Scudo Sports

Şehir içinde dolaşırken sizi en çok gıcık eden şeyler neler?

Bende içimi dökeyim Biraz yazayım Hepsini yazsam forumun veritabanı çöker 😀

1.Evinden dışarı çıkartıp hemen sokağa parka yada insanların gelip oturduğu yerlere özellikle insanların kapısının önüne.
“ köpeğini getirip pislettirip temizlemeden giden yaratıklar “ bunlar hem çevre ve hayvan düşmanı saygısız pisliklerdir. Nefret ederim .

2. evinde sokakta gürültü yapan insanlar . Özellikle çok ses çıkartan egzoz yada motoru ile özellikle ses çıkartan atana ve motorsiklet sürücüleri. Gece 00,00 dan sonra bile yapan pislikşrt. Çeşke birileri Sniper ile vursa bunları.

gece saat 23.00-00.00 dan sonra bu saat03.00 -04.00 bile olabiliyor iğrenç müziğini iğrenç. Patlak hoparlörü ile son ses açıp yavaş yavaş gidip sonra hızlanıp egzozu ile motoru ile ses çıkaran pislik ezikler .

3. Sinyal vermeyen yolda giderken sağa sola mı gidecek aniden mi duracak Belli olmayan Habire sinyal vermeden şerit değiştirip. Sağlayıp sollayıp tampona yapışıp diğer insanların canını hiçe sayan trafik magandaları .

4. Deniz kenarı , yada yeşil. Ağaç altı falan yere gidip saygısızca müzik açıp etraflarını rahatsız edip , yediklerini içtiklerini oralara atan insanlardan nefret ediyorum . Doğaya çöp atan bütün insanlardan nefret ediyorum .

5.Yolda , kaldırımda , sahil kenarında dikkatsiz dikkatsiz gidenlere sinir oluyorum , birden sağına soluna bakmadan yola yada bisiklet yoluna dalanlar özellikle bisiklet yolunda aheste aheste yürüyenler. Özellikle yan yana gidenler . Bunlara sinir oluyorum. Gerçi ilk 4 maddeye göre bunlar melek gibi kalıyor ))

yazdıklarımın alt maddeleri de olur ama genelledim. Daha da çok var ama koşa keseyim dedim . Azıcık içimi dökeyim dedim .

Scudo
Trilyon kere yazılmıştır eminim ama bisiklet yolunda yürüyen 2 ayaklılar.
. Zil çalmasına rağmen yol vermeyen insanları motorsiklet üzerinde de denedik: yolda bile motorsiklete yol vermeyen çok insan varken bisiklet zili ne ki!
Bize araba kornası şart.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
arabların görmezden gelmesi, sanki ben yokmuşum gibi davranmaları

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
(link)

Olayın oldugu yer arac trafiginin tek yön oldugu (fotodaki yeşil ok), yeşil alan ile bölünen ve iki tarafinda yürüyüş bandı bulunan bir bölge. Deniz tarafi (fotodaki mavi ok) yatlara ikmal icin motorsiklet ve lojistik araclarina belirli koşullarda izinli olan bölüm. Bisikletli yola yakın olan, camiden dolayı kaldirimin 2 kişinin yan yana geçeceği kadar daralan bölgesinde karşılaşmış sanırım (fotodaki caminin yanında görünen ağaçlı bölüm ve kırmızı ok) . Bende bazen duruma göre geçerim. Eger oradan yaya gecmekteyse durup beklersiniz. Cunku araç yolu dar ve tek yön oldugu icin sehir merkezine ters yönden o araç yolunda gidemezsiniz.

Olay saygisizlik, sabirsizlik, cehalet, agresyon ve bencillik kokuyor uzaktan bakınca. Her zaman olduğu gibi herkes kusurlu ama herkes haklı 🤔 :acpsnr:

Ama ne olursa olsun basit bir gecisten dolayı yumruklasmalar, silahla çatışmalar kabul edilemez! (fotodaki kırmızı daire olayın olduğu ve videoya alındığı yer)

Ve uzun zamandır konuşulan günümüz Türkiyesi'nin resminin sonucunun küçük bir örneği daha bu yaşananlarda.
Ekonomik bunalım, eşitsizlik, adaletsizlik...
Medyanın körüklediği ''okuyup ne yapican! bilegine ve üçkağıtçılığına güven, cazgır ol, kral sensin. beline silahta soktunmu tamamdır...'' dizilerinin yarattıkları.

Şu 2021 yılı açıklamasınıda koyalım suraya herkes daha net değerlendirebilsin:

''Türkiye, 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde (Rule of Law Index) 139 ülke arasında 117'inci sırada yer aldı. Türkiye Zambia ve Sudan gibi Afrika ülkelerinin gerisine düştü''

a1.jpeg

NOT: Araç yolunun yön işareti doğrudur. Yaya yollari doğal olarak 2 taraflıdır, orada yön gösteren ok koymuş olsamda yön farkı yoktur 🙃

Nerede bisiklet süreceğimi öğretmeye kalkan zibidiler.
Haberdeki siz misiniz ?

diye yazmıştım herhalde bisikletli diye öyle yazmışsınız . şimdi mesajımı editliyorum.

ortalık karışık ne zaman nerde kimin ne yapacağı belli olmuyor. Millet sinir küpü çatacak patlayacak yer arıyorlar .

Bi yerde de yol tartışmasından dolayı adam arabadan beyzbol sopası ile iniyor öbür adamla silahla vuruyor 😳.

• Üzgün
Tepkiler: suat akman
Geri