Scudo Sports

Sedona beni mahkemeye mi verecek?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Zevkler ve renkler tartışılmaz elbette lütfen yanlış anlamayın ama o kadar küçük, incir çekirdeğini bile doldurmayacak kadar ufak bir mesele ki... Yani selenin arka kısmındaki renklerde ton farkı olsa ne olur olmasa ne olur? Bisikleti sürerken zaten oturulan görünmeyen bölge. Bu kadar takıntılı olmak iyi değil.
Sedona müşteri hizmetlerinin tavrı gayet düzgün bence, bu vesile ile Sedonayı biraz daha sevmeye başladım.

Scudo
Ben boyası kurulumda 2 yerden hasar görmüş bisiklet aldım. Flibberda da sorun çıktı değişmesi için firmaya mail attık iki aydır falan ses yok. Bayıla bayıla da biniyom bisikletime.

@Love The Wind

Eskiden bende 1-2 kelam iyi konuştular mı insanları iyi sanıyordum. Ancak artık insanların tavrı konuşması tebessüm etmesi ırkı dini dili hiçbir önem arz etmiyor benim için sadece icraatına bakarım eğer sedona üzerine düşeni yapsaydı çok daha iyi şeyler olacaktı.

Siz insanların iyi tavırlarına bakarak hayatınıza devam edin hocam.

@Arseyus mesajlara bakacak olursak sedona degıl ama sız tehdıt etmıs gıbı duruyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Sedona kullanıcısı çalışanı yada herhangi bir bağ sahibi değilim. Fakat bir hukukçu gözdünen baktığımda borçlar kanununa uygun olarak ürünü ayıpsız bir benzer ile değiştirmişler tüketici haklarınada uygun. Adamlar daha ne yapsın. Bence sizinde hemen tehdit yoluna gitmeniz yanlış olmuş.

• Beğen
@dnz

Hayır ben onları uyardım hemde bu yaptığım çok iyi bişeydi. Sorunu çözmediler çözmedikleri için konu açacaktım burda ama açmadan önce onları uyarayım dedim ama uyarımı dikkate almadılar. Ben gidip onlara sizi dövücem veya bir yerlerde sizin adınıza hakaretler edicem demedim sadece ne olduysa olanları olduğu gibi buraya aktardım. Tehdit olayı bambaşka bir olay. Karıştırmayın.

@Arseyus
Komik misin 2 liralık kıytırık sele için forumun altını üstüne getirip insanları salak saçma işlerle meşgul etme.

Sonuçta para kazanmak için yapıyorlar bu işi ve o para sende yok .

rezil etme 3 lira için kendini

@Saltukb

Hukukçu gözünden bakamıyorsunuz maalesef. Yazdıklarımdan bir tehdit mi çıkarıyorsunuz? Hukukçu gözünden bakmak ayrı hukukçu olup yorumlamak farklı. Kaldı kisadece benim yazdığımı incelemiş ve onların son yazdıklarına değinmemişsiniz.

Şimdi ben bisikletim ile gelen sele hangisi ise birebir aynısını istiyorum yoksa parasını iade etmesini istiyorum. Eğer sedona böyle bir hakkın yok diyorsa bunu bana detaylıca hak hukuka göre izah etmesi gerekir.

Nedenini bilmiyorum ama ülkece psikolojisi bozuk bir kitle var. Ürün bozulur şikayet eder başkasının konusuna gelince firmayı savunur.

Bence mükemmelliyetçi bir bakış açısıyla aynı renk aynı ton olması hoş olurdu. Ama birçok kişinin fikrine şöyle katılıyorum. Aynı özelliklerde aynı fiyatta ellerinde olan yakın bir ürünle değiştirmişler. Keşke sizin hayalinizdeki aynı ütün olsa ama ne bisikletinize değer kaybettirir ne de değişmesi size çok büyük şey kazandırır. Bence bu süreçte yaptığınız stres size seleden fazla zarar vermiştir.

• Beğen
Tepkiler: ratm
"Tüketicinin seçimlik hakları
MADDE 11

ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,"

Siz değişim hakkınızı kullanmışsınız, satıcı da yükümlülüğünü misli ile değiştirerek yerine getirmiş. Bahsettiğiniz Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre bir sizin olayda yasal bir aykırılık yok.

Size saygımdan dolayı fotoğrafı gördüğümde içimden acaba şaka mı diye geçirdiğime, seleler arasındaki renk farkının objektif kriterlere göre bir sorun teşkil etmeyeceği meselesine hiç girmiyorum.

Ve eğer ciddiyseniz merak etmeyin, bu konu açıldığı için Sedona yasal süreç başlatmaz.

• Beğen
Yeni sele bence de uygun değil. Bir bisiklet alırken en önemli kriterlerden biri renktir arkadaşlar, ona göre keyifle heves edersiniz ya da binmezsiniz. Kimsenin kimseye renk dayatma lüksü yok.
Ben de olsam ben de kavgasını verirdim.
Forum neden kraldan çok kralcı olmuş anlamadım. O arkadaşlar telefonlarını garantiye gönderdiklerinde bir telefon için en sevmedikleri renk neyse, pembe ya da altın rengi mesela, onunla değiştirilir ve ses etmelerine izin verilmez umarım :)

Bu arada selelerin fotoğrafları yok. Görünenler photoshop. Olayın üzerinden bir sene geçmiş nerdeyse. İlginç

@halil halil

O para kazanıyor dediğin adamlar sen bisiklet ile pedallarken onlar Ferrari ile turluyor ve sen hala akıllı olduğunu sanıyorsun. 3 kuruşmuş onlarda koskoca firma bir sele parasınımı ödeyemiyor?

34 yaşındasın adamın asabını bozma!

@VolkanÖzcan

Ülkece psikolojisi bozuk bir kitle var. Sabahtandır anlatmaya çalışıyorum anlamıyorlar.

@atasoy

Amin.

Valla morelim bozuktu tam bozdular. Sözde burda bir aileyiz biribirmizi savunmamız gerekirken adamlar gidip firmayı savunuyor. Aklım gitti resmen bu nasıl hastalıktır?

@Cem cm

Ana mesaja attım. Birincisi orijinal sele. İkincisi onların gönderdiği sele ancak ikinci fotoyu photoshop ile yaptım çünkü onların gönderdiği sele bende değil serviste. Olaydan 1 sene geçti ancak şuanki konuşmalara bugüne ait. Sorunun çözülmeme sebebi ise sedona bayisinin yada sedonanın beceriksizliği.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Arseyus tamam o zaman şöyle diyelim onlarda sizi uyarmış. istediğinizi yapmakta özgürsünüz ama doğru olmayan şeyler yazarsanız firma adını kötüye çıkarmaya çalışırsanız yasal hakkımızı kullanırız demişler. firmanın attığı mesajda yanlış bir şey göremiyorum

@dnz

Ben yanlış bir şey yaptı demedim ki. Onlarda beni doğal olarak uyardılar. Buda onların en doğal hakkı. Ancak ben kullanıcıyım onlar ise dev bir şirket dolayısıla böylesine kurumsul bir şirketin bir sele için bunu yazması ne kadar yakışık bir durum onlar sizlerin takdirine kalmış.

@Arseyus

Firmayı savunacak bir durumum yok. Gerçekten psikolojisi bozuk bir kitle var katılıyorum size, isterseniz tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile başvurun ilgili kişiler talebinizi incelesin. Yalnız gitmeden önce Türk Borçlar Kanunu madde 227-4 ve devamını okursanız sevinirim. O zaman belki sizde birşey okuyarak benim ne gözünden nasıl baktığımı tekrar sorgularsınız.

@Arseyus 17.49 da yazdığınız mesaja bakacak olursak firmanın mesajını tehdıt olarak algıladıgınızı yazmıssınız. kendı yazdıklarınızla çelişiyorsunuz suan

Zaten sedona sempatim vardı konuyu okuyunca arttı açıkçası.

@Arseyus
Hocam olayın üstünden 1 sene geçince mi sele yırtıldı da siz şimdi seleyi değiştirmek istediniz? Yoksa 1 sene önce sele yırtılmıştı seleyi değiştirdiler de şimdi mi değişen selenin renginden rahatsız oldunuz tam anlayamadım olayı :D Konuşmalar bugüne ait demişsiniz ben geçen senenin sanıyorum konuşmalar :D O gönderdikleri seleyi de servise 1 sene önce mi göndermiştiniz tam anlayamadım şuan olayı, 1 senedir sele serviste midir yani?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri