Scudo Sports

Sedona kadroları ve ağırlık konusu hakkında

Sedona SD751 kadro alu 6061 mi, 7005 mi? Kaç defa dipçiklenmiş? Bir de furç sistemi harici mi, yarı harici mi, yoksa dahili mi?

Scudo
Evet ben de bisiklet almadan önce aynı merakımı gidermek istiyorum. Kadro detayında sd 751 kadro deniyor ama bu ne demek acaba? Benim içime doğan büyük ihtimal 7005 double butted olması lazım, zira kron xc 1000 ayarında bir makina bu, kron'a göre donanım biraz daha üstün hatta.

Bisikletin parçaları benimde hoşuma gitti ama öğrendiğim kadarıyla Alu 6061, üç defa dipçiklenmiş (tribble butted) ve dahili furş sistemi var.

mrb.bugün erdoğanlar bisiklet'i aradım.Lütfü Abi ile konuştum.ben 711 disk alıcam.kadroyu 751 ile değiştiricem sizce iki kadro arasındaki fark nedir?
751 mavi çok hoşuma gitmedi.onun için 711 siyah alıcam.ama sizce hangisini tercih etmeliyim?

Scandium kadroların sağlam olmadıklarını ve kolay kırıldıklarını bu yüzdende uzak durulması gerektiği hakkında bi kaç dedikodu geldi kulağıma..
Ben scandium ne aldım nede kullandım.İsterseniz siz yinede bir düşünün..
İyi akşamlar.
Can

@Can SonbaySadece dedi kodu. Bunu söyleyenlere kullanılan Skandiyum alaşımı hakkında hiç bir bilgileri olmadığını açıkça söylemelisiniz.

@Önder TarımSedona skandiyum modelinin 18" ölçüsü yok. 16" olanı 1280 gram. Kendim tarttım.

• Beğen
Tepkiler: Berkant kesik
Nasıl olur ? Ben Doruk Bisiklet'te tartmıştım. 16" miydi acaba :confused:

Scandium yazıyor da içindeki malzemenin çoğu alüminyum oluyor yine.Karışım önemli.Ayrıca alüminyum olana göre daha esnemez diye biliyorum.

merhaba gürol bey bende size bu skandiyum kadrolar hakkında birkaç şey sormak istiyorumbu tür kadroların farkllı materyaldan yapılan kadrolara göre avantaj ve dezavantajları nelerdir darbelere karşı diğer materyallerden farkı nedir.

Bende bu günlerde scandium kadrolar ile ilgili derinlemesine bilgi arıyorum.. Özellikle Marin markasının Scandium alaşımlı modelleri hakkında pek bilgi bulamadım bu konuda herhangi bir bilgiye sahip kimse varsa bilgilerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum..

• Beğen
Tepkiler: Bulunmaz
Arkadaşımdan aldığım bilgilere göre çok sağlam bir kadro ve garantili olmasına bile ihtiyacı yokmuş.Yani o kadar sağlam bir kadro.Fiyat hakkında 400# civarında demişti.Kesin bir bilgisi olan var mı ?

Skandium, bildiğiniz gibi Aluminyum alaşımına eklenerek alaşımın akma dayanımını arttırıyor. Tabi bunda gerçekçi olmak lazım, 5 kat 10 kat gibi laflar duyarsanız bilin ki farklı karşılaştırmalardır. Bulabildiğim en iyi dökümandan aldığım resim altta:

http://www.scandium.org/Scyield.gif

Herhangi bir Aluminyum alaşımına eklenen Skandiyum, grafiğe göre akma dayanımını arttırıyor. Grafikte gözle de görebildiğimiz gibi bunlar iyi alaşımlarda %10 gibi artışlar.

Tabiki daha sağlam kadro demek. Ama şunu unutmamak lazım, bu sağlamlık avantajı hafiflik ile takas ediliyor. Yani normal Aluminyum alaşım ile -bugün- 1500gr civarında sağlam ve hafif kadrolar üretiliyorsa, kabaca, 1200gr lık bir Skandiyum kadronun aynı sağlamlıkla daha hafif üretildiğini söyleyebiliriz. Dikkatinizi çekmiştir, Skandiyum kadrolar rakiplerine göre daha hafifler.

Yukardaki resim Moskova'da yapılmış Skandiyum Konferansında gösterilmiş.

benim bildiğim kadarıyla 500 dolar olması lazım. forumda yaptığım bir araştırma sonucu şu bilgilere vardım. skandiyum alaşımlı kadrolar alüminyuma göre alaşımından dolayı daha ince borularla üretilip aynı sağlamlığa sahipler. darbelere karşı daha mukavemetliler(yani darbeyle alü'ye göre daha zor hasar alıyor) veyine alaşımından dolayı daha esnemezler. karbonla aralarındaki farka gelecek olursak ciddi bir fark göremedim açıkçası ama fiyatları genel olarak karbon kadrolara göre daha uygunmuş. sadece karbonun mikro titreşimleri emme özelliği, skandiyum kadronlarda mevcut değil. açıkçası skandiyum kadro işi benim kafamda pek bir soru işareti bırakmadı, hem hafif, hem rijit yani esnemez ve hemde sağlam. almayı düşünen arkadaşlar bence bu kriterler doğrultusunda endişeye düşmeden alabilirler. zaten sedonanın bu kadrosunun rengide gerçekten süper belki bende ilerde bu kadrodan alabilirim.inşallah yardımcı olmuşumdur.

Sedona Scandium gayet güzel bir kadro, benim beğenmediğim sadece iki yanı var biri yarı entegre furş yatağına sahip olmaması ve sadece tek boy olması, onun dışında gerek renk gerek sağlamlık gerekse de sürüş olarak son derece güzel bir kadro. Scandium da aliminyum alaşımlar arasında kesinlikle en iyisi, dünyanın en iyi ve en hafif aliminyum alaşım kadroları scandium içermektedirler...

Bende almayı düşünmüştüm.Doruk Bisiklet'te tartmıştık 16'' olanı 1340 gr. gelmişti.

2008 modelinin ağırlığı 11,63 kg idi.2009 modelinin 11 kg ın altına inip inmediğini merak ediyorum.Bilgisi olan var mı?

Geri