Bisiklet ulaşım aracıdır
Bisiklet sever
- Tepki
- 1.769
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Ben bisikleti gece de kullanıyorum. Ön göbektem Shimano dinamolu mıdeller var.
Kullanan arkadaş var mıdır?
Tavsiye eder misiniz?
Bisikletlerimden biri B'twin Original 520, ön göbeği Shimano Nexus dinamolu.
+ Şehir içi kullanımda sürekli yanan ışıklar avantaj
+ Pille şarla uğraşmamak kolaylık.
+ Kullanmadan önce göbeğin dönüşünü zorlaştıracağını düşünürdüm ama beklediğimden çok daha iyi. Teker elle çevrilip bırakıldığında bir süre dönüyor.
- Normal bir göbekten yarım kg kadar daha ağır. Bisiklet zaten 18 kg olduğu için önemli değil ama hafif bir bisiklette kullanmak istemeyebilirim.
2838 VENTURA DMD(MAN) Ümit Bisiklet
Arkadaşlar bu bisikleti önerir misiniz? Fiyat olarak bütçeme uygun. İnternette kötü yoruma rastlamadım. Bir tek ağırlığı sanırım fazlaymış ama bence çok büyük bir sorun değil. Sizin yorumunuz nedir?
merhabalar .... 11 yasımda ki kızım ve benim binecegim ve agırlıkla sehir de binebilecegimiz uygun bütceli bisiklet tavsiyelerinizi alabilir miyim ?
hocam boylar farklı benim 1.80 kızım 1.40 bütçe 1500-5000 arasi hocamBoylarınız yakın mı?
"Uygun bütçeli" derken ne kadar?. 3000 lirayı geçmeyecek bisiklete de uygun diyen var, 20K'lık bisiklet önerince kaçırmayan da.
hocam boylar farklı benim 1.80 kızım 1.40 bütçe 1500-5000 arasi hocam
...11 yasımda ki kızım ve benim binecegim...
Carraro /peugeot markaları gayet güzel bisikletler çıkartıyor hocam. Giant markası genel olarak komponentlere çok önem vermiyor . Yani carraro markası ile giant markasını karşılaştirdiğinizda carraro modellerinde daha üst segment komponentler oluyor.Arkadaşlar merhaba, öncelikle iyi günler diliyorum.
Ben de bir bisiklet alarak aranıza katılmayı planlıyorum. Genelde şehir içi, ulaşım ve gezi maksatlı asfalt ve nispeten yokuşlu yollarda kullanacağım. Bütçem 12k. Forumu biraz okudum ama hep bir kafa karışıklığıyla neticelendi okumalarım. Giant Escape 3/R3 almaya karar vermiştim ama işte TR'deki modellerin daha kalitesiz olduğunu okudum. Sizler ne önerirsiniz? Giant gibi bir markanın en düşük serisini mi almak mantıklı yoksa Carraro/peugeot gibi markaların üst serilerini mi? çünkü ikisi de aynı paralara denk geliyor.
Teşekkürler
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Buradan 21 vites gibi bir seçeceğin beni üzmeyeceğini çıkarabilir miyim?Carraro /peugeot markaları gayet güzel bisikletler çıkartıyor hocam. Giant markası genel olarak komponentlere çok önem vermiyor . Yani carraro markası ile giant markasını karşılaştirdiğinizda carraro modellerinde daha üst segment komponentler oluyor.
Yokuşlu yollara kullanıcağım demişssiniz o halde önde 3 yapraklı arkada ise daha büyük yapraklı komponent seçerseniz ilk başlarda zorlanmazsınız.
Günün sonunda ben olsam carraro/peugeot yönelirdim. Ben öyle yapmıştım zamanında ilk bisikletim carraroydu hanımada giant escape 3 aldık ama o kaliteyi giant escape 3 te göremedim.
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Buradan 21 vites gibi bir seçeceğin beni üzmeyeceğini çıkarabilir miyim?. Bir de komponent derken kadro vs. mi demek istediniz yoksa vites sistemi falan mı? Mesela aynı paralara Peugeot'ta üst düzey vites mekanizmaları varken Giant'ta Tourney var. Bu durumda sanırım Peugeot tercih etmek daha makul.
Spartiat bey 3000 tl altı bisiklet tavsiyeleriniz nedir butceyi dusurduk ? yetiskin bisikleti sehir temalı
Anladım hocam. O zaman Peugeot/Carraro bakmak daha mantıklı Giant yerine çünkü Giant'ta ancak Escape 3 RX var 18 vites o da 14 bin lira civarında şu an.21 vites seçeneği için sık sık paylaştığım şöyle bir notum var:
Tüm markalar 21 vitesli modellerde nispeten düşük kalite bileşenler ve vidalı arka göbek ile ruble kullanıyorlar. Vidalı rubleye sahip bir bisiklet aldığınızda kısıtlayıcı olan konu, 48-38-28 aynakollu bir sistemde 14-28 rubleyle hem yüksek hızdan, hem tırmanma yeteneğinden feragat ediyor olmanız. Ruble 14-34 megarange ile değiştirilebilir ama bu yüksek hıza etki yapmaz, ayrıca 7'li megarange rublelerin son iki dişlisinin 24 ve 34 olmasındaki kullanışsızlık uzun yolda çok rahatsız edici olabilir. Vidalıda başka bir ruble seçeneği yok. Vidalı rubleden kaset rubleye geçmek için arka göbeği değiştirip jantı yeniden ördürmeniz, kaset ruble ve hedef vites sayısına göre değişen sayıdaki parçaları değiştirmeniz gerekir.
Anladım hocam. O zaman Peugeot/Carraro bakmak daha mantıklı Giant yerine çünkü Giant'ta ancak Escape 3 RX var 18 vites o da 14 bin lira civarında şu an.