Scudo Sports

Sedona 731 ile Sedona 741 arasında öneri?

@enes savaş

Git bi bak güzel bisiklet..

@cem bice

29" beni aşar...Yorumlar için teşekkür ederim hepinize.

Bisiklet güzel ama Carraro CRP 700 bundan daha iyi gibi geldi bana ama ikisinide düşüneceğim.

@suat akman

Carraro CRP 700 daha iyi gibi geldi bana.

Scudo
Trek, Cannondale gibi bisikletlerede bakmanızı öneririm. Ghost Se 8000'e gelicek olursak gerçekten güzel ve kaliteli bi bisiklet. Aynı seviyede Sram donanımlı olan Ghost Se 6000'e de bakabilirsiniz.

aynı şartlarda bende bakıyorum bu aralar 5-6 haftadırda arastırıyorum benimde alıcı gözüyle baktıgım model crp700 ama bunun yanında sedona 721 ve bide şimdi rockrider8.1 kafama girdi bunlarıda incele derim

Her modelin avantaj ve dezavantajı var. Bence ana parca kadro oldugu ve ilerideki tum gelisim kadro uzerine yapilacagi icin ben kadro on plana alinarak karar verilmesi taraftariyim. Tabi kadro icin bisiklet alirken odenen paraya gore en optimum donanimliyi secmek dogru olur bence. Buna gore:

Sedona 721 - Kadro double butted 6061 aluminyum alasim. 7005 aluminyum alasimlara gore bir alt teknoloji olarak geciyor ve daha yumusak yapili. Sram X4 trigger vites kolu ve sram X3 vitesler digerlerine gore biraz daha alt teknoloji olarak yorumlaniyor forumdaki kullanicilar tarafindan. Avid elixir 1 hidrolik fren sistemide sram'in en alt modeli. Truvativ aynakol. RIST GILA masa agirligi 2260 gram ama model detayina gore degisir. Jantlar 32 tel sedona marka, CST lastik

CRP 700 - Kadro 6061 aluminyum alasim. Dipçikleme (butted / inceltme) yapilip yapilmadigi, agirligi belirtilmemis. Alivio vites seti ve shimano ile sedona 721'den biraz ustte. Shimano BL-M 395 hidrolik set avid elixir 1'den bir ust segmentte diye biliyorum. Suntour XCM masa 2550 gram civari. Jantlar 32 tel carraro marka, CST lastik

ROCKRIDER 8.1 - Fiyatı digerlerine gore cok yukarda ve sizin hedefinizde degil ama uygun fiyata bulursaniz en iyi donanım onda. SRAM X7 vites sistemi, Avid Elixir 3 hidrolik fren seti, Rockshox masa, deore aynakol digerlerinin cok ustunde bir donanım. Kadro 6061 aluminyum alasim 1850 gram. Bisiklet toplamda 12850 gram. Jantlar 32 tel michelin lastik

MOSSO 2670 - Kadro 1810 gram 7005 aluminyum triple butted. Acera 27 vites set. Fren shimano m446 hidrolik set. Masa suntour sf11 XCM V3 DSC RL MLO 2550 gram civarı. Acera ayna kol. Jantlar 32 tel mosso cyclone marka, mosso lastik

Gidon ve furş takımını da kendiniz değerlendirin :)

Ben düşündüm Salcano Insomnia 40'da karar kıldım. Bütcem 3000'den 2000'e düştü. Benim eski 5 yıllık çift amortisor ön maşası ve arka aktarıcıcsı çalışmayan 20 kg (yaklaşık) bir bisikletim var ve bunu değiştirmek istiyorum. 2000 TL bütçe alacağım yer %10 indirim yapıyor. Uzun ömürlü mümkünse havalı maşası olan bir tavsiye bekliyorum sizden.

Not: ilk defa mtb alıcam ancak kullanmışlığım var.

Cevaplar icin şimdiden teşekkürler.

Güzel bütçe gerçekten, 2.el güzel parçalar var bu fiyata. :in:

ben full süspansiyon kullanmanızı öneririm , rahatlığı gerçekten çok başta , kaliteli bir shock ile çok keyifli sürüşler yapabilirsiniz , sıfır almak yerine temiz durumda olan 2.el parçalar veya direk bisiklet alabilirsiniz

sırf kadro yüzünden bu kadar para verilmez o fiyata çok daha iyi bir bisiklet toplanabilir

mercedesi de vaarr porche side var.
özel seriler bulması zooor alması bi o kadar zoor.sadece gösteriş için diyebilirsin.ama bunaa bitiyorum..en son çıkan bu
(link)

(link)

bisiklet bu 2012 yapımı değil modeli 2012

kadro hakkında yorumlarınızı bekliyorum

o fiyata 0 havalı maşayı bence unut..
güzel kadrolu iyi donanımlı bir bisiklet bak derim.ileridede maşa takarsın..
çünkü sırf maşa 600 700 lira tutucak..
tavsiye olaraksa
meride tfs 500 300 bignine yada 26 bakabilirsin
ghost 8000
cannondale sl4 3
aklma gelenler bunlar

carraro crx 2012 var slx ve epicon maşalı ? :p

o modeli bilmiyorum..ama 2 lira vereceğine göre ithal bisikletlere bakabilirsin

Carraro o fiyatına göre en iyi donanımı koyan markadır herhalde.Fakat kadro kırılmalarıyla ünlü.He bu demek değil ki illa seninkide kırılacak ama ben o fiyat aralığında carraro yu listeden çıkartırdım.

Guzel tercih ozellikle rock-shox masa olmasi ve continental lastikler buyuk avantaj. Ancak geri kalan donanim hemen hemen mosso 2670 acera ile ayni. Ben yinede dunyaca unlu kadro ureticilerinden olan ve oldukca unlu Turk markalarina (baskalarinin yalancisiyim) fason uretim yapan mosso'nun orjinal kadrosu nedeniyle farkli bir karar verirdim. Sonucta en iyi bisiklet size ait olan ve severek bineceginiz bisiklettir. Keyifli ve gonlunuzce pedallamalar :)

Ben Mosso derdim, neden derseniz kadrosu daha iyi ve geliştirmeleri kadronun üstüne yaparsınız yavaş yavaş. Şimdiden hayırlı olsun...

Bir çok Carraro kullanan arkadışım vardı ve 2 tanesinin fren yaparken kadrosu, kaliperin oradan kırıldı, inşallah o kadar para verip de seninkide kırılmaz...

Ve fotoğraftan gördüğüm kadarıyla aynakol deore bile değil. Arka aktarıcıyı Slx yapmakla bisiklet slx olmuyor. Göbeklerine bak onlarda eminim seri dışı alivodur...

bianchi afx 7001 yada 9005 mutlaka bak kullanıyorum harika bisikletler.

Geri