Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Arkadaslar Merhabalar ben yurtdisina ogrenci olarak tasindim. Turkce klavyem olmadigi icin bu sekilde yaziyorum kusura bakmayin. Burada bisiklet ile ulasimimi saglamayi ve turlar yapmayi planliyorum. Oncelikle iki bisiklet arasinda kaldim ancak konuyu nereye acacagim konusunda kararsiz kaldim umarim dogru yerdeyimdir. Oncelikle bir arkadasimdan BTwin Riverside 500 alabilirim, neredeyse hic kullanmadigini biliyorum. Bu bisikletin fiyati burada 350 Euro. Arkadasimdan 180 euroya alabilirim. Ancak diger secenek ise Turkiyede Biraktigim Whistle 1054v MTB olan bir bisikletim var. 11 senedir bende ve bakima ihtiyaci var. Buraya getirmek icin ise 50 Euro vermem gerekiyor. Arka tekerlek pedala yuklenince maalesef surtuyor. Tekerlikleri cok eski oldugu icin degirmem gerekiyor ve ekstra olarak mekanik disk fren bulunmuyor burada hava cok yagmurlu oldugu icin endiseleniyorum. Hangi bisikleti tercih etmek benim icin daha mantikli olur bilemiyorum. Riverside 500 de sadece 9 disli bulunuyor bu cok buyuk bir dezavantaj midir sizce ? Tesekkur ediyorum simdiden. Iyi aksamlar.

Whistle'ı satın ya da sık sık Türkiye'ye gelecekseniz burada kullanmak üzere saklayın, oradan Riverside 500 alıp öne 9'luya uygun ikili/üçlü aynakol ve vites kolu takın/taktırın.

Scudo
You should be able to stand straight over the top bar and at the same time it shouldn't press on your groin uncomfortably. Ideally you should put two fingers between the top bar and your groin while standing straight.
- Thank you, there is no space on 51cm model. Like at all. I start to believe the CARRARO models may be an issue too. I tried Scott Sub 10 in M and it was perfect, except the price.

- Thank you, there is no space on 51cm model. Like at all. I start to believe the CARRARO models may be an issue too. I tried Scott Sub 10 in M and it was perfect, except the price.

Bikes were half price a few months ago. A few months later a Carraro could be sold for the current Scott's price. If you can afford it, get the model you feel comfortable with as soon as possible.

Edit: I forgot you were going to get 3 of them.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: pix530
Bikes were half price a few months ago. A few months later a Carraro could be sold for the current Scott's price. If you can afford it, get the model you feel comfortable with as soon as possible.

Edit: I forgot you were going to get 3 of them.

When I started to look at prices - they stay the same since then. I understand currency fluctuation. In Antalya I called every bike store - they have no stock.
Good guy was at Bike House. I like him, but he said to check for new arrival in 10 days. Nothing yet.

I have issues, except of out of stock:
1. Sizing. The seller convinced me 51cm is right size for me. I don't think so. While 46cm might be too small, but I cant try it cause there is no 225 or 250 in 46cm size available anywhere in Antalya. In Istanbul it was in a box when I checked.
2. I really like 250 model. I guess I should order one online in size 46, make it and test for all 3 of us. Its a painful process, but local dealers are kinda out of desire to help and make some profit.

When I started to look at prices - they stay the same since then. I understand currency fluctuation. In Antalya I called every bike store - they have no stock.
Good guy was at Bike House. I like him, but he said to check for new arrival in 10 days. Nothing yet.

I have issues, except of out of stock:
1. Sizing. The seller convinced me 51cm is right size for me. I don't think so. While 46cm might be too small, but I cant try it cause there is no 225 or 250 in 46cm size available anywhere in Antalya. In Istanbul it was in a box when I checked.
2. I really like 250 model. I guess I should order one online in size 46, make it and test for all 3 of us. Its a painful process, but local dealers are kinda out of desire to help and make some profit.

I'm 1.75/80 and using a 46 size Mosso Legarda. I think the same size would work in Carraro as well.

With the change of frame size, values other than ST change very little. If the only problem with the 51 size is the height of the top tube, I think 46 would be okay.

unknown.png

If you were to buy the same model for your entire family, if 46 frames were too small for you, your wife would use it.

I'm 1.75/80 and using a 46 size Mosso Legarda. I think the same size would work in Carraro as well.
With the change of frame size, values other than ST change very little. If the only problem with the 51 size is the height of the top tube, I think 46 would be okay.
If you were to buy the same model for your entire family, if 46 frames were too small for you, your wife would use it.
- True, I think 46 size is ok for me. My Mountain bikes are 18 and 19, both fine for me. I prefer 19 for more stable rides and DH, and 18 for XC and climbing.
But the seller assured me that 51 is good size for me. Hm. I never had trekking bike or even road bike before, so hard to tell.

Yes, I need to order one 46" asap and test it.

Selamlar, iki gün önce Carraro Sportive 223 istedim 5220 liraya. Birçok arkadaş Sportive serisini beğendiği için bu yönde kullandım tercihimi. 223'te hidrolik disk fren var. Yine bu bisiklete yakın özelliklerde olan bir alt model Sportive 220 var. O da 4 küsur. 220'nin freni klasik V fren. Kron'dan ise tx100 ve 150 bu seviyedeki bisikletler. Belki onlara da bakabilirsiniz.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Bende hemen hemen sizinle eş zamanlı aldım ben hakkımı Bisan TRX 8600 2022 de kullandım. Bütçeme göre bilindik tüm markalara baktım. Carraro-Bianchi-Kron-Salcano-Mosso-Peugeot-Giant Ben 6000 e aldım ama en dengeli ve kaliteli donanım bileşenlerini Bisan sundu Carraro da kadro boyu bulamadım mesela . Yeni üye olduğum için link paylaşamıyorum.
alüminyum kadro
ön maşa SR Suntour elle kitlenebilir maşa
Ön aktarıcı altus
arka aktarıcı acera
ruble 9 lu shimano
arka göbek ön göbek shimano
Ayna kol alüminyum shimano pedallar Alüminyum
hidrolik disk fren shimano
sele Selle Royal
lastikler Michelin protek cross
Jantlar çift kat alüminyum ama markasını göremedim Bisanın kendi üretimi büyük ihtimal.
Komple shimano set diğerlerinde fren sistemi farklı marka yada vites sistemi yada göbekler.

merhabalar, oğluma yeni bisiklet arayışına girdim. 3 yıldır kullandığı ümit 16" lik bisikleti artık iyice küçük gelmeye başladı. 9 yaşını bitiriyor önümüzdeki ay. yeni bir bisiklet sözüm vardı onu yerine getireceğim.
aslında çok büyük oranda asfalt ve yolda sürülecek ama toprak yolda da yol yapabilir. katlanır ve taşınabilir olsun diyoruz ama mantıklı mı bilemiyourm. malum fiyatlar uçtu artık geçiş için 20" lik bir bisiklet mi olmalı yoksa 24-26" seçenekler daha mı mantıklı olur. önerileriniz olursa çok sevinirim.

Merhabalar.110-115 kilo arasıyım.Bir şehir bisikleti almak istiyorum.Beni sıkıntı çıkartmadan taşıyabilecek bir bisiklet arıyorum.Carrero önerdiler.Carrero almayı düşünüyorum.Aslında ilk baş Kron düşünüyordum.Kronlar normal bilyeli carrero rulmanlı olduğu için göbek sağlığı açısından carreroyu önerdiler.Birde ince tekermi kalın tekermi tercih etmeliyim?? Beni bilgilendirirsseniz çok memnun olurum.

merhabalar, oğluma yeni bisiklet arayışına girdim. 3 yıldır kullandığı ümit 16" lik bisikleti artık iyice küçük gelmeye başladı. 9 yaşını bitiriyor önümüzdeki ay. yeni bir bisiklet sözüm vardı onu yerine getireceğim.
aslında çok büyük oranda asfalt ve yolda sürülecek ama toprak yolda da yol yapabilir. katlanır ve taşınabilir olsun diyoruz ama mantıklı mı bilemiyourm. malum fiyatlar uçtu artık geçiş için 20" lik bir bisiklet mi olmalı yoksa 24-26" seçenekler daha mı mantıklı olur. önerileriniz olursa çok sevinirim.
Ben olsam 20 inc jantlı katlanabilir şehir bisikleti bakardım. Boy skalası çok geniş küçük geldi demezsiniz sizde eşinizde oğlunuzda rahatça binebilir. Tabi hediyeyi alacak kişi beyenecek mi. Çoğu bisikleti sevdirmeye çalışan bu işe gönül vermiş youtuber lar önceliğin kadronun kalitesine verilmesi diğer donanımların değiştirilebilir olduğunu söylerler bu zamanda bana ters geliyor. Çünkü donanımlarda çok pahallandı Bisiklet firmaları donanımları çok adetli aldığından daha uyguna mal ederler biz edemeyiz. Yerli tüm markalar bence kaliteli iş çıkartıyorlar önceliğiniz bulunduğunuz bölgedeki servis ağı olsun. Teknik servis kalitelimi en önemlisi insanlar mı yoksa yamyamlarmı. Nerede ise selamını bile parayla alacaklar. Bende çok yakın zamanda bisiklet aldım Yalovalıyım istanbulada izmite de Bursaya da çok yakın bir İl. Büyük şehirlerde daha uygun fiyat daha çok çeşit olduğundan atladım gittim Bursaya ve Bisan TRX 8600 2022 model bisikleti araştırıp beyenerek aldım. Bisikletçimde 52 kadroyu istanbul bisikletten getirtti orada kuruldu bir bindim gezdim test ettim sonra attım arabaya geldim. Kitapçığında 50 km ücretsiz bakımı var genel kontrol jant ayarı vs için. Bisana danışarak teknik servisin Gizem bisiklet olduğunu öğrenip aradım. Konuşmamız şöyle oldu.
Merhaba iyi günler ben Bursadan TRX 8600 bisikleti temin ettim 50 km bakımı için bisan la iletişime geçtim ve size yönlendirdiler.
- Personelimiz yurt dışında.
Peki ne zaman gelirler. Ben eğitim vermeye yada almaya gittiler diye düşünüyorum. Yurt dışına göç etmiş de olabilir.
-Personelimiz yurt dışında.
Tamam ne zaman gelecekler.
-Bilmiyorum aldığınız yere götürün.
Bende 50 km bakımı için Bursaya götüremem yani. Ufak bir ücret karşılığı başka bisikletçide yaptırdım. Garanti kitapçığında teknik servis onayı yok ve ileride birşey olsa Garantiye sokmamak için bahaneleri hazır.
Sonradan düzenledim bu kısmı ben düşünemedim ama gereksiz mesaj yazıp kirletmek istemedim. Bir alttaki mesaj da önemli çocuğunuz 100 kg üzeri ise yada kullanıcılar kadro kapasitesi de önemli.

Son düzenleme:
Ben olsam 20 inc jantlı katlanabilir şehir bisikleti bakardım....

Doğrudan katlanır bisiklet önermişsiniz ama bisikletlerin maksimum kapasiteleri var. Mesela (link) veya (link) özelliklerinde şöyle yazıyor:

unknown.png

Sürücünün ağırlığı en fazla 105 kg, bisikletle birlikte toplam ağırlık en fazla 120 kg olabilirmiş.

Ancak örneğin (link)'in özelliklerinde şöyle yazıyor:
unknown.png

Bu nedenle ağırlık konusunda bisikletlerin üreticilerinin verdiği bilgilere bakmakta fayda var. Bu bilgi bulunamıyorsa benzerlerine bakılabilir ama genelleme yapmak yanlış olur.

Merhabalar.110-115 kilo arasıyım.Bir şehir bisikleti almak istiyorum.Beni sıkıntı çıkartmadan taşıyabilecek bir bisiklet arıyorum.Carrero önerdiler.Carrero almayı düşünüyorum.Aslında ilk baş Kron düşünüyordum.Kronlar normal bilyeli carrero rulmanlı olduğu için göbek sağlığı açısından carreroyu önerdiler.Birde ince tekermi kalın tekermi tercih etmeliyim?? Beni bilgilendirirsseniz çok memnun olurum.

Bisikletlerin ağırlık taşımasında jantlar ve tel sayısı çok önemli. 36 tel jantlı ve düz maşalı trekking bisikletlerinin hepsi yüksek ağırlık kaldırır, 32 telliler biraz daha dikkatli kullanmak ister. (link)'ların hepsi 36 tel, (link) çoğu 32 tel, 36 tel olanları da var. (link), (link), (link) ve (link) markalarında da benzer şehir bisikletleri var.
Lastik de dolaylı yoldan ağırlığa dayanıklılığı etkiler. İnce lastik yüksek basınç gerektirir, yüksek basınç lastiği sertleştirir, sonuçta tekerleğin daha dayanıklı olması gerekir.

Kron ile Carraro arasında belirtilen göbek farklılığı doğru değil. Tüm firmalar giriş seviyesinde rulmanlı Shunfeng, U-Link gibi çin markalarının, sonraki modellerinde de Shimano'nun ürünleri gibi daha güvenilir modelleri kullanıyor. Kron, Carraro ve diğer markalar arasında "Kron'un göbekleri böyleymiş, Carraro'nun göbekleri şöyleymiş" tarzı satıcı/fan yönlendirmelerine göre hareket etmek sizi yanıltır.

Mosso 1821 Süspansiyonlu maşadan geçmeyi düşündüğüm modelleri uzun süreli kullanım amacıyla danışmak istedim,
Kendimden bahsedeyim biraz.
177 Boy 78kg 79 bacak boyu'na sahibim.Gerek keyfi gerek ulaşım olarak kullanıyorum günlük mini turlar yapmayı seviyorum(30-40 km)tabi bu artacak..
Şehir yollarımın çoğu beton asfalt ve asfalttan oluşuyor kendim de manzaralı yerlere çıkmayı seviyorum tabii bu alanlar yine asfalt yol..Bisikletten hem akıcı olmasını istiyorum hem de beni uzun süre üzmemesini mossoda hiç yolda kalmadım.

Bisikletlerin kimisi bayide var kimisi belki bir ay belki iki ay sonra üretimden çıkıp gelecek..

Halihazırda olan bir bisiklet var fakat model yılını bulamadım.(227)
(link)

Carraro 330
Mosso 2230 MSM H
MOSSO 2227 MDM H
BİSAN 8600
Diğer;

7-10K Bütçe aralığında tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Düz maşa olursa elbet daha iyi olacağını düşünüyorum.

Merhaba
Şu 3 ilan arasında kararsız kaldım. Hangisi tercih etmsem yardımcı olur musunuz?

sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-salcano-city-fun-28-jant-sehir-ve-yol-bisikleti-1020303507/detay
sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-salcano-sehir-bisikleti-949028106/detay
sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-sikintisiz-bakimli-sehir-bisikleti-972830029/detay

Merhaba
Şu 3 ilan arasında kararsız kaldım. Hangisi tercih etmsem yardımcı olur musunuz?

sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-salcano-city-fun-28-jant-sehir-ve-yol-bisikleti-1020303507/detay
sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-salcano-sehir-bisikleti-949028106/detay
sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-sikintisiz-bakimli-sehir-bisikleti-972830029/detay

Vites sistemi nedeniyle 2. ötekilerden önde ama onun kadro boyu olarak 56 girilmiş (görünüşü benzemese de), diğerlerinde 50 ve 51 girilmiş. Hangi kadro boyunun size uygun olduğundan ve satıcılara sorup kadro boylarının doğru girildiğinden emin olmak lazım.

Boyum 187 cm iç bacak 86 cm. Carraro 225 aldım 51 cm .. fakat hata mı ettim? Doğru kadro 56 mi 51 mi olmalıydı? Seleyi kaldırınca bisiklete tam oluyorum. 50 km civarı kullandım, bir sıkıntı hissetmedim fakat 56 cm kadro daha doğru mu olurdu bana? Bisikletimin bana uyumlu sele boyu ayarlı halini yükledim. Anlayanlar yorum yapabilir misiniz?20220501_132356.jpg

Boyum 187 cm iç bacak 86 cm. Carraro 225 aldım 51 cm .. fakat hata mı ettim? Doğru kadro 56 mi 51 mi olmalıydı? Seleyi kaldırınca bisiklete tam oluyorum. 50 km civarı kullandım, bir sıkıntı hissetmedim fakat 56 cm kadro daha doğru mu olurdu bana? Bisikletimin bana uyumlu sele boyu ayarlı halini yükledim. Anlayanlar yorum yapabilir misiniz?287242 dosyayı görüntüle

Sorunuzun şuradaki kopyasında cevapladım: Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

My height is 187 cm, inside leg is 86 cm. I bought a Carraro 225 51 cm .. but did I make a mistake? Should the correct squad be 56 or 51? When I remove the saddle, I am fully on the bike. I drove around 50 km, I didn't feel any trouble, but would the 56 cm frame be more accurate for me? I uploaded the version of my bike with the saddle size adjusted for me. Can you guys comment?
- If you feel comfortable - just enjoy it. Its not a mistake, cause it depends on your driving position and your priority. I am 10cm shorter and 51 225 was too big for me.
I bought 46 and ... its too small. Ironically for hands its fine like perfectly fine, but for legs my saddle is like yours. Otherwise I cant strenght the leg all the way down.
I am MB biker. I have 2 bikes of different size and use them depending on trail and conditions. In more cases I prefer smaller frame, but sometimes bigger is better.

Merhaba. Kendim ve eşim için günlük kullanıma uygun bizi idare edecek bisiklete ihtiyacımız var. 3000 4000 ₺ arasında tavsiyelerinize açığım. Forumda yeniyim. Formatı bozduysam özür dilerim.

Arkadaşlar merhaba. Konya'da yaşıyorum ve 7500 bandında hem şehir içi kullanabileceğim hem de turlara katılabileceğim bisiklet arıyorum. Öneri alabilir miyim?

- If you feel comfortable - just enjoy it. Its not a mistake, cause it depends on your driving position and your priority. I am 10cm shorter and 51 225 was too big for me.
I bought 46 and ... its too small. Ironically for hands its fine like perfectly fine, but for legs my saddle is like yours. Otherwise I cant strenght the leg all the way down.
I am MB biker. I have 2 bikes of different size and use them depending on trail and conditions. In more cases I prefer smaller frame, but sometimes bigger is better.
thanks.. i just complained and questioned about if mine saddle height could be too low for me. i understood that there is no big size differences between 51 cm and 56 cm (there is no between 56 and 51 for this model) for carraro sportive 225. i guess it won't be problem for me.

• Beğen
Tepkiler: pix530
Geri