Scudo Sports

Şehir bisikleti vs dağ bisikleti

bende bunu çok düşünüyorum bu yüzden ne zamandır bisiklet alamadım ama decathlona ve bisikletçiye danıştım bi farkları yokmuş sadece geometri,jant farkı varmış.
bana dağ al hantal kalırsa kaldırım vs çıkmazsan ince lastik tak dediler.

Scudo
elbet birisi yanıt verir burdada bende merak ettim

Dağ kullanıcısı olarak ısrarla şehir diyorum daha almak en büyük hatam dı şimdi yanımda fazladan bir kaç kilo ağırlık taşıyorum her yere üstelik bu ağırlıkları hıza ve performans a olumsuz etkisi var dağda 1 km gidilen güçle şehir ile 1.5 km hatta daha da fazla gidilebilir çık rahat.

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
Dag-sehir ayrimi sadece jant ebadi ve lastik kalinligi ve kadro geometrisi degil. Sehir bisikletinin ayna kolu daha buyuk dişli oranlari farkli buda hiz olarak pozitif etki yaratiyo

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
@Owlknife
bu çok eksik bir bilgi.
geometri farkı dediğiniz şu mesela, dağ bisikletinde daha gidona eğik durursunuz bu sayede kontrolünüz artar. şehir bisikletinde ise daha geride, daha bi sandalyede oturur gibi durursunuz ve uzun yolda daha rahat edersiniz. dağ bisikleti en fazla bir kaç saatlik sürüşler için tasarlanmıştır. bir dağ bisikleti kullanıcısı olarak bunun eksilerini yaşıyorum zaman man.

jant farkı dediğin de az bişey değil. gereksiz ağırlık niye taşıyasın? bu durum kadro ağırlığında, amortisör ağırlığında da kendini gösterir.

4 yıllık dağ kullanıcısıyım. Malum Türkiye yolları çok hantal. Yol bisikleti jantı her ne kadar çelik ve güçlü olsa bile problem mutlaka yaratır. Fakat dap bisikletinde özellikle çukurlarda vs ağırlığı hafifletmeyi öğrendikten sonra hiçbir problem kalmaz daha zevkli bir sürüş verir diye düşünüyorum. Uzun yola çıkarsan da scwhable marathon lastik grubunu öneririm sana.

Merhaba 1000tl bütçem var. Duruma göre 1250'lere çıkabilir. Genelde asfalt-toprak veya orta derecede bozuk yollarda kullanacağım. Bisiklet üzerinde çok eğik durmak istemiyorum bu nedenle yol bisikletini eledim. Dağ ve şehir arasında kaldım.

1000 tl civarında kullanıma uygun model önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Toprak yolda kullanacaksanız zaten eleyin yol bisikletini.
Yani kafanızda bir yüzde oluşturun çoğunlukla toprak yoldamı yoksa asfalttamı süreceksiniz bisikleti ?
Bu soru size doğru cevabı bulduracaktır. :)

@HamzaUrun Şehir bisikletini toprak yolda da kullanabilirim diye okudum forumda. Bu nedenle şehir bisikleti tarzı 28"lik modle bakıyorum 1000tl civarı.

• Beğen
Tepkiler: HamzaUrun
Bence dağ bisikleti al nasılsa ince teker takabilirsin . Ama şehir bisikletini dağ bisikleti olarak kullanamazsın. Tabi dağ bisikletine ince lastik taktıktan sonra aynı performansı bekleyemezsin. Tek dikkat etmen gereken hususta dağ bisikleti alırken amortisörlerinde ON-OFF Seçeneği varmı yokmu ona bak. Ben öyle yaptım hiçte pişman değilim yinede seçim senin.s

merhabalar bende bir sehir bisikleti almayi dusunuyorum
carraro sportive 227 yi buldum boyum 176 kilom 126
sizce benim kilomda biri için nasil bir bisiklet? sorun yasarmiyim?
bisikletevim.com da nakit 1390 k.kartina 9 taksite 1530 fiyat verdiler

2016 Mayıs ayında Kron TX 150 şehir bisikleti aldım. Bisikleti aldığım zaman arazi sürüşü yapmak gibi bir düşüncem yoktu ama bilenler bilir Maltepe sahildeki dolgu alanında bir velodrom var, velodromun ortasında engebeli, toprak bir parkur var. Aşağı yukarı 10 kere şeytan dürttü ve bisikletin üstünde gelen lastiklerle bu parkurda bisikletimi sürdüm. Herhangi bir sorun yaşamadım. İlerisi için çeşitli mtb turlarına da katılma düşüncem var. Şehir bisikletime mtb lastik ve jantı takarak mtb gibi kullanabilir miyim?

Dosyalar

• IMG_20170121_170334.jpg
    IMG_20170121_170334.jpg
    242,6 KB · Okunma: 43
@Knight Rider
Bisikletiniz hibrit bir model. Yani hem sehir ici gibi temiz asfalt yollarda ve resimde atmış olduğunuz tip hafif toprak yollarda rahatlıkla kullanabilirsiniz fakat daha fazla taşlı çamurlu yollarda biraz zorlanır.

Uzun zamandır merak ettiğim bir konu bu, tur/şehir bisikletleri ile toprak köy yollarında veya patikalarda sürüş yapmak. Sizce ne kadar sağlıklı olur bu bisikletler ile bu yollara çıkmak ? Çıktığımızda dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir ?

Düz maşalı ve dağ bisikletlerine göre daha ince lastikli bir bisiklet kullanıyor olacağımızı düşünelim. Tecrübeli arkadaşların önerilerini merak ediyorum bu konuda.

Şimdiden sağolun :)

Konu ne zaman kabul veya Red edilecek merak ediyorum doğrusu. Bekleyişe devam.....

Merhabalar şehir içinde sürmek için sizce hangisi alınmalı? Öncelik konfor ve güvenlik.

Adı sütünde.
MTB = dağ bisikleti.
Şehir / tur = Şehir bisikleti.

MTB yi şehir içinde sürmek, şehir içinde hantal traktörü sürmek ile aynı şey. Çoğu kişi mtb alıyor bilip bilmeden. Şehir içerisinde kullanılan MTB lerin çoğu sadece gösterişte amortisör bulunuyor(oyuncak gibi), gerçek bir işlevi bulunmuyor. Gerçek işlevi olan amortisör mtb ler zaten belirli bir fiyattan başlıyor.

MTB kullanmadığım için doğrudan sorunuza cevap olacak karşılaştırmayı yapamam; ancak şehir bisikleti kullanıyorum. Lastikleri 40 ya da 42, sabit maşalı. Çok konforlu oluyor. Hiç daha da konforlu olsa demedim. Kaldırımdan inip çıkıyorum, atlatmalarda yavaşlamıyorum, arnavut kaldırımında sürüyorum. Decathlon'un giriş seviyesi pedli boxer ile kullanıyorum. Sele üzerinde gelen stok sele. Yine de hatırlatayım, MTB ile kıyas yapacak tecrübem olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Geri