Scudo Sports

Sedona 740 schwalbe lastik sorunu

Tepki
24
Bisiklet
Dahon
Arkadaşlar merhaba.foruma da yeni üyeyim,henüz iyi bir okuyucuyum.sedona 740 ı mı yeni aldım.iki kez kullandım.ikisinde de lastiğim patladı.ve dere tepe de değil,hafifi arazide kullandım.lastiğim schwalbe rapid.Sıkıntı lastikte mi? Değiştirmelimiyim?bisikletten soğumaya başladım şimdiden?yanlış bir seçimmi diye düşünüyorum 740 için?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
hayırlı olsun bisikletiniz.
lastik patlaması hakkaten en can sıkıcı sorunlardan biridir. adamı bisikletten soğutur çok sık yaşanınca.
lastik konusunda bir bilgim yok ancak ben kaliteli bir iç lastiğe geçtim (michelin) ve lastik basınçlarımı lastiğin izin verdiği en üst değerlerde tutuyorum sanırım buda patlamalara oldukça engel oluyor.

Bence lastik patladi diye sedona 740'i kötülemek yada yanlis secimmi diye düsümek yanlis olur.
Sedona 740'in lastikle hic bir alakasi yok, ikisi de ayri ayri markalar. Rapid Rob ise schwalbenen en zayif lastigi diye bilrim. Schwalbenen Racing Ralph Evo Lastigini takarsaniz, kesin memnun kalirsiniz ve bisiketinizi seversiniz.:in:

NOT: Iki lastik icin bisikletinizden sogmayin lütfen.:)

schwalbe'nin marathon plus lastiğini alırsan en çok senede 1-2 kez yama yaparsın :D

Şuana Kadar Kullandığım Lastikler ve Patlama Dereceleri:D
Contınental Race Kıng 2.2:9700 km kullandım bi arkadaşa verdim oda 4 5 ay kullandı.Aslında yanakları pek sağlam değil 1,5 senede 4 5 kere patlamıştır.
Kenda Small Block 2.1:4000 Km Kullandım 7 8 ayda 2 kere ancak.
Mıchelın 2.0 Traıl:4000 civarı da bunu kullandım bu da en fazla 2 3 tür...Birde Şans İşi.
Şuan Forumdan bir arkadaştan satın aldığım Mıchelın Wild Grip'r var gerçi 200 km kullandım daha patlamadı...

belki inanmayacaksınız ama dechatlondan aldığım hoprider 500 şehir bisikletininin üzerinde innova marka dandik lastikler vardi lastikleri 3500 km kullandım hiç patlamadı genelde gözüm yolda dikkatli kullanırım birazda şans işi tabi :)

Hepinize teşekkürler.galiba en iyisi öncelikli lastik tamirini öğrenmem gerek ve yedek iç lastik..

Murat abi;peki bu önerdiğin dış lastik için iç lastik de önemlimi?iç lastikde de tür varmı?belki sorularım basit kaçabilir,dediğim gibi,yeni yeni tecrübe ediniyorum.selamlar.

lastik tamir etmek çok kolay iş. ihtiyacınız olan şeyler plastik levye, yama seti ve pompa

@Murat Cömez

@Kerim BEŞER

@Sinan A.

@tuna k

Bir de konu açılmışken,bisikletin selesi beni maffediyor.pedli tayt mı kullanmam gerek,yoksa sele mi gerçekten uygun değil?ve önerileriniz?

uzun zaman binmeyip bisiklete başlayan her insanda olur popo ağrısı. 1-2 ay sonra geçer

Patladiginda dolgu yapan sivilardan kullanabilirsiniz ben slime kullaniyorum memnunum.

oturma kemiklerini ölçüp sele almalısın, genişliği senin oturma kemiklerinden 3-5 cm kadar geniş olmalı. ben ölçüye göre jelli sele aldım 50 liraya. selle royal, selle italia fizik mizik değil, xlc. o bile çok şey farketti gerçekten. sele değiştirince çok rahat sele bile olsa alışma evresi olur genelde, öyle denir. yeni aldığımda o bile olmadan muazzam rahat ettim. jelli sele kesinlikle öneririm.
tabi sürüş açınıza uygun sele almakta önemli. 30,60,90 derece için ayrı tasarlanmış seleler var.

Geri