Scudo Sports

Şehir Bisikleti Seçimi

Giant baskadir.

Scudo
Fiyat olarak en ucuzunu tabi ki :)

• Beğen
Tepkiler: appendix
bu attıklarının arasında en iyi set cararoda var
aceranın shadow modelini kullanmışlar

giantı direk ele çünki en düşük set bu bisiklette

sedonayıda ağır olduğunu ve sram set kullandığı için eleyebilirsin sram shimanoya göre daha atik olabilir ama shimano daha dayanıklıdır ve ayarı tamiratıda daha kolaydır

bu modellerde diğer özellikler pek bir fark göstermiyor bu yüzden şahsen değerlendirmede en önemli olan çekiş sistemini kıyasladım

şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Vitesleri zamanla yükseltebilirsin. Bisiklet alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli donanım kadrodur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba,

1500 TL bütçe (psikolojik sınır aslında böyle bir limit yok) ile şehir bisikleti alarak yaklaşık 20 yıldır ara verdiğim faaliyete bu sefer bilinçli olarak girmek istiyorum. iş - hayat koşuşturması arasında bisiklete kafamdaki zamanı ayırabilirsem daha sonra kaliteli bir yol bisikletine daha büyük bütçe ayırabilirim.
Gerek bu forumdan gerekse yabancı forumlardan çok araştırma yaptım. İzmir'de bisiklet yollarında kullanılmak üzere mümkün olduğunca hafif ve gereksiz ıvırı zıvırı olmayan modellerden biri olmasına karar verdim. Yani düz maşa ve V fren olacak. Bisiklet yoluna direkt ulaşımım yok (otobanı geçmem lazım ve bisikletle otobana çıkmak pek içime sinmiyor) dolayısıyla arabanın koltukları yatırılarak bagajda ya da bisiklet taşıma kancasıyla taşınacak. Bu yüzden, bu bütçede alabileceğim en hafif bisikleti istiyorum.

Boyum 1.80, Bacak içi boyum 87,5 cm, birçok kaynağa baktım bana uygun kadro 57 - 59 cm arası çıktı hep. Fakat incelediğim 2. el bisiklet ilanlarında bu kadar büyük kadro pek bulamadım. Ben mi yanlış birşey yapıyorum çözemedim. Verdiğim ölçülere göre 57-59 kadro çok mu büyük?

Sıfır alım için adaylar;

Sedona 410 (1385 TL)
Carraro Sportive 327 (1467 TL) (şimdilik 1300 nakite bir yerde buldum bunu)
Salcano City Wind 40 (1325 TL) (1000 TL civarı bir online sitede buldum)

Genelde sedona 410 çok övülmüş. Ben carraro 327 gördüm şu ana kadar beğendim sayılır fena değil. Yarın sedonaya da bakacağım fakat sedonanın renkler etiketler falan berbat gözüküyor. Salcano her yerde en az tavsiye edilen marka. Fakat yukarıdaki 3 ü arasında en kaliteli donanımlar onda anladığım kadarıyla.

Aşağıda 3ü için yaptığım karşılaştırma tablosunu görebilirsiniz.

SEDONA 410CARRARO SPORTIVE 327SALCANO CITY WIND 40
KADRO410ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE28" Hydroformed Tubes Alüminyum Kadro
KADRO ÖLÇÜSÜ44/48/52
VİTES SAYISI3X83x93x9
MAŞASEDONA ALLOY DISC28″ YOL ALÜMİNYUM 1.1/8″Alüminyum maşa
VITES FREN KOLUSRAM VIASHIMANO ALTUS M370 3X9Shimano ST-EF51
VİTES ÖNSRAM VIASHIMANO ALTUS M370Shimano Altus FD-M371
VİTES ARKASRAM VIASHIMANO ACERA M3000Shimano RD-T3000 Acera 27 vites
FRENTEKTRO 837 AL V-BRAKETEKTRO ALÜMİNYUM V-FRENTektro 837 alüminyum V fren sistemi
AYNAKOLSram FC-E350 48/38/28T48X36X26Sr Suntour XCT 48t/38t/28t
ORTA GÖBEK Chin Haur CH51
KASETSRAM PG-820 11/32T Shimano CS-HG31 32t/11t kaset
ZİNCİRYBNS8S
JANTSEDONA DA-3028″ AIRLINE-1 ÇİFT KAT ALÜMİNYUMSalcano Wind Jant Seti
HAZNE ÖNSRAM MTH-300
HAZNE ARKASRAM MTH-300
LASTİKCompass P1024CST 700X35C 37-622 SİYAH REFLEKTÖRLÜContinental Tourıngplus Lastik
BOĞAZSEDONA Zoom TDS-D507A Forged Alüminyum Boğaz
GİDONSEDONA Zoom alüminyum gidon
SELE BORUSUSEDONA Zoom C239 alüminyum sele borusu
FURÇ TAKIMI Chin Haur CH-9280TBW
PEDALWELLGO - LU C29
SELESEDONA 6076SELLE ROYAL
FİYAT (Kendi Sitesinde)138514671325

2. el alım adayları

(link)

(link) (kardo uyar mı?)

(link) (kadro küçük)

(link) (tipi en güzellerden ama muhtemelen en ağır bisiklet, kadro da uymayabilir)

(link) (bunun kadrosu da büyük olabilir)

(link) (kesinlikle en güzeli. 9,5 kg. Mükemmel. Fakat Giant bu seriyi en büyük M kadro üretimiş. M 1,75 - 1,85 boylar arasına uyar denmiş gerçi ama emin olamadım. Uyar mı?)

(link) (kadro muhtemelen küçük olacak)

(link) (kadro küçük)

İlk bisikletim olacak.

Sizce hangisi. Ya da bunlar dışında başka sabit maşa, V fren (hidrolik disk de olabilir hafif ve uygun fiyatlıysa), hafif bisiklet tavsiyeniz var mı? Fikirlerini palaşan herkese şimdiden teşekkürler.

Merhabalar sayın bisiklet severler. Bütçe sıkıntım ve çalınma ihtimalinden dolayı uygun ve kaliteli sayılabilecek bir bisiklet arıyorum uzun zamandır. Claud Butler Explorer 100 M fiyat ve gözüken özellikler açısından iyi duruyor. İkinci olarak Kron Tx 150 ve son olarak da Mosso Legarda 1621 V fren modeli var aklımda. Sizlerin de tavsiyelerini duymak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba sayın bisiklet severler, aranıza katılalı 1 hafta gibi kısa bir süre oldu. Açtığım ilk konuda >> Ankara - bisiklete başlangıç - tavsiye << arkadaşlar yardımcı oldular sağ olsunlar ve bana uygun bisikletin şehir/tur bisikleti olduğuna beni ikna ettiler. :)
Yine aynı arkadaşlardan bana bisiklette en önemli şeyin "kadro" olduğunu ve diğer donanımların (Vites, aktarıcı vs.) zamanla güncellenip bisikletin daha iyi olabileceğini öğrettiler, ve bir kaç tane de marka söylediler. Bu markalardan bana uygun olan özelliklerde modeller buldum ve bir kaç tane de kendim marka ve model ekledim.
Sizden ricam bu konuda bilgili olan arkadaşlar aşağıda listede vereceğim markaların kadro sağlamlığını bana "iyiden kötüye" sıralayabilirseniz bende doğru markayı ve doğru bisikleti almış olacağım. Sürekli bisiklet değiştirmem mümkün değil çünkü.
Not: Bisikletlerin hepsi 27 vites ve disk frenli olarak özellikle seçildi.

GIANT ROAM 2
CUBE LTD CLS PRO
MERIDA CROSSWAY 40D (2015)
MERIDA CROSSWAY 100 (2015)
SEDONA 330
CARRARO SPORTIVE 227
KRON TX1000

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler. :)

Cevap bekliyorum halen.:)

• Beğen
Kafam karıştı hala Sedona 410 diyenler , giannt diyenler, carraro 327 diyenler ..

en iyisi hepsine binip konforuna bakmak lazım.

:)

• Beğen
@AydoganKunt92
@AydoganKunt92

Merida ömür boyu kadro garantisi veren bir firma diğerlerinin garanti durumu nedir bilemiyorum, kadro olarak seni üzmeyeceği kesin, saydığın modeller içinde 2015 Crosway 100 ü bende çok beğenmiştim ciddi de kampanyası vardı ama ne yazıkki istediğim renk modeli bulamadım kampanya olduğu için bitmişti sonuçta görsel olarakta içime sinen Sedona 330 aldım. İstediğim renk ve modeli bulabilseydim daha alt donanım olmasına rağmen Merida Crosway 100 alırdım.

• Beğen
@AydoganKunt92 ben olsan Merida crossway 100 ve carraro arasinda kalip Merida tercih ederdim.

@Kadir.K

@alperr125
Bu dediklerinizi kadro kalitesi/sağlamlığı/dayanıklığına göre diyorsunuz değil mi? Yanlış anlamayın lütfen şuan kadro kalitesi benim için önemli olan. Donanım zamanla güncellenecek nede olsa. Ama kadroyu sürekli güncelleyemem...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@alperr125
Teşekkür ederim cevap için.

Yok mu başka cevap verecek olan [emoji4]

Bende 1600 tl civarı Merida cway 100 , Merida d 40 ve giannt r 3 arasında kaldım ama giannt kadro olarak çok sade ve düz geliyor Merida daha haşin bencede. Daha az bütçede ise Sedona 410 vs carraro sportve 327 arasındayım

Donanım farkından önce üzerine oturup konforuna bak derim ben öyle yapacağım

@BurakLEE
Denemek için öncelikle seçeneklerimi azaltmam lazım şuan 7 seçeneğim var yorumlara göre 2-3 seçeneğe düşürürsem inşallah deneyip öyle karar veririm. Fikriniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Ben bir CUBE kulanıcısı olarak GİANT ve CUBE arasında kaldım. İkiside dünyanın en kaliteli bisikletlerini üreten firmalar. fiyatları ve donanımlarıda birbirine yakın gibi öyle aman aman bi fark yok.ikisininde kadrosu çok kaliteli ama sanki CUBE görselliğe biraz daha fazla önem veriyor sanki.Yada bana öyle geliyor en iyisi, sen git bu iki modelide yakından incele hangisine ısınırsan onu al sonuçta ikiside aynı kalite bisiklet biri diğerinden üstün değil şöyla düşü biri BMW biri MERCEDES ikisinden birini al diğerinide kafandan sil bisikletinle mutlu mesut yaşa. Gelişmelerden bizide haberdar et..

@bhr42
Zaten ilk konumda da (yukarıda bahsettim) beni siz yönlendirdiniz cube, giant, specialized vs diye. Çok teşekkür ederim bu konuda çok yardımcı oluyorsunuz. Giant ve cube'nin donanımları ve fiyatları hemen hemen aynı. 2'si arasında kalırsam mutlaka öyle yapacağım. Tekrar teşekkürler :)

Merhaba, taksitle bütçem 1500 tl. Eğer makul bir indirim olursa peşin de verebilirim bu ücreti. Merida Crossway 40v düşünmüştüm ama V fren seçeneği galiba artık yok. Epey kararsız kaldım, bisikletçileri gezince de, aklımı büsbütün karıştırıyorlar. Kelime oyunu yapıyorlarmış gibi geliyor.

Bu konularda bilgisiz olduğum için netleşemiyorum, hoş, araştırınca da bu sefer bilgi zehirlenmesi yaşıyorum. Bir tavsiyeniz var mı?

Kron TX1000 nasıl bir seçim olur?

Geri