Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Herkese merhaba uzun zamandır Merida 100 Crossway şehir/tur bisikleti arıyorum. Bugün Sedona İstanbul özel seri sıfır bisikleti 2450 TL ye buldum. Sorum şu yeni giriş yapacak birisi olarak 2000 TL ye 2016 model Merida 100 mü alsam yoksa full Sram setli Sedona İstanbul mu acil cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Scudo
Herkese merhaba uzun zamandır Merida 100 Crossway şehir/tur bisikleti arıyorum. Bugün Sedona İstanbul özel seri sıfır bisikleti 2450 TL ye buldum. Sorum şu yeni giriş yapacak birisi olarak 2000 TL ye 2016 model Merida 100 mü alsam yoksa full Sram setli Sedona İstanbul mu acil cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
sram 2x10 lu sedona istanbul ise ve boyu uyuyorsa hiç durma al.

• Beğen
Tepkiler: Gürkan Baş
Sedona ile ilgili çekincelerim özellikle üretimin 2018 de durmuş olması ve 2019 da yeni seri çıkarmamaları ve gelecekle ilgili planlarının olmayışı en azından şimdilik (Bugün bir ustanın söyledikleri bunlar). Usta Sedona için Sram setin iyi olduğunu ancak iyi bisiklet markalarında full set kullanılmadığını, ARGE çalışmasına göre en uyumlu hangisi ise onun kullanıldığını, ayrıca biten bir seriyi almaktansa bilinen Merida 100 ü almanın daha iyi olabileceğini söyledi. Ben de kararsız kaldım... Uzundur beklediğim için beklentilerimi düşürmüş ve Sedona 410 ile başlamayı düşünüyordum ki Sedona İstanbul aklımı çeldi.

sram 2x10 lu sedona istanbul ise ve boyu uyuyorsa hiç durma al.

Gezgin kardeşim değerlendirmen için teşekkürler hiç düşünmüyorum yarın alıyorum.

Son düzenleme:
Sedona ile ilgili çekincelerim özellikle üretimin 2018 de durmuş olması ve 2019 da yeni seri çıkarmamaları ve gelecekle ilgili planlarının olmayışı en azından şimdilik (Bugün bir ustanın söyledikleri bunlar). Usta Sedona için Sram setin iyi olduğunu ancak iyi bisiklet markalarında full set kullanılmadığını, ARGE çalışmasına göre en uyumlu hangisi ise onun kullanıldığını, ayrıca biten bir seriyi almaktansa bilinen Merida 100 ü almanın daha iyi olabileceğini söyledi. Ben de kararsız kaldım... Uzundur beklediğim için beklentilerimi düşürmüş ve Sedona 410 ile başlamayı düşünüyordum ki Sedona İstanbul aklımı çeldi.

Gezgin kardeşim değerlendirmen için teşekkürler hiç düşünmüyorum yarın alıyorum.
Model yılında fazla takılma. çoğu yeni modelde daha düşük model parça takıyorlar artık.
(link)
  • KADROSEDONA
  • KADRO ÖLÇÜSÜ44/48/52
  • VİTES SAYISI2X10
  • MAŞASEDONA ALLOY
  • VITES FREN KOLUSRAM VIA-GT TRIGGER
  • VİTES ÖNSRAM VIA-GT 2X10
  • VİTES ARKASRAM VIA-GT 10 SPD
  • FRENSRAM VIA-GT
  • FREN KOLUAVID FR5
  • AYNAKOLSRAM VIA-GT 48/32T
  • KASETSRAM PG-1030 11/32T
  • ZİNCİRSRAM PC-1031
  • JANT ÇEMBERİSEDONA DA-40
  • HAZNE ÖNSRAM VIA-GT
  • HAZNE ARKASRAM VIA-GT
  • LASTİKSCHWALBE DURANO RACE GUARD 700X32
  • BOĞAZSEDONA İSTANBUL
  • GİDONSEDONA İSTANBUL
  • SELE BORUSUSEDONA İSTANBUL
  • PEDALWELLGO - LU C29
sram via gt 2x10 set gayet güzel. kendim kullandım. tiagradan güzel geçişleri var diyebilirim!
lastikleri de güzel. schwalbe durano 700x32c. şehir için ideal.
dişli oranları da çoğu kişi için ideal.

kadro boyu uygunsa çekinmeden alınır.

• Beğen
Tepkiler: ŞİMŞEK35
Kadro 48 denedim 174 boyum için oldukça iyi. Bence de fazla düşünmeye gerek yok beklemenin sonu da yok yarın inşallah gidip alacağım. Değerlendirmelerin için teşekkürler...

@erhanmat bisikleti incelediğimde ön,arka göbek ve aynakol shimano tourney serisi aktarıcı ve dişli altus serisi tur bisikleti için ideal.Lastikler Rubena flash ama benim nacizane fikrim düz maşa bisiklet tercih etmenizdir.Amortisorlü maşalar kilo olarak ağır,bu bisiklette kilitli amörtisörlü maşa var.Tur bisiklerinin kullanım alanına bakıldığında amörtisor kilitli kullanılması gerek olduğundan düz maşa modellere bakılabilir düşüncesindeyim.
Teşekkürler, düz maşa için marka model öneriniz var mı?

@erhanmat Sedona 410 diyebilirim benim kendi bisikletim Salcano City fun 50 hd ve düz maşa arıyorum hafifletmek için :)

Arkadaşlar şehir bisikleti düşünüyorum ilan daki bisiklet f/p açısından nasıldır (link)

@Okan0406 bu bisiklet şehir bisikleti değil ama lastikler inceltilebilir,amörtisor ciddi bir ağırlık veriyor aynı zamanda düz yolda amortisörü kilitli kullanmak gerektiğinden bu sefer boşuna ağırlık oluyor.Sedona 410 u incelersen tam olarak ne demek istediğimi anlarsınız.Bence amortisörsüz bir şehir bisikleti bakın.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
@Okan0406 bu bisiklet şehir bisikleti değil ama lastikler inceltilebilir,amörtisor ciddi bir ağırlık veriyor aynı zamanda düz yolda amortisörü kilitli kullanmak gerektiğinden bu sefer boşuna ağırlık oluyor.Sedona 410 u incelersen tam olarak ne demek istediğimi anlarsınız.Bence amortisörsüz bir şehir bisikleti bakın.
Hocam Ilgınizden dolayı teşekkürler 2. El kalite değer mi diye düşünmüştüm tavsiyenize uyayim

@Okan0406 fiyat konusunda eder diyebilecek kadar bilgiye sahip değilim sadece bildiğim kadarı ile bilgi vermeye çalışıyorum yanlış bilgi verip zarar vermek istemem.

Bem mosso legarda 1927 düşünüyorum görüşleriniz neler arkadaşlar?
1827 var bende sahane ama satmayi dusunuyorum.yol bisikleti bakiyorum.

Arkadaşlar bu modeller aralarında kaldım evden okula okuldan eve gelmek icin yani yol icin hafif gelmesi yormamasi icin hangisini almami onerirsiniz ? Bütçeme uyanlar bunlar
Boy 1.67 kilo 60 yaş 16

*Corelli trivor 4.0
*Corelli trivor 1.0 2019
*Corelli pierre 3.0
*Kron nomad 4.0 2019
*Kron nomad 5.0
*Kron rf100
*Kron tx100
*Bisan trx8100
*Salcano cappadocia steel
*Carraro speed 260 2019

Aralarinda butceyi zorlamami gerektirecek kadar iyi varsa

*Corelli trivor 6.0 alüminyum kadro
*Salcnao xrs077 yarış
*Kron tx150
Dostum kesinlikle 2.el dusun kalite arttirirsin ayni paraya.cunku baktiklarin vasat ustu grup en azindan ortalama birbisiklet alabilirsin 2.el bakarsan

• Beğen
Tepkiler: Alperen_cvlik
Herkese merhaba evim ile işyerim arası 4 km ve düz asfalt yol bende evdeb işe kullanmak üzere bisiklet arıyorum. Boy 1.80 kilo: 86 bütçem 1000₺-1250₺ KRON TX 150 ye baktım ancak bana vites sisteminin iyi olmadığını söylediler. Bana bu bütçede kullanabilecegim bisiklet önerirmisiniz. Birde 28 jant düşünüyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese merhaba evim ile işyerim arası 4 km ve düz asfalt yol bende evdeb işe kullanmak üzere bisiklet arıyorum. Boy 1.80 kilo: 86 bütçem 1000₺-1250₺ KRON TX 150 ye baktım ancak bana vites sisteminin iyi olmadığını söylediler. Bana bu bütçede kullanabilecegim bisiklet önerirmisiniz. Birde 28 jant düşünüyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.
@Biranbaran kron tx150 modelinin ön ve arka göbek guli marka ve 8 li rublesi çelik diğer tüm vites aksamı shimano size tavsiyem o fiyat bantında 2. el bir bisiklete yönelmeniz.

• Beğen
Tepkiler: Seyit0133
@Biranbaran kron tx150 modelinin ön ve arka göbek guli marka ve 8 li rublesi çelik diğer tüm vites aksamı shimano size tavsiyem o fiyat bantında 2. el bir bisiklete yönelmeniz.
teşekkür ederim. 2. El alabilecegim bisiklet önerirseniz mutlu olurum :)

Geri