Merhaba,
İnternette araştırma yaptığımda bu konu epey açılmış, çoğunda konu farklı yerlere gitmiş, kafalarda soru işaretleri giderilmemiş, bir sonuca varılamamıştır.
Her çeşit bisiklet kullanan bisiklet severler var, naçizane herkes objektif yorumunu yaparsa hem benim hem de ilerki dönemlerde arayan bu konuya ulaşıp aynı soru işaretleri varsa gidermesini sağlayalım.
Günlük işe gidip gelmelik bisiklet kullanıyorum, 2000cc aracımla cebimi zorluyor şehir içi

Biliyoruz ki yollarımız pek güzel değil, yayalardan dolayı kaldırımlardan atlamak zorunda kalıyoruz, şehir bisikleti bu atlayıp-zıplamaya uygun olur mu ?
Kadroya bakıyorum mtb ile farkı yok, tek fark vites oranları ve lastik kalınlığı mı ?
şehir bisikletleri 28 jant, fakat lastik yanak kalınlıkları ince, 26jant dağ bisikleti ile aynı çapa mı sahip, yani 2" fazla jant boyutunu mtb lastik kalınlığınla kapatıp yanyana durunca aynı boyda mı oluyor ?
ben de sahil insanlarda şöyle bir ön yargı var, düz yola gitmeyeceksen çukura gireceksen biryerden alayınca kadro jant yamulacak gibi bir algı oluşuyor.
V fren tek tercihim, mekanik disk sorunlu, hidrolik bana göre fazla profesyonel ve ekstra ağırlık. Çalınan ve beni yeni bisiklet arayaşına sokan sedona 701, v frenleri ile zınk diye dururdu, daha acilinde ön frenden destek alıyordum. gerçi bayır aşağı 62km hızla inerken durduramayıp bacağıma 11tane platin takılmasına sebep olmuştum.
Bu gibi durumda hidrolik disk frenlerin de yapacak pek birşeyi olduğunu sanmıyorum.
carraro sportive 224 epey ilgimi çekiyor. yeni modelinde koyu renk seçeneği de gelecekmiş duyduğuma göre.
mtblerden de 27.5 jant ve v fren kombinasyonu bir tek salcanoda var, ng450 27.5 v fren modeli de güzel, fakat ağırlığına bakınca tüm donanımlar aynı olmasına rağmen ng450 26 v fren modelinden daha hafif ??
türkiye yollarında, bozuk kaldırımlar, kırılmış asfalta dayanabilir mi ince tekerler ?
yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.