Scudo Sports

Şehir Bisikletlerinde Kadro Boyu Var mı Yok mu?

akn

Üye
Tepki
11
Merhaba,

Bugün konuştuğum bir satıcı şehir bisikletlerinde kadro boyu olmaz gibi bir şey söyledi ve benim kafamı iyice karıştırdı. Sedona 301 M almayı planlıyorum. Hiç bir internet sitesinde de şehir bisikletleri ile alakalı kadro boyu bilgisi görmemişken bu forumda sorduğumda kadro boyu bilgisi vardır, yok diyen yanıltıyordur dediniz.

Tam olarak hangi bilgi yanlış?

Teşekkürler

Scudo
Merhaba,

Yanıtınız için teşekkür ederim ama Şehir bisikletlerinde kadro ölçüsü olarak Medium, Large gibi jargonlar kullanılıyor. Ama sizin söylediğiniz tabloda direk cm/inch değerleri var. MTB bisikletlerde inch/cm ölçüsü açık açık söyleniyorken, şehir bisikletlerinde bu bilgi yok.

Teşekkürler.

Ölçü birimi inç / mm'dir. S/M/L/XL üreticilerin kendi kadrolarına göre kodladıkları sistemdir. Örneğin bir markada M ölçü 19" olurken diğerinde 20" olabilir. Piyasada kolayca bulabileceğiniz tüm markaların kadro boyları vardır sadece market bisikleti diyebileceğimiz bisikletlerde tek boy olur. Gerçek işi bisiklet satmak olmayan satıcılar göreceli olarak az satılan şehir bisikletleri için stok tutmak istemediklerinden tek boy olduğunu söyleyeceklerdir.
(link)
(link)
(link)
Yukarıda verdiğim örneklerin hepsinde kadro boyu, size, seçenekler, kadro şeklinde belirtilmiş.

• Beğen
Tepkiler: akn
Merhaba Tolga bey,

Yanıtınız için teşekkür ederim. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=98957 bu linke göre kadro boyum 22'' / 55-56cm olmalı. Bu durumda Sedona 301 M bisikleti için XL ve XXL modeline bakmam gerekiyor doğru mudur?

Bu bisikletin o boyutları olup olmadığını nereden bileceğim. Kime sorsam ellerinde yok. Sanırım çok istesemde başka bir bisiklet bakmak zorunda kalacağım :( Teşekkürler

Yanlış biliyorsam Sedonada 22" kadro yok. Esas kıstas alınacak ölçü bacak boyunuz. Bu ölçüye göre Trek, Speciallized, Cannondale gibi yabancı üreticilerde istediğiniz ölçü bulunabiliyor yerli üreticilerde büyük kadro boyu bulmak biraz zor. Yinede siz inç olarak değil cm olarak sorun mümkünse kendiniz ölçün. (Aynakol göbeği ile sele borusunun girdiği noktalar arasını) Bisiklet üzerinde her iki ayağınız yere tam basarken boru ile bacak aranızda 2 - 5 parmak boşluk kalmalı.

Aslında günlerdir aradığım cevabı verdiniz bana. Sedona'ların tarzı tam bana hitap ediyordu ama büyük ölçü olmaması gerçekten şanssızlık :( Aynakol göbeği ile sele borusunun girdiği noktalar arasını tam olarak hangisi oluyor? Alt boru mu yoksa üst boru mu? Teşekkürler

Geri