Scudo Sports

sedona 741 veya salcano astro 270

wsws

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar sedona 741 veya salcano astro 270 model ve markaları arasında kararsız kaldım ve aklım karıştı 1000 tl civarı bütçeme uygun bu iki bisikletten hangisini tercih etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Sedona 741

http://img718.imageshack.us/img718/5351/sedona7411.jpg

Kadro 6061 Triple Butted

Maşa Suntour XCM HRL REMOTE LOCK OUT

Furş Neco CC142

Gidon Race Face Ride XC 31.8

Boğaz Race Face Ride XC 31.8

Sele Borusu Race Face Ride XC 31.6

Sele Tughra Racıng

Vites Kolu Shimano Acera

Ön Vites Shimano Acera 360

Arka Vites Shimano Acera 360

Aynakol Shimano Acera 361

Pedal Wellgo LU-935

Ruble Shimano Acera HG-40-8

Zincir KMC Z-51

Fren Kolu Shimano / 445 Hidrolik

Fren Shimano / 445 Hidrolik

Jant Alex DC-19

Ön Hazne Shimano Acera RM- 65

Arka Hazne Shimano Acera RM-65

Jant Teli Siyah

Lastik Schwalbe Black Shark

İç Lastik CST

Kadro Ölçüsü 16"18"20"

Fiyat 650 $

Salcano Astro 270

http://img404.imageshack.us/img404/3485/salcano.jpg

TİP : 26" MTB
VİTES : SRAM X5 27 VİTES
KADRO : HYDROFORMED BUTTED ALÜMİNYUM KADRO
MAŞA : SUNTOUR SF11 XCM V3 RL GİDONDAN KİLİTLEMELİ MAŞA
FREN : AVID JUICY 3 HIDROLİK DİSK FREN TAKIMI
GİDON : SALCANO/ZOOM MTB-AL-152B ALÜMİNYUM GİDON
GİDON BOĞAZI : SALCANO/ZOOM TDS-D345 3D FORGED ALÜMİNYUM GİDON BOĞAZI
SELE : VD-1121 SALCANO LOGOLU, JEL TAKVİYELİ SELE
SELE BORUSU : SALCANO/ZOOM SP-238 ALÜMİNYUM SELE BORUSU
KRANK TAKIMI : SUNTOUR CW9 XCR T414 BDG KRANK TAKIMI
ÖN&ARKA TEKER GÖBEĞİ : SRAM MTH306 QR
RUBLE : SRAM PG-950 KASET 11-34
TEKERLEK : SALCANO X-PROD1 8X4ÖZEL ÖRÜM TEKERLEK SETİ
LASTİK : CONTINENTAL RACE KING 2,2 LASTİK
SEÇENEKLER : KADRO ÖLÇÜLERİ 16"-18"-20"

950 tl

Scudo
ben 741 kullanıyorum yanılmıyorsam da fotosunu koyduğun 741 2010 modelinin.sedonadan gayet memnunum salcanoyu kullanmadın bilmiyorum ama donanım karşılaştıracak kadar bilgim yok.sadece 741 beni rahat taşıyor ve çok da arıza çıkarmadı şu ana kadar

ben 741 kullanıyorum yanılmıyorsam da fotosunu koyduğun 741 2010 modelinin.sedonadan gayet memnunum salcanoyu kullanmadım bilmiyorum ama donanım karşılaştıracak kadar bilgim yok. viteste arkadaşlar pek acera üst seviye değil ama SRAM X5 i bilmiyorm ne kdr iyidir. kadro konusuna gelince bence gözüne hoş geleni alsan daha iyi olur

• Beğen
Tepkiler: wsws
ben olsam salcano derdim sedonayla aralarından 250 tl gibi bir fiyat farkı var o parayla güzel bir aynakol alınabilir. ki nakit düşünürseniz salcanoyu cok rahat 900 tl ye alabilirsiniz.yada olan 1000 tl nin üstüne 150 tl daha ekler salcano ng 255 srd modelini alırsınız bütün sıkıntılarınız biter.düşünürseniz ng 255 srd salcano sirkeci mağzasında var geçen gördüm hafif reklam yapmış gibi oldu ama alakam yoktur kesinlikle.

• Beğen
Biraz aklını karıştırmak gibi olacak belki ama, eğer elinde 1000 TL civarı bir bütçen varsa ben olsam Salcano yada Sedona yerine Whistle Miwok 1161D'yi düşünürdüm. (link) bu sayfadaki fiyat seni yanıltmasın 1000-1100 TL arası bir fiyata rahatlıkla bulabilirsin bu bisikleti şu anda.

Cok rahat salcano diyebilriim. x5 sram karsılık olarak deore ve alivio arasında bir sistemdir aceradan daha üsttür. Ayrıca 9lu sistem yani 27 vitestir acera 24 vites 8 li sistemdir.

İlride 8 de 9 a gecmek için rubleni aktarıcını vites kollarını ve belki aynakolunu deiştirmen gerekicek ve bu cok cok daha fazla masraf ve ugras acacaktır.

ayrıca avid 3 ün shimano 445 frenlerden daha iyi oldugunu söyleyebilirim.

Maşa xcm v2 brinde v3

Yani donanım olarak göze carpan özellikleri ile 2 bisklet arasında sececek olursan salcano derim ayrıca fiyatıda daha uygun peşin alımlardada epey bir indirim söz konusu oluyor.

Fakat marka takıntın varsa yada görsel acıdan begenin sedona yönündeyse ileride salcano aldıgın için pişmanlık duymaman adına onuda secebilrsin.

Kararını kolaylastırmak adına birseyler yazsakta yine son karar senin tabiki.

• Beğen
Her iki markayı da kullandım. Cevap yazan tüm arkadaşlar haklı olarak fiyat ve ekipmanı karşılaştırmışlar, ancak bir de kadroları karşılaştırmak lazım. Bu durumda keşke Sedona' nın kadrosu ile Salcano' nun ekipmanlarını birleştirecek bir çaren olsa derim zira Sedona' nın kadroları kalite ve tasarım olarak daha iyi.

• Beğen
bende 741 var diye söylemiyorum öncelikle belirteyim. salcano bisikletimde var. sana tavsiyem üzerine bir kere bin 1 tur at farkı anlarsın... bu kadar iddaalıyım...

kafanı karıştırmak gibi olmasın ama ben 751 kullanıyorum çok çok memnunum. bence üste 200tl daha koy 1200 tl'ye 751 al full deore set var bisiklette. alexrims jantlar. aynakol deore gidon ve boğazı sele borusu ameoba. sele selleroyal. ama salcanonun birçok parçası no name.(üstünde salcano yazıyor.)

ben tercihimi sedonadan yana kullanırdım çünkü kadro kalitesi daha iyi ve açıları çok daha düzgün salcano astronun kadrosu arazide kalas gibi kaliyor tamam salcanonun compartmanlar iyi olabilir ama bir bisiklette kadro herşeydir compartmanlar sonradan yükseltilebilir yada Gokalp arkadaşımızın dediği gibi whistle miwok 1161 alınabilir sanırım en mantıklısıda bu :)

Ne alırsan al ama şu 'üstüne şu kadar daha koy şunu al' meselesini önemseme derim.Çünkü alacağın aksesuarları da hesaba katmalısın.
Ben bu açıdan biraz sıkıntı çektim.500 tl bütçem varken 700 tllik bisiklet aldım.Bir kaç hafta aksesuar alamadım.Aksesuarlar bu bisikletin ayrılmaz bir parçası.İnan bisikletin eksiği bitmiyor:).Bunları da düşün derim.
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Geri