok yormayacak hantal olmayan bir bisiklet arıyorum. "Geotech Life 28 Jant Şehir/Tur Bisikleti, mosso legarda 1924 ct msm, sedona 410, bianchi Discovery 504" bunlar arasından tavsiye edeceğiniz bana uygun olan hangisidir? giant escape 2 var ama onun fiyatı 3500 civarı ve bütçeyi açıyor. Yukarıdaki bisikletlerden ya da kullandığınız tavsiye edeceğiniz tur bisikletlerinden önerilenizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Bu mesajı geçen hafta attım. Sağ olsun @mariokaldato usta ilgilendi, bilgi verdi ve çok yardımcı oldu. Uzun tur için bana uygun olacak Koga Miyata bisiklet aldık. 3x9 lx grup set , 7005 alüminyum kadro , bagaj delikleri arka ve önde mevcut, manyetik dinamo , camurluk , arka bagaj, 28 Jant, V fren... gibi özellikleri var. Hayırlı olsun daha uzun güzel turlar nasip olsun.

Dosyalar

• IMG-20200210-WA0016.jpg
    IMG-20200210-WA0016.jpg
    185,4 KB · Okunma: 100
  • IMG-20200210-WA0010.jpg
    IMG-20200210-WA0010.jpg
    245,1 KB · Okunma: 92
  • IMG-20200210-WA0014.jpg
    IMG-20200210-WA0014.jpg
    240,2 KB · Okunma: 78
Bu mesajı geçen hafta attım. Sağ olsun @mariokaldato usta ilgilendi, bilgi verdi ve çok yardımcı oldu. Uzun tur için bana uygun olacak Koga Miyata bisiklet aldık. 3x9 lx grup set , 7005 alüminyum kadro , bagaj delikleri arka ve önde mevcut, manyetik dinamo , camurluk , arka bagaj, 28 Jant, V fren... gibi özellikleri var. Hayırlı olsun daha uzun güzel turlar nasip olsun.
Tekrardan hayirli olsun Yunus hocam. Gule gule kullanin. Hayat boyle guzel suprizlerle doludur. Sedona 410 diye yola cikarken birde bakarsin Koga Miyata almissin :)
2020-02-08 23.51.56.png

@Yunus EROL çok güzel bir klasik almışsınız. Güzel günlerde kullanın. Keyifli turlar.
Yalnız dinamoyu göremedim ön göbekte

• Beğen
Tepkiler: Yunus EROL
Geri