Scudo Sports

Şehir içi bozuk yollarda yol bisikleti kullanmak

ben her gün çatır çatır bozuk asfalttan taşlı yollardan geçiyorum inanın cacık olmuyor sadece sürüşünüz zorlaşıyor en küçük taşı bile hissediyorsunuz onun haricinde bisiklette bi zarar görmedim

Scudo
Btwin Triban 3 ile Belgrad Ormanınada girdim Polonezköy Tabiat Parkınada.. Corvette dağ bisikleti ile 6km nispeten yokuş aşağı sürdüm ve 6 gün oturamadım :D Sürekli pedli tayt kullanıyorum ve yol bisikleti ile o ağrıyı çekmedim. Araziden çıkınca bileklerde 5dk civarında bir uyuşma oldu, ertesi gün ise kemiklerde çok hafif bir ağrı. Bazen tipinden dolayı Sedona 410 tarzı bir bisiklet almak istiyorum ama herkes yoldan başkasına binersen pişman olursun dediği için taytımı giyip pedallıyorum.

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum, bir sorum var. İlgili diğer konulara baktım fakat tam olarak cevap elde edemedim. Daha önce Bisan Fokker marka bir bisikletim vardı. Maalesef çalındı ve önümüzdeki 2-3 ay içerisinde yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. Hızlı olduğunu düşündüğümden ve sürüşü keyifli gözüktüğünden dolayı yol bisikleti almayı düşünüyorum. Fakat daha önce hiç kullanmadım, bu yüzden bazı endişelerim var. Tecrübeli kişilerden yorum almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

-1.75 m boyunda, 60 kiloyum. Bana uygun olacak kadro seçeneği hangisidir?

-Yol bisikleti ile ne kadar hız yapabilirim ve bu tür bisikletle kalkış anında yalpalama, direksiyon kontrolünü kaybetme gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?

-Lastikler kalitesine göre değişir tabi ama genel manada lastikler dayanıklı mıdır? Gördüğü ilk ufak cam kırığında patlamaz diye düşünüyorum, doğru mudur? Lastik ömrü ve dayanıklılığı açısından bu tür bisikletler şehir içi kullanıma uygun mudur?

-Kasis, çukur gibi yol üzerindeki engeller beni ne derecede zorlar?

-Ve son olarak merak ettiğim şey şu: araçlar bisiklet kullanıcılarına ne derecede saygılı, trafiğin bir parçası olarak görüyorlar mı? Daha önceki bisikletimle manevra yapmak kolay oluyordu ve çok hız yapmadığımdan araçlarla bir sıkıntım olmadı. Fakat bir yol bisikleti ile nasıl olur bilemiyorum. Çok soru oldu, zamanı olan tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. İyi günler, iyi sürüşler dilerim.

Arkadaşlar bisiklet lastik hava basıncı LASTİK ÜZERİNDE ne kadar hava basıncı olması gerek kaç PSI hava basılacak yazıyor. Dikkatli olalım gereğinden fazla hava basmayın
Kendinizi riske atmayın. Bilmeyen kişilere cocuklara anlatalım.
Detaylı sekilde video cektim anlattım bakabilirsiniz

@zafer asut yol bisikletlerinde genelde Max değer yazar. Kilonuz 70kg ise 25'lik lastiğe 90p-95si basın. Her kilo için 1 psi ekleyin.

@Byakuya

Kadro boyunu deneyerek öğrenebilirsin. Ben bisiklet mağzalarında deneyerek ideal kadro boyumu bulmuştum. Sende öyle yap.
Bisiklet kullanmayı biliyorsan kalkışta yalpalama kontrol kaybetme olmaz ama lastik ince bisiklet hafif pozisyonun da öne eğik olunca kısa bir alışma dönemi olacaktır. Hız konusu sana bağlı ama diğer bisikletlere göre daha az enerjiyle daha fazla hız yapabilirsin.
700*28 lastik kullanıyorum zırhlı ve şuana kadar beni üzmedi. Kadro nun desteklediği en kalın lastik bu yine de gayet ince çalı diken cam parçası üzerinden geçtiğim oldu henüz patlamadı.
Kasis çukur çok fazla yoksa keyfini kaçırmaz.
Araç sürücüleri saygısız diyemem çünkü beni görmüyorlar :) Farketseler anlayacağız da varlığımızdan haberleri olmuyor. Sürücüleri genellemek doğru olmaz çok saygılı servis şoförü de olabiliyor katil gibi süren premium araç sahipleri de. Dediğim gibi genelleme doğru değil ama ticari araç sürücüleri biraz agresif olduğu için fazladan dikkatli olmakta fayda var.
Son olarak yazdıklarım benim fikrim uluslararası kabul görmüş kurallar değil :)

Geri