Scudo Sports

Şehir bisikleti kullanım alanı sorunu

Yol bisikleti ile mtb arasında ciddi fark var elbette aerodinami açısndan ama mtb ile şehir arasında ne gibi büyük fark var açıklarsanız müteşekkür olurum.

Scudo
@nbacıshaquılle

Kadro geometrisi, inceliği, hafifliği ve şehir lastikleri diyebiliriz özetle ancak arada büyük fark olduğunu söyleyemem :) sürekli şehir kullanımında mtb hamallık olabilir. Biraz da tercih meselesi

@cumali55 açıkçası kendi bisikletimde hafif yumuşaklık var hafif ama çok değil. Zaten fazlası zarar, azı da zarar. Bu dengeyi kendiniz rahat kurabilirsiniz. :) Lastiklerin havasını da haftalık kontrol edip dengelemek iyidir.

@Omrmz Teşekkür ederim arkadaşta sedona 300s var bende 731 ikimizde 1.50 lastikle bisikletleri değiştirerek sürüyoruz pek fark göremedim ondan sordum kiloları da aynı zaten giriş ve orta seviye oldukları için heralde.

• Beğen
Tepkiler: Omrmz
Gecen eyupten alibeykoye gıdıyordum kia ve opel servisini gecince yol rampa asagı oluyor ve en sagdan gıdıyordum onume bır mazgal cıktı yok yanı araba gırse lastık patlar o derece rampaya kaptırmıs hızlıda ınıyodum bır anda gordum ve ayaga kalkıp var gucumle bısıkletı zıplattım on teker zaten kurtuldu zıplayınca arka tekerde ucuna deydi ve yırttım arkamdan daha tecrubesız arkadaasım gelıyordu korktum o yapamaz kacamaz dıye ama beyfendı kaldırma cıkmıs kaldırımdan gelıyomus :D Cok tehlikeli on tekerden gırsem kesın jant gıder taklalar felan atardım hemde hızlıydım.Zıplayıp kacmam bıle bana darbe yaptı.

Tek sıkıntı yaşayan ben değilmişim. yalnız değilim demekki patates tarlası gibi yolda şehir bisikleti kullanıyorum 700x38c

700x38c lastiğim var şehir bisikletimde girmediğim Çukur taş tümsek kalmadı mtb gibi kullanıyorum bir kere dahi lastiğim patlamadı bence şehir içi ideal ebat 700x35c 700c38c birazda takmış olduğunuz lastiğin markası ve dayanma gücüde önemli

• Beğen
Tepkiler: smilechild
Sanırım ben de 700x38c ye geçicem bu gidişle.Yoldaki en ufak girintiyi, taş parçasını bile biraz fazla hissediyorum kollarımda.

bu patllamaya karşı dirençli lastik dedikleri dubleks mi oluyor arkadaşlar. CST 700X38C 40-622 SİYAH bu tam olarak nedemek acemi sayılırımda bianchı touring m713 marka bisikletimin lastiği.

Michelin 700x35C 37x622 PROTK Siyah Ref. Patlamaya Dirençli tam olarak bu sanırım.

Tekrardan selamlar. Konuyu açarken belirttiğim MTB bisikleti almaktan vazgeçtim.Bozuk yollara ve kaldırımlara karşı biraz daha konforlu bir lastik alma yoluna gideceğim .Bunun için de pek bilgi sahibi değilim yardımlarınızı bekliyorum.Schwalbenin linkteki lastiği sizce Giant Escape 2 ile uyumulu olur mu ? Bana konfor artışı ağlayacak başka lastik önerileriniz varsa memnun olurum.

Sorum günceldir arkadaşlar :)

Uzun zamandır Trek fx 7.3 kullanıyorum. Her türlü yolda hatta yol denemeyecek yerlerde sürdüm. 10km ile 130km arası turlarım oldu. 32c lastik var ve hiç havası inik olarak kullanmadım. Arkadaşların söylediği yöntemleri uyguluyorum (seleden kalkma, eli gevşetme vb). Açıkçası beni o kadar rahatsız etmiyor.

Nasıl bir konfor aradığını tam anlamamakla birlikte, sadece lastik değiştirerek yapacağın bir konfor artışı sana yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum. 10km yolda bu kadar rahatsız oluyorsan tavsiyem süspansiyonlu bir MTB alıp lastiklerini dişsiz (ya da az dişli) lastikle değiştirmen. Ben ilk bisikletimde bunu uygulamıştım (sorunum dişli lastikle asfaltta boşa yorulmaktı).

Ayrıca MTB lastikleri 40 ve üzeri olduğu için mazgal konusunda da avantajın olur. En azından ince boşlukluları takmazsın. Ama bazılarına 2.2 inç lastikle bile giriyorsun tabi :eek:

• Beğen
Tepkiler: unlike81
Geri