Scudo Sports

ŞEHİR BİSİKLETi SEÇİMİ YARDIM

Tepki
5
Herkese merhaba.
Manisa'da yaşıyorum, eşim ve kendim için şehir bisikleti araştırıyorum. Çok fazla seçenek var, araştırdıkça insanın kafası karışıyor. Deneyimli arkadaşlardan öneri bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Boyum :182, Kilom 80. Eşimin boyu :168, kilo 55. Her bisiklet için 1500 TL'ye kadar bütçem var. Çamurluk ve bagajı, eşim için de sepeti olan bir model arıyoruz. Ayrıca Manisa ya da İzmirde güvenilir mağaza tavsiye eder misiniz? TEŞEKKÜRLER

Scudo
Öncelikle üyeliğiniz hayırlı olsun.Benim öncelikli tavsiyem güzel az kullanılmış ikinci ellere bakmanız yönünde.Çünkü arada inanılmaz fiyat farkı olabiliyor.Mesela forumda veya sahibinden.comda çok güzel bisikletler var.Geri kalan parayada kask eldiven ışık pompa yedek iç lastik zil falan alırsınız.Eğer bunu düşünmezseniz,sıfır olarak trek'in fx modellerine bakabilirsiniz.Ya da daha uygun fiyatlı sedonanın şehir bisikletlerine bakılabilir.Ayrıca bulunduğunuz şehirdeki bayiliklerde servis hizmeti almanız açısından önemli.Sanırım izmirde bu konuda pek sıkıntı yaşamazsınız.Boyunuza göre Kadro ölçüsüne gelince forumun üst başlıklarında bu konu mevcut.Ancak naçizane görüşüm size 20 kadro eşinize de 15 kadro uygun gelebilir tabi ki deneyerek aldığınızda daha iyi seçim yapılabilir.Net seçim için kendinizin ve eşinizin bacak boyunuda ölçün.Mesela benim boyum 1.81 bacak boyumda(aferdersiniz apış arasından topuk arası olan mesafe) 81 cm.

@Volkan ÇİNKILIÇ

teşekkür ederim, ikinci el bisikletlere de bir bakayım, hiç aklıma gelmemişti.

@Kemal SezerSalcanonun sarajevo ,bodrum, istanbul, üsküp modelleri olabilir.Eşiniz için.

Çoğu modelin çamurluk+ arka bagajlik modelleri oluyor ama ön sepet harici alınıp takılabiliyor. Benim yazabileceklerim bu kadar bisiklet önerisini daha bilgili abiler yapsın :))

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@sezer16

tavsiyeniz için teşekkürler. eşim zaten salcanonun bodrum modelini çok beğendi.
Sizin gibi yorumları ile destek de çıkan olunca fazla düşünmeden alacağız bodrum modelini.

sedona 300
(link)

veya salcano istanbul'dan hangisi sizce??

(link)

@sezer16
adım Atatürk'ün adı:)

Şüphesiz sedona, öbürü 3 vites çok iş görmez.Size mi bu eşinize mi?Gerçi farketmez bence sedona bende 321 i var çok memnunum.

Size salcanonun o modeli olmaz.Üç vitesle iş zor olur.Tavsiye etmem.

Ben de Sedona 300 önermeye gelmiştim. Siz zaten bulmuşsunuz.

Bianchi 727 de ÇOK güzeldir ve o fiyata göre muhteşem donanım sunar(link). Ben sedona 325 almıştım ama halen bu bianchi aklımdadır.(link)

İzmir'de karşıyaka Seda Bisiklet'ten ben çok memnun kalmıştım. yukarıda bahsettiğim iki bisiklette var ellerinde. Deneyebilir, karşılaştırabilir Bülent beyden tavsiye isteyebilirsiniz.

@S.Paker

teşşekür ediyorum. bugün iş çıkışı gezicem bisikletçileri, seda bisiklet karşıyakada nerde acaba?

frenlerin disk ya da v olmasının önemi var mı?

Scott kullanıyorum ben. 2009 Sportster P5. Ben gayet memnunum. Scott markasını unutmamak lazım. Bir göz önünde bulundurun. :)

Foruma hoşgeldiniz bu arada. İnşallah aradığınız bisikletleri bulursunuz. :)

Kemal Bey benim tavsiyem cross modellere bakmanız olucaktır.nedeni ni sorarsanız bir süre sonra çok daha uzun turlar yapmak isteyeceksiniz.Haliyle ege nin doğası harika bazen doğa turlarıda yapmak isterseniz cross modelleri işinizi daha iyi görecektir.Ama ben şehir bisikleti istiyorum dersenizi önerim;

Sizin için:(link)

Eşiniz için:(link)

Ha bu arada aramıza hoşgeldiniz :D

@Kemal Sezer

Seda bisiklet karşıyaka vapıur iskelesinin karşısında sağ tarafta Kamil Koç'un sokağında. İlkokulun yanında. Çarşının iki yan sokağında yani. Çok kolay yeri. Bugün gezecekseniz çankaya SUNDU bisiklet'e de uğramanızı öneririm.

Benim önceki bisikletim V frendi ve hiç hayatımda disk fren denememiştim. Burada çoğu kişi Vfren sever ve işin uzmanı pek çok bisikletçi Vfren kullanır AMA ben artık mümkün değil V frene dönemem. Hele ki yağmur çamur performansını gördükten sonra Vfren sever biri oldum çıktım. Ben yağmurda çıkmam, sudan çamurdan geçmem diyorsanız arada pek fark yok ama ben dediğim gibi ÇOK SEVDİM bu teknolojiyi.

Ha bu arada aramıza hoşgeldiniz :D
Hoşbulduk:) ghostun bu modellerini bir mağazada gördüm, cok beğendim ama bütçeyi aşıyor:(
Belirttiğiniz gibi Ege'de doğa guzel, ama uzun turlara katılmamız biraz zor. Ama mesela foçaya,sirinceye, çeşmeye, araba ile giderken bisikletleri de götürüp orda turlamak harika bir fikir gibi.sehir bisikletleri sehir ici kullanımın yani sıra bunun icin idare etmez mi?
Bir şey daha sorayım sedan araba ile nasıl taşıyabiliriz bisikletleri? Uygun aparatlar vardır degil mı?

@S.Paker

oraya da gideyim, kafamda model şekillendi gibi. sizin önerdiklerinizi beğendim. onlara gidip bir bakıcam.

bir de beğendiğim KTM country sport vardı. bilgisi, deneyimi olan var mı?

http://www.sundubisiklet.com/bisikletler.asp

@Kemal Sezer
Hoşbulduk:) ghostun bu modellerini bir mağazada gördüm, cok beğendim ama bütçeyi aşıyor:(
Belirttiğiniz gibi Ege'de doğa guzel, ama uzun turlara katılmamız biraz zor. Ama mesela foçaya,sirinceye, çeşmeye, araba ile giderken bisikletleri de götürüp orda turlamak harika bir fikir gibi.sehir bisikletleri sehir ici kullanımın yani sıra bunun icin idare etmez mi?
Bir şey daha sorayım sedan araba ile nasıl taşıyabiliriz bisikletleri? Uygun aparatlar vardır degil mı?

Tabi ki tercih sizin.Kullanım amacınıza göre şehir bisikleti de pek ala işinizi görür.Sedan araba ile tavan kızakları sayesinde taşıyabilirsiniz diye düşünüyorum.Bagaj arkasında sedanlar için bagaj var mı bilmiyorum açıkcası

https://mail.google.com/mail/?ui=2&view=btop&ver=1pxvtfa3uo81z#attid%253Datt_145520b812b8e402_0.1
sonunda karar verdik:) gezdik, gördük, denedik ve ikimiz de merida crossway 100'ü pek beğendik. Herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Özellikle S.Paker bey çok sağolun.

Geri