Scudo Sports

Şehir bisikleti lastik tavsiyesi

@Yunus Emree
622*20c dediğindeki 20c yi dikkate alacaksınız...
@hüseyin kurtoğlu
@hüseyin kurtoğlu

20c dediği 22ye tekabül ediyor...

Scudo
@hüseyin kurtoğlu

38c racer kullanan biri olarak kesinlikle racer'i önerebilirim. 35c istediğiniz 32c'den çok aşırı kalın değil sonuçta. ayrıca aynı ağırlıkta olduğundan yakın bir yuvarlanma direncine sahip olacaktır. akıcılığı ve yol tutuşunu sağlayan dış tasarım konusunda da supreme'den üstün. haliyle 32'lik supreme seviyesinden aşağı kalmaz hız olarak tahminimce.
35c olması sadece daha geniş yüzeyi sayesinde daha az sarsıntı ve daha fazla yol tutuşu olarak geri dönecektir.

iç lastik olarak da presta sibop ise yine schwalbe SV 18 önerebilirim, 105gr ağırlıkta extra light.

ben de xxlight av 14a kullanıyorum 26inch, 95gr... dış lastik kadar önemli bir etken yuvarlanma direnci için. sıradan bir iç lastik kullanıp dış lastiğin performansını kısıtlamayın.
continental supersonic serisinden bir iç lastik de 100gr civarında olacaktır, tercih edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: hüseyin kurtoğlu
Mert bey verdiğiniz bilgiler değerli, teşekkür ederim.. özellikle iç lastik konusunu hiç düşünmemiştim şimdiye kadar sanırım ona da ayrı bi bütçe ayımak lazım :)

@
Hangisi tercih edilebilir?
Jantım minimum 32 destekliyor.
(link)
(link)
(link)

Schrader olacak.

Merhabalar

şehir bisikletimin üzerinde Rubena 28 modeli lastik bulunmakta. bunu değiştirmek istiyorum. dış lastik seçimi nasıl yapmam gerekiyor. sadece asfalt yolda kullanıyorum. ebatları nasıl oluyor 700x28 dış lastik çok mu ince olur.ve nerden alabiliriz. internetten mi bayi den mi

Bende maxxis overdriver 700x38c var cst city traveller c1446 700x40c yide kullandım maxxis her koşulda çok daha iyi sana da önerebilirim 32 hacim sanırım en incesi

ucuz istersen rubena cobra
pahalı istersen michelin ve continental in az dişli hatta düz üzerine sadece hafif su tahliye yarıkları olan modellere bakabilirsin

Maxxis detanator kullanıyorum memnunum bir bak derim

Continental lastiklere bak slick modelini kullanıyorum. Dişsiz ve hamuru patlamalara karşı dirençli. Aşırı iyi kısaca.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Cimis
Patlamaya karşı dayanıklı Schwalbe Maraton Plus kullanıyorum ve memnunum. Tek kusuru bence diğer lastiklere göre daha ağır.
700*28
700*32
700*35
Gibi değişik ölçüleri mevcut. Ben 700*35 olanını kullanıyorum. 32 veya 35 olanı tercih edin derim. 28 bunlara göre daha konforsuz olacaktır.

şuan bisikletimin üzerinde 700x45c ebatlarında lastik bulunuyor. alacağım 700x32 ebatındaki lastik jantıma uyacakmıdır. bunu nasıl öğrenebilirim. ve lastik almak için hangi siteyi önerirsiniz. son olarak lastik fiyatları tek mi yok. çift olarak mı yazıyor?

@SERKAN ÇİFTÇİ

Jantınızın üzerinde yazan değerleri bulmanız gerekiyor. Mesela benim jantımda ETRTO 622x19 referans ölçüsü yazıyor. Jantınıza takabileceğiniz en dar lastiği bulmanız için 19X1.40 formülünü bulmanız ve yine jantınıza takabileceğiniz en kalın lastiği bulmanız için 19X2.2 formülünü kullanmanız gerekiyor. Jantınıza takabileceğiniz en ideal lastiği bulmanız için 19X1.8 formülü ile en uygun lastiği seçebilirsiniz. Ben kendi jantıma göre örnek verdim. Bu sonuca göre ben kendi jantıma en dar 26, en geniş 42 lastik takabilirim. İdeal lastik ölçüm ise 35 olacaktır. Lastik fiyatları tek fiyatlardır aksini iddia eden bir ibare olmadıkça. Evanscycles sitesini öneririm.

Merhabalar. Hybrid/şehir bisikleti kullanıyorum. Bisikletimin üzerinde fabrika çıkışı gelen CST 700x38C lastikler var ve 3000km civarı yol yaptım. Maaşallah diyeyim hiç patlak yaşamadım. Yeni sezonda daha kaliteli ve akıcı bir lastik seti almayı planlıyorum.

Genelde yaptığım turlar 40-150 km arası asfalt yollarda oluyor. Arazi ve toprak yollara girmiyorum. Jant setim 700x32C'ye kadar inmeme izin veriyor. 700x32, 700x35 veya 700x38 dış lastik önerilerinizi rica ediyorum.

Araştırmalarım sonucu şu an en yakın olduğum alternatif Maxxis Overdrive serisi (Kevlar Belt ve 525 gram olması sebebiyle). Schwalbe Maraton ve Marathon plus gibi lastikleri maliyeti çok yükselttiği için düşünmüyorum. Lastik başı maksimum ayırmayı düşündüğüm miktar 75 TL diyebilirim. Michelin, Vittoria, Continental, Rubena gibi markaların benzer ebatlarındaki tecrübelerinizi ve yorumlarını paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

büyük ihtimal bianchi ya da carraro sahibisin :) bence lastiklerle devam et. lastiğin eceli gelmeden onu öldürme. gerek yok yani.

schwalve 700-32 marathon greenguard

• Beğen
Tepkiler: V.K.
Schwalbe Marathon 75 TL'yi geçmiyor :)

(link)

Geri