711'in kadrosu diğerlerinden daha güzel(tip olarak bence hussar daha iyi fakat hafiflik olarak ve rahatlik olarak 711). benim kız arkadaşım kullanıyor. saydığınız bisikletlerden 711 ve hussar'ı denedim test ettim, arasında 711 derim, tabi binip bi siz kullanırsaniz daha rahat karar verirsiniz. Kron xc1000 ve borla'ya ise binmedim bilemiyorum o yüzden.
eğer arazide gerçekten zorlamayi düşünmüyorsanız 711 standart donanimlari yeterli gelir. ileride yetmezse daha iyisine ihtiyaç duyarsaniz değiştirirsiniz. çünkü bu shimano nun en düşük seviye komponentleri bile bakımlı ve ayarlı oldukça tıkır tıkır işliyorlar, o çocukluğumuzdaki bisikletlere pek benzemiyor cidden. ben 711'de 7'li sistem tourney ve kendi kullandığım deore sistem arasında aman aman dağlar taşlar bir vites geçişi farkı gördüğümü söyleyemem sadece 9'lu sistem olması büyük avantaj ve daha dayanıklı hafif parçalara sahip.
yani 711 alıp alivio sistem takmaktansa, bence bekleyin, paranız olunca ve baktınız iyice sardırdı bisiklet meselesi güzel bir amortisör ve deore üstü bir sistem ile komponentlerinizi değiştirirsiniz. çünkü ileride alivio sistem yetmeyecek 9'lu sisteme geçmek isteyeceksiniz ve sistem 8'li olduğundan 9'luya geçişiniz problem yaratacak.