Merhaba,
1500 TL bütçe (psikolojik sınır aslında böyle bir limit yok) ile şehir bisikleti alarak yaklaşık 20 yıldır ara verdiğim faaliyete bu sefer bilinçli olarak girmek istiyorum. iş - hayat koşuşturması arasında bisiklete kafamdaki zamanı ayırabilirsem daha sonra kaliteli bir yol bisikletine daha büyük bütçe ayırabilirim.
Gerek bu forumdan gerekse yabancı forumlardan çok araştırma yaptım. İzmir'de bisiklet yollarında kullanılmak üzere mümkün olduğunca hafif ve gereksiz ıvırı zıvırı olmayan modellerden biri olmasına karar verdim. Yani düz maşa ve V fren olacak. Bisiklet yoluna direkt ulaşımım yok (otobanı geçmem lazım ve bisikletle otobana çıkmak pek içime sinmiyor) dolayısıyla arabanın koltukları yatırılarak bagajda ya da bisiklet taşıma kancasıyla taşınacak. Bu yüzden, bu bütçede alabileceğim en hafif bisikleti istiyorum.
Boyum 1.80, Bacak içi boyum 87,5 cm, birçok kaynağa baktım bana uygun kadro 57 - 59 cm arası çıktı hep. Fakat incelediğim 2. el bisiklet ilanlarında bu kadar büyük kadro pek bulamadım. Ben mi yanlış birşey yapıyorum çözemedim. Verdiğim ölçülere göre 57-59 kadro çok mu büyük?
Sıfır alım için adaylar;
Sedona 410 (1385 TL)
Carraro Sportive 327 (1467 TL) (şimdilik 1300 nakite bir yerde buldum bunu)
Salcano City Wind 40 (1325 TL) (1000 TL civarı bir online sitede buldum)
Genelde sedona 410 çok övülmüş. Ben carraro 327 gördüm şu ana kadar beğendim sayılır fena değil. Yarın sedonaya da bakacağım fakat sedonanın renkler etiketler falan berbat gözüküyor. Salcano her yerde en az tavsiye edilen marka. Fakat yukarıdaki 3 ü arasında en kaliteli donanımlar onda anladığım kadarıyla.
Aşağıda 3ü için yaptığım karşılaştırma tablosunu görebilirsiniz.
| SEDONA 410 | CARRARO SPORTIVE 327 | SALCANO CITY WIND 40 |
KADRO | 410 | ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE | 28" Hydroformed Tubes Alüminyum Kadro |
KADRO ÖLÇÜSÜ | 44/48/52 | | |
VİTES SAYISI | 3X8 | 3x9 | 3x9 |
MAŞA | SEDONA ALLOY DISC | 28″ YOL ALÜMİNYUM 1.1/8″ | Alüminyum maşa |
VITES FREN KOLU | SRAM VIA | SHIMANO ALTUS M370 3X9 | Shimano ST-EF51 |
VİTES ÖN | SRAM VIA | SHIMANO ALTUS M370 | Shimano Altus FD-M371 |
VİTES ARKA | SRAM VIA | SHIMANO ACERA M3000 | Shimano RD-T3000 Acera 27 vites |
FREN | TEKTRO 837 AL V-BRAKE | TEKTRO ALÜMİNYUM V-FREN | Tektro 837 alüminyum V fren sistemi |
AYNAKOL | Sram FC-E350 48/38/28T | 48X36X26 | Sr Suntour XCT 48t/38t/28t |
ORTA GÖBEK | | | Chin Haur CH51 |
KASET | SRAM PG-820 11/32T | | Shimano CS-HG31 32t/11t kaset |
ZİNCİR | YBNS8S | | |
JANT | SEDONA DA-30 | 28″ AIRLINE-1 ÇİFT KAT ALÜMİNYUM | Salcano Wind Jant Seti |
HAZNE ÖN | SRAM MTH-300 | | |
HAZNE ARKA | SRAM MTH-300 | | |
LASTİK | Compass P1024 | CST 700X35C 37-622 SİYAH REFLEKTÖRLÜ | Continental Tourıngplus Lastik |
BOĞAZ | SEDONA | | Zoom TDS-D507A Forged Alüminyum Boğaz |
GİDON | SEDONA | | Zoom alüminyum gidon |
SELE BORUSU | SEDONA | | Zoom C239 alüminyum sele borusu |
FURÇ TAKIMI | | | Chin Haur CH-9280TBW |
PEDAL | WELLGO - LU C29 | | |
SELE | SEDONA 6076 | SELLE ROYAL | |
FİYAT (Kendi Sitesinde) | 1385 | 1467 | 1325 |
2. el alım adayları
(link)
(link) (kardo uyar mı?)
(link) (kadro küçük)
(link) (tipi en güzellerden ama muhtemelen en ağır bisiklet, kadro da uymayabilir)
(link) (bunun kadrosu da büyük olabilir)
(link) (kesinlikle en güzeli. 9,5 kg. Mükemmel. Fakat Giant bu seriyi en büyük M kadro üretimiş. M 1,75 - 1,85 boylar arasına uyar denmiş gerçi ama emin olamadım. Uyar mı?)
(link) (kadro muhtemelen küçük olacak)
(link) (kadro küçük)
İlk bisikletim olacak.
Sizce hangisi. Ya da bunlar dışında başka sabit maşa, V fren (hidrolik disk de olabilir hafif ve uygun fiyatlıysa), hafif bisiklet tavsiyeniz var mı? Fikirlerini palaşan herkese şimdiden teşekkürler.