Scudo Sports

Sedona 729 - Kron XC 500 - Salcano Astro 10 Arada kaldım.. YARDIM !!

tarikemre

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Kron
Yakın bir zamanda MTB almayı düşünüyorum. Bisiklet donanımları konusunda pek bilgim yok. Bütçem max 1.000 TL civarında. Gördüğüm kadarıyla belli başlı donanımlar var bütün markalar bunlara göre fiyat biçiyor. Ben Hidrolik disk fren ve 29" olmasını istiyorum. Dediğiniz gibi bu modellerde salcano fiyat olarak sedona ve krondan daha iyi galiba.

Benim düşündüğüm modeller şunlar;

1- Salcano Astro 10
(link)

2- Sedona 729
(link)

3- Kron xc 500 hd
(link)

Bunların haricinde salcano ng 650 hd modeli de daha ucuz olarak alternatifler arasında. Ben çok fazla tura yarışa dağa bayıra çıkmıcam. Akşam ve haftasonu ufak çaplı geziler sadece. Ama bisiklet bana masraf çıkarmasın 5-6 yıl kullanayım istiyorum. Sizce hangi modeli almalıyım? Lütfen nedenleri ile birlikte yazın.
(link)

Scudo
Fiyat / Performans açısından Salcano > Sedona > Kron, Parça açısından Sedona > Salcano > Kron :)

illa bu üçünden diyosan kesinlikle sedona, sen de biraz araştırdıktan sonra anlarsın zaten. 2. el de olabilir dersen o fiyata daha güzel bir bisiklet bulabilirsin

ve ya daha farklı modellere bakabilirsin

(link)

sedona işini fazlasıyla görür.daha fazla para vermek istemezsen direk sedona al derim ben.

@Hasan Kılınç

@Gökhan Günendi

@armgn

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sedona benim için de ağır basıyor şu an. Parça bazında da yorumlarınızı rica ediyorum.

Salcano ve Sedona parçaları için 10 üzerinden puanlamanızı bekliyorum arkadaşlar;

SALCANO
Tip :29'' Mtb
Kadro :Hydroformed Butted Alüminyum
Arka Vites :Shımano RD-M310-L,Altus
Ön Vites :Shımano FD-TX51-6-
Maşa :Suntour XCM RL Gidondan Kilitlemeli Maşa
Vites-Fren Kolu :Shımano, SL-M310 24 Vites
Arka Dişli :Shimano HG31 Kaset
Zincir :KMC Z8
Krank Takımı :Suntour XCT V3
Orta Göbek :Suntour BB10-XCT-SQS
Fren Takımı :Shimano M395 Hidrolik Disk
Gidon :MTB-AL-152BT FOV EN-M W620MM
Lastik :Continental Race King 26x2,2 Lastik

SEDONA

Kadro :Sedona 729 Double Butted 6061 Alu.
Maşa :Rst Blaze 29
Vites Sayısı :24 Vites
Arka Vites :Sram X3
Vites Kolu :Sram X4 Trigger
Ön Vites :Sram X3
Lastik :Rubena Scylla Top Design 29x2,25
Aynakol :Truvativ E300
Fren :Avid Elixir 1
Jant :SDN 2900
Zincir :Yaban S8C
Gidon :Raceface Ride
Boğaz :Raceface Ride XC
Sele Borusu :Raceface Ride 31,6 375mm
Sele Kelepçesi :Tranz-X

ARALARINDA 100 - 150 TL CİVARI FARK VAR. SEDONA DAHA PAHALI

Sedona bütün özelliklerde üstün. Aradaki fiyata değer mi değer :) Eğer bütçeniz yetiyorsa Sedona'yı alın :)

slm sedona 729 kullanıyorum bende yeni aldım daha ve donanımlar hakkındaki bilgim seni yönlendirecek kadar değil fakat sedona 729 hem özellik hemde görüntü estetik açıdan benim çok içime sindi tavsiye ederim ben şehir içinde kullanırım çoğu zaman dersen büyük jant olduğu için uygun bi lastik değişimiyle daha iyi performans alacağını ufak tefek dağ bayır gezileride iyi olur doğada olmayı severim dersende orjinal haliyle yeterince tatmin edici ve güzel bir bisiklet olacağını düşünüyorum

@Hasan Kılınç

@Arif.önder

çok teşekkür ederim arkadaşlar. yarın sirkeciye gidiyorum. Öncelikli olarak sedonayı düşünüyorum. Eğer alırsam yarın sizinle paylaşırım

Arkadaşlar bugün sirkeciye gittim. Öncelikle Sedona bayisine girdim tabi. İstediğim model sedona 729 yokmuş 15 gün sonra gelecekmiş. Geldiğinde alırsam fiyat ne olur dedim. Karta 6 taksit 1000 TL dedi. Oradan ayrılıp eve dönecekken Salcano bayisini gördüm ve tam önünde Astro 10 Beyaz modeli gözüme çarptı :) 870 liraya kredi kartına 6 taksit yaptı bende aldım. Sizce mantıklı bir seçim olmuş mudur?

hayırlı olsun tarık, resimlerini bekliyoruz :)

Geri