Scudo Sports

Sedona 420 Maşa uyum problemi

Kadir.Celik

Forum Demirbaşı
Tepki
73
Merhabalar, sedona 420 bisikletimi ön tekerden elektrikliye çevirmek istiyorum fakat maşa konusunda problem yaşıyorum. Orjinal ön maşam alüminyum olduğu için, daha sağlam olsun diye çelik maşaya çevirmem gerekiyor. Aşağıda orjinal maşa, kadro ve internetten aldığım çelik maşanın fotoğraflarını paylaşıyorum. Uygun bir maşa bulamadığım için yardıma ihtiyacım var, yorumlarınızı bekliyorum.

En alttaki fotoğraf orjinal maşaya aittir. 2. fotoğraf internetten aldığım maşanın fotoğrafıdır.

Teşekkürler.

IMG_0705.jpg
IMG_0706.jpgIMG_0707.jpg

Dosyalar

• IMG_0705.jpg
    IMG_0705.jpg
    78,4 KB · Okunma: 4
Scudo
Alüminyum çelik kadar sağlam denilebilir, bence hiç gerek yoktu. Bu arada sorun tam olarak nedir?
Eğer uzunluğundan memnun iseniz eski maşanızın ölçüsüne göre yeni maşanın şaft borusunu kesmeniz gerekiyor, yoksa elinizdeki eski parçalarla maşa boşluğu alma vidasıyla maşanın boşluğunu alamazsınız.
Kısaca yazayım isterseniz, ilk başta uygun ölçüde şaft borusunu kesmeniz gerekiyor eğer maşayı doğru aldı iseniz.

Daha sonrasında eski maşanın şaft borusundaki bilya kapağını çıkarıp yeni maşaya takıyorsunuz. Bundan sonraki işlemler zaten basit, kadroda furç yatağı çakılı olduğu için eski alt bilyayı maşadaki bilya kapağına düzgünce oturtup maşayı bisiklete takıyorsunuz.

Devamında üst bilyayı, toz kapağını ve üst bilya kapağını takıp kalan 2 ya da 3 parçayı takıp gidon boğazını ekliyorsunuz. Bu arada gidon boğazını taktıktan sonra boşluk alma vidasını da takmazsanız maşa elinizden fırlayıp düşebiliyor ki sizi bayağı sinir etme ihtimali yüksek bir durum.
Bu arada bilyanin üzerindeki sabitleme parçasını takmayı unutmayın.

-1099929476-2129060846.jpg

Son düzenleme:
Cevabınız için çok teşekkürler.
Orjinal maşa ile yeni aldığım maşaların işaretlediğim kısımları farklı, çok araştırmama rağmen orjinali gibi çelik bir maşa bulamadım.

Çelik maşayı daha sağlam olur düşüncesiyle arıyorum. Alüminyum maşanın elektrik motorlu bisiklet için uygun olmadığını duymuştum.
0F64A12B-2390-4311-A164-80203C49A06C.jpeg

Cevabınız için çok teşekkürler.
Orjinal maşa ile yeni aldığım maşaların işaretlediğim kısımları farklı, çok araştırmama rağmen orjinali gibi çelik bir maşa bulamadım.

Çelik maşayı daha sağlam olur düşüncesiyle arıyorum. Alüminyum maşanın elektrik motorlu bisiklet için uygun olmadığını duymuştum.
292998 dosyayı görüntüle
Alu maşanız 500watt üzerine çıkmadığınız sürece yeterli güce sahiptir atraksiyon hiç gerek yok.

Geri