Merhaba ,
bende aynı ayrımdayım :boese157: 741 d yada 3900 d den birine karar vereceğim .Araştırdıysan farkları aşağı yukarı biliyorsundur ancak özetlemek belki yararlı olur:
Vites : Sedonada acera alivio karışık,Trekte ise bildiğim kadarıyla seri dışı shimanolar var .ikiside 24 vites ,burada sedona önde bence .
Zaten bu ayarda bisikletlerde çok uçuk farklar olmadıkça dikkate almaman gerekir bence çünkü bu bisikletlerin amacı gezi trekking vs,yarış değil .
fren : burada sedona önde shimano hidrolik disk var,trekte ise mekanik disk,rotorları da shimano değil başka bir marka .
jant / lastik : göbeklerde sedona da shimano acera var ,trekte ön formula arka shimano .jant ve lastikte sanırım aynı ayardalar biri bontrager diğeri alex rims+scwalbe,kullanmadığım için net birşey söylemek yanlış olur .
maşa: ikisindede suntour var,sanırım sedona da v2 var,çok yakın özelliklerde belki aynı olabilir .
gidon / boğaz /sele borusu : biri bontrager diğeri amoeba,aynı ayar olması lazım .
kadro tasarım : tek kelime : trek

( tabi zevkler ve renkler.... )
kadro dayanıklılık : tabiki trekin haklı bir namı var bu konuda,ömür boyu garanti vs .burada kendine sorman lazım,ben bu bisikleti ne kadar zorlayabilirim diye ? sahilde,kırda bineceksen dayanıklılığın farkını düşünmene gerek yok .Şahsen benim sedonaya da güvenim tam bu konuda,geçen senden beri takip ediyorum kadro kaynaklı bir şikayet görmedim .karar senin .Tabi eğer kilolu isen trek belki daha uygun olabilir .
bisiklet almak gerçekten zor iş arabada bile bu kadar sıkıntı etmemiştim kendime

birde benim eş faktörüm var

tam aldık derken ya bunun rengi pek şey değil diyiveriyor ve haydaa dön başa
sedona az bir hareketli bir tasarım yapsaydı ve etrafta canlı görebileceğim bir örneği olsaydı pazar günü siparişini verecektim ama şu an bekliyorum,ne kadar bekleyebilirim emin değilim
benim kafamda bu iki model :
Trek 3900 D : tasarım+imaj+yeterli donanım
Sedona 741 D : iyi donanım+yeterli dayanıklılık
karar vermek zor