farukbas77
Daimi Üye
- Tepki
- 35
Merhaba arkadaşlar. Bugün sedona mini pompa kargo ile eve geldi. Ben evde yoktum. Benim küçük oğlan paketi açmış, pompayi kurcalamis. Eve geldiğimde pompa, pompayi bisiklete takma parçası ve takma parçasının vidalari vardı. Ama iğne yok idi. Öğrenmek istediğim şu. Pompa ile birlikte iğne de geliyor mu? Gelmiyor mu? Oğlan hatırlamıyor. Bisiklet lastiği sisirmek için iğneye ihtiyacimiz var mı? Yoksa sadece top sisirmeyeyim mi iğne kullaniliyor. Cevap için şimdiden teşekkürler..
sedona mini pompa bende de var. Ucu normal siboplar için
Kesinlikle iki taraflı olması gerekiyor. Fotoğrafını buraya atarsanız mutlaka yardımcı olmaya çalışırımAz önce pompayi inceledim. Tek taraflı kullanmaya müsait. Oysa etiketinde iki sibob için gözüküyor. Aslında bütün mesele şu. Pompayi detaylı inceledim. Pompa TARKAN yani TAYVAN yapımı. Adamlar oradan almış. Üstüne sedona yazısı yazmış. Sonrada sedona pompa diye satıyor. internetten alışveriş beni çok yipratti. Bundan sonra bisikletimle ilgili ne alacak sam sadece DECATHLON dan alacağım..
TARKAN kelimesi TAIWAN olacaktı,
Büyük ihtimalle iç lastik düzgün oturtulmamıştır. Dış lastikle jant arasına sıkışmıştır. Veya yılan ısırığı olmuştur.Sanırım bendeki pompa da hem ince hem oto lastiklere hava basabiliyor. Çünkü kullanma talimatinda öyle bir bilgilendirme resmi vardı.
Ben Sedona 410 aldım internetten. Mersin bayisine kurulum yaptırdım. Kurulum esnasında ben yoktum. Almaya geldiğimde arka lastiğin havası biraz azdı. Çalışana arka lastiğe hava basalim dedim. Aldığım cevap kesinlikle olmaz çünkü arkaya hava basarken iç lastik patladı ben buradan yeni lastikle değiştirdim dedi. Neyse öyle yola çıktım. Mersin bisiklet yolunda ilerliyorum. Yaklaşık 1 km. sonra teker kilitlendi. Ne oluyor dedim kendi kendime. indim bisikletten. Sağına soluna baktım bir sorun göremedim. Hafiften zorladım pedalı. Boom diye bir ses geldi. Bir baktım ön lastik içi parçalanmış. En az 10- 15 cm. lik yarilma meydana gelmiş. Montajdan sonra yedek lastik almıştım dükkandan. Bir lastikçi bulup değiştirdim.
Arkadaşlar sizce bunun nedeni ne olabilir. Bence kesinlikle normal bir durum değil. İç lastiklerin kalitesizliginden mi kaynaklanır? Yoksa dış lastiklerden mi kaynaklanır? Buna benzer mesajlar okumuştum burada. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim...