Scudo Sports

Sedona 731 ile Sedona 741 arasında öneri?

Yorumlar için teşekkürler..

bisikleti marka ve model olarak yazarsanız sevinirim

Scudo
Merhabalar , anıl bey bana numaranızı verebilir misniz , yada bana ulasın 0533 635 56 74

Bir çok kez bu soruyu sordum ancak bu son. :D

Bisikleti olursa yıl sonunda alıcam.

benim için önemli kriterler (yazdıklarımın alt seviyesinde şeyler tavsiye etmeyin) :

acera donanımın altında aktarıcı organı olmasın (aceranın üstü olur veya x5 ve üstü)

maşası en kötü xcm v3 rl olsun (altı olmaz ama üstü olabilir)

son olarak 27 veya 30 vites olsun. (24 olursa olmaz)

mümkünse sram ve avid donanımı olmasın (çünkü çabuk aşınır ve bakımı zor diyorlar ama öyle bişi yoksa olur)

yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

abi ne varsa 3 lük 5 lik at ordan bişeyler işte :) :D

b i r i düzgün yardımda bulunsa

Carraro CRP 710 alabilirsin, isteklerini tam anlamıyla karşılıyor. Peşin 1100 TL ye gelir sana. Geri kalan parayla her türlü kıyafet ve aksesuarını alırsın. Yıl sonuna bulmakta sıkıntı yaşarsın ama.

başlıktada yazdığım gibi bu bisikleti forumda GÖRMÜŞTÜM ANCAK SAHİBİNİ forumdan bulamadım kaçak ilan zannediyorum

(link)

bu bisikletin sahibi forumda onun konusunu bulup link atarsanız iyi olur .

Kadronun "aleminyum" olması dışında:) BİHANCİ DAKAR MODELİDİR demiş:) Özenle toplanmış olmasıda ayrı bir nokta zaten. Eskiden sedona 761 kullanırdım turkuaz renkli bana onu hatırlattı. Yaklaşık 4 yıldır foruma girmiyordum. Ne ilginç tesadüftür ki foruma üye olduğum tarih 16 temmuz 2007 imiş. Dört yıl aradan sonra insan kayıt olduğu 16 temmuzda mı girer tekrar foruma:)) ve son olarak "BİSİKLETİ BEN SİTEDEN ALDIM. GERÇEKTEN DEHŞET Bİ AKINTISI VAR. VE ÇOK GÜVEN VERİYOR. AMA ARTIK ŞEHİR BİSİKLETİNE GEÇMEK İSTİYORUM.O YÜZDEN SATILIKTIR. VE TAKAS OLABİLİR." bisikletin dehşet akıntısı bana hiç güven vermedi:)) Özür dilerim ama ilan sahibinin tabirleri kesinlikle dikkat çekici.

Bugün topladım tası tarağı üşenmedim sizler için iki modelide inceledim.

1. RR 8.1 Cross Country 1599 TL

(link)

Bisiklet gerçekten hatrı sayılır bir bisiklet.

İnternet sitesinde görüldüğünden çok farklı asi bir duruşu var gerçekten.
Görüp kullandığınızda anlarsınız zaten.

Kadro çok güzel asi bir duruşu var.
SRAM X7 : Vİtes çekiş sistemine sahip.
Vites geçişleri ultra yumuşak ve sessiz.
Aynı zamanda da oldukça seri.
AncaK gidonda hangi viteste olduğunuzu gösteren bir platform yok.
Ayrıca 30 değil 27 vites :(

Rockshox Recon Silver TK maşaya sahip.
Maşa preload ve rebound ayarı içeriyor ancak air değil coil olan modeli bu.
Maşada remote lock var ancak kumandadan sertlik ayarı yapılmıyor.

Aynakol pek hoş değil çünkü x7 yerine deore kullanmışlar.
Ama yinede idare ediyor.

Avid Elixer 3 fren sistemi mevcut.
Ben 7 bekledim ama 3 müş meğersem ama sitede görünen rotorlardan daha farklı bir rotor kullanıyor.
Fren sistemi gayet tatmin edici.

Gobekler b"twinin kendi üretimi ama rulmanlıymış göbekler akıcılığı da güzel.

Lastikler de gayet güzel ancak alırken dikkat edin arka lastiği ters takabiliyorlar :D

Genel olarak : Vites fren sistemine göre gayet uygun fiyat ve yüksek kalite.

2. Sedona 771 3000 TL

(link)

Kadrosu güzel rr la hemen hemen aynı ama renkleri biraz daha hoş duruyor.

Vites çekiş sistemi aynı yani X7 ancak avantajlı olarak 30 vites ve x7 aynakol içeriyor.

Maşası havalı olmasına rağmen arazide kullanmadığım için bir şey diyemem.
RR daki gibi bu maşada da rebound ve gidondan kilitleme mevcut.

Fren sistemi Avid Elixer 7 bu çok büyük bir avantaj ekstra kavrama sağlıyor.
Rotorlarında XT olması bir avantaj tabii.

Lastikler scweble bilmiyorum büyük fark ne ? :D

Göbekler de biraz daha iyi diyebiliriz.

Genel olarak bence fiyatı performansa göre biraz fazla.

Saadete gelirsek : Yarı fiyatına bir rockrider alıp x7 aynakoldan ve bir adet arka dişliden vazgeçebiliriz. Bence çok ta bir şey farketmez.

Yani bence f/p olarak kazanan : RR 8.1

• Beğen
Tepkiler: ulaş kaya
Abi Ben donanıma göre yaptım karşılaştırmayı her karşılaştırma fiyata göre olmaz bence

Dechatlon mağazalarının Türkiye piyasasına girmesi çok iyi oldu bence. Aklınıza gelebilecek envai çeşit spor ve outdoor ürünlerini bir arada bulabileceğiniz, ve fiyat politikalarının da son derece makul ve mantıklı olan her bütçeye hitap eden bir firma. İçine girip gezilerek boş vakitlerin bile değerlendirilebileceği bir yer.

Mesela 2.800-TL fiyata karbon kadro yol bisikleti vardı geçen gittiğimde. Sirrus, Sub30, Trek Fx 'e muadil olarak Btwin Fit5 benim oldukça hoşuma gitti ve fiyatı da 1300-TL.

Şu an için değil belki ama biraz daha ileri zamanlarda Dechatlonun piyasanın tabularını yıkacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: kubilay tüney
Sedona hesaplıydı öncelerden, dolarla birlikte oda uçtu :) Donanımlar yakın denebilcek şekilde ve arada çok fazla fark var :confused:
RR 8.1 iniz hayırlı olsun demek istiyorum :alkis:

donanım karşılaştırması hoş ,peki bu bisikletleri yakından görme şansın oldumu merak ettim ,btwin fiyat çok iyi birçok arkadaş bu bisikleti alıp sırf donanımı başka kadroda kullanma fikrine bile sahip ,sedona fiyatlarda daha iyi ayarlama yapmalı

@alperen_69

abi bindim frenleri vitesleri lastikleri bile her şeyi test ettim :D

1200 TL bu parçalara zor bulunur bence

O bisikletin kadrosu çatlak, sakın bulaşmayın.

Geri