Scudo Sports

Sedona Borla 2009 27 vites

grknmustangt

Aktif Üye
Tepki
27
Merhaba bisikletforum sakinleri (çılgınları:D ) sedona borlamı 27 vitese yükseltmeyi düşünüyorum. Acaba ne kadar masraf çıkar, hangi parçaları değiştirmem lazım, yada olurmu ilgilenenler açıklamaları esirgemeyin. Deiştirme sebebim neredeyse bisikletimi sürekli 21. viteste kullanıyorum ama yokuş aşağı can sıkıyor ayaklarım boşta dönüp duruyor. Yada başka yolu varmı. Yardım.

Scudo
Merhaba. Benim izimden geliyorsun.Ben de sedona borlamı 27 vitese yükselttim ve çok aşırı memnunum.Ön ve arka aktarıcıyı xt, arka ruble lx, zincir hg53, aynakol hollowtech 2, vites fren kolları deore lx dual kontrol, arka göbek deore lx.Bya masraflı bir iş senin için.Bir anda bunlara benzer parçaların hepsini almak zorundasın.İnternetten fiyat araştırmaya başla.(500 TL asgari)

küçük çaplı bir ruble taksam olurmu acaba bu kadar masraf yapmaktansa 11 dişli ruble işimi görebilirmi

11 Dişli Ruble + 48 dişli ayna kol senin işini görür. Vites sayısının yüksek olması hıza direk etki etmez. Önemli olan ön dişlinin büyük olması arka dişlinin küçük olmasıdır.

• Beğen
Tepkiler: emre yılmaz
veya deore ruble deore arka aktarıcı deore vites kolu yaparsanda olur. toplamda tam bilmiyorum ama 250 lira gibi bi maliyeti olur

arkadaş XT aldığı için böyle yüksek tutmus bunu 9'lu sistemin alt parçalarıyla yaparsan daha ucuza gelmis olur..
hatta belki LX faln bulursan daha ucuz olur sonuçta üretimden kalktı belki ucuza verirler.
ayrıca arka aktarıcı SLX yaparsan belki daha memnun olursun SHADOW muydu neydi o teknoloji var daha net ve kesin geçişler yapmıs olursun tabi sana kalmıs.

Saolun en iyisi herhalde 48 lik bir aynakol almak olacak en azından bununla başlıycam

Arka rubleyi takman için göbeği değiştirmen gerekecek çünkü şu anki rublen kaset dişli değil. arka rubleyi değiştirirsen zinciri ve arka aktarıcıyı da değiştirmen gerekecek.Arka aktarıcıyı değiştirirsen vites kollarını da değştirmen gerekecek. Dikkat et değiştirdiğin ayna kol ilerde takacağın yada takmak istediğin sistemlere de uygun olsun.

Zaten yakında ön ve arka göbeği zorunlu değiştireceksin. Tourney arka aktarıcı da seni üzecek.

Ayrıca her kim olursa ve kime teşekkür edecek olursa olsun teşekkür için yanıt yazmanıza gerek yok arkadaşlar.
https://www.bisikletforum.com/images/buttons_mns/post_thanks.gif

https://www.bisikletforum.com/images/buttons_mns/reputation.gif

Tercihe göre bu iki butondan birini kullanmanız yeterli....

Acera 48 diş aynakol aldım sonunda bu kadar fark edeceğini sanmıyordum süper oldu

Geri