Scudo Sports

Sedona 711 V mi Salcano Astro mu? lütfen acil yardım

Tepki
2
Merhaba arkadaşlar Ben ilker lüleburgazdanım. 33 yaşındayım. Dağ bisikleti almaya karar verdim. Sedona 711 V veya Salcano Astro modeli arasında kararsız kaldım.İkisi arasında 100 tl lik bir fark var ama soruın aradaki fark değil hangisinin doğru tercih olacağı. 650 tl den de fazla para ayırmak istemiyorum veya bunlar haricinde tavsiye edeceğiniz modeller var mı? Çok fazla bilgim yok bisikletler konusunda Ama daha da fazla beklemek istemiyorum. ACİL görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekürler Herkese SELAMLAR...Bu arada msn adresim ilker1612@hotmail.com

Scudo
her ikisinide test etmis biri olarak aralarında muazzam bir fark olduğunu düsünmüyorum görüntü olarak hangisi sana hitap ediyorsa onu all içine sineni al dostum

Arada donanım olarak fazla fark yok sadece sedona kendısını ılan etmıs bı marka;)bende 711V var gayette memnunum yaklasık 1 ay oldu alalı 700kmdeyım herhangı bı sorun daha cıkmadı.Satarken yada kompedantlarını yukseltırken sedona sana daha kolay ımkan saglar;)

Sedona711 V yerine biraz limitleri zorlayıp (100 tl gibi) Sedona 711 D Almaya gerek var mı sizce? Sanırım tek fark ön ve arka mekanik disk frenler ne dersiniz???

• Beğen
Tepkiler: Lisaju
ben böyle birşeye kalkısma derim 711-D ye
çünkü ıslak zeminde rahat edemezsin. bi fark yok çünki frenleme gücünde veya etkisinde.
mekanik disk fren ani frenlemelrde belki yarar ama ani ve uzun frenlemelerde mağlesef çokta memnun etmez seni.
bana göre dağ bisikletinde ya V fren yada hidrolik fren.
bence simdi Vfren olarak kullan baktın pro olmaya doğru gidiyosun hidroliğe geçersin.

@İlker MUTLUAY

Sedona almanızı tavsiye ederim. Eğer bütçeniz sizi fazla zorlamazsa disk fren tercihiniz daha iyi olacaktır. Ben şahsen 711-D kullanıyorum ve bisikletimden çok memnunum. Ani frenlerde beni hiç utandırmadı.

Aşırı yağmur yada aşırı çamurda surmıceksen V fren senı goturur prof.oldugunda dısk frene gecersın bence;)

4 gün önce aldım sedona 711 V çok memnunum,salcano alu sanırım 21 vites ve maşası kilitlenemiyo ,711 in maşası kilitlenebiliyo ve 24 vites ,kesinlikle sedona 711 V al derim.

ArkadaŞim Kafami KariŞtirdin V Fren Islak Zemİnde Bİraz Kayma Falan YaparmiŞ Sen Dİsk Fren Yapiyorsun İyİ Bİlen Bİrİ Bİ Anlatsa Şunuda Bİzde Artik Kararimizi Versek Dİyorum :((

Motorsİklerdekİ Fren Lerden Demİ Dİsk Fren Yanİ 100tl Sadece Dİsk Fren Olmasimi 711v İle 711d Nİn Farki Bumu ???

Disk frene geçtiğinizde öncelikle disk frenlerin '' genel avantajlarından faydalanırsınız, ıslak ortamda daha iyi performans, uzun inişlerde jantınızın fazla ısınmaması, jant yamukluklarından etkilenmemesi ve freninizin modeline ve disklerinizin büyüklüğüne göre daha fazla güç gibi.''
Dezavantajı ise genel olarak ağırlık tabii;

Fakat hangi v-frenden, hangi disk frene geçtiğiniz bu etkenleri çok değiştirir.

''Eğer zaten kaliteli bir v-fren kullanıyorsanız ve disk frenlerin avantajlarına çok ihtiyacınız yoksa(downhill veya çamurda sürüş yapmıyorsanız), disk frenlerin havalı görünüşlerinden başka bir kazancınız olmaz.''

yardımcı olmusundur inşallah.........

Geri