Scudo Sports

Şehir Bisikleti için öneri

Saim Deveci

Aktif Üye
Tepki
109
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar herkese merhaba,

Şehir bisikleti almayı düşünüyorum ve bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Düşündüğüm birkaç model var fakat kafama takılan asıl mesele boyumun (167 cm boyum) şehir bisikleti kullanabilmem için uygun olup olmadığı. Düşündüğüm modeller arasında en ağır basan model (link) diğerleri ise (link) ve (link). Bu bisikletlerin içinde kadro boyu 49 ve 54 size olmak üzere seçeneği olan tek model Bianchi Shape.

Eğer kadro boyu konusunda boyumla ilgili bir sorun olmayacaksa seçenek olarak düşündüğüm bisikletleri komponentleri açısından değerlendirdiğiniz zaman hangisini önerirsiniz? Bunların dışında sizin önerebileceğiniz başka bir model var mı?

Yardımlarınız ve gelecek yorumlarınız için şimdiden teşekkürler, güzel forumlar dilerim

Scudo
arkadasım bende şehir içinde kullanmak için çok bisiklet arastırdım ve sonunda cannondale comfort 5 modelinde karar kıldım bisikleti 4 gün oldu alalı hayatımda bindiğim en rahat bisiklet diyebilirim ve insanı yormuyor bugün 38 km yol yaptım ve o yolu sanki ben yapmadım hiç yormadı kesinnikle tavsiye ederim pişman olmassın amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok derim linkinide veriyorum saygılar:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Saim Deveci
Kilitli maşalı hafif bir mtb de size uygun olabilir bence

• Beğen
Arkadaşlar benim takıldığım konulardan biri de kadro boyu ile alakalı. 167 cm boy uzunluğum ile şehir bisikleti sürebilir miyim? Malum şehir bisikletlerinde kullanılan kadrolar en az 17" oluyor. Kadro boyu bana büyük gelir mi, gelmez mi?

Kadro olarak 17 değilde 18-19 bile olabilir sizin için yol bisikletlerinde normalin daha üstünde seçilmesi gerekiyor çünkü kadro boyunun

• Beğen
@Saim Deveci

hayır öyle bir şey yok. yani en az 17" olacak diye :) benim şimdiye kadar gördüğüm en küçük boy sanırım 15". ama ara boylar da vardır sanırım farklı markalarda..

17" tam olabilir de biraz büyük de gelebilir. kadro seçimi yapmak için boydan ziyade bacak içi ölçünüzü almalısınız.

benim kişisel tavsiyem de yerli markalar (bianchi, sedona vs..) yerine cannondale, trek, scott, giant gibi yabancı marka bir bisiklet alırsanız uzun vadede yerinde bir seçim olur.

• Beğen
scott sporster p6 "s" boy size uygun olur. yada scott sub 30 "s" ya da trek fx serisinin 15 inc ölçüsünde olanları ya da specializet sirrus un "s" boyları
ya da cannondale bad boy "s" boy .
Yerli bazı modeller dışında neredeyse tüm markaların her boyu mevcut.
bu arada bacak boyunuza göre "M" kadrolarda size uygun olabilir.

• Beğen
Umut arkadaşımızın önerdiği Drag Grand Canyon ile jef arkadaşımızın önerdiği Scott Sporster P6 modelleri cazip geliyor. Diğer yandan elimdeki Salcano NG650 'yi biraz modifiye ile şehir bisikletine dönüştürmeyi düşünmeye başladım ki zaten lastikleri slick lastiklerle değiştirmiştim. Modifiyeye devam etmek mi yoksa yeni bir şehir bisikleti mi bu konuda kararsızım. Fikirlerini söyleyen tüm arkadaşlara teşekkürler.

Geri