Scudo Sports

Sedona 410'u upgrade etmek mantıklı mı?

Sedona 410'u upgrade etmek mantıklı mı?

• Evet

• Hayır

• Eh işte

• Toplam katılım
    54
@ogulcanguvenn

Hocam fren mesafesini etkileyen en önemli şey bence pabuç kalitesi. Ben yağmurda kullanmıyorum, o yüzden yorum yapamam. Ama siz yağmurda çok sürüyorsanız ona uygun pabuçlar var, bakabilirsiniz.

@Desert Fox

Üzerindeki fren bacakları aşırı kalitesiz hocam. Sürekli ayarı kaçıyor. Bir de bacakların montajı asimetrik yapılmış. Bisikleti tanıdıkça daha çok seviyorum. Hemde hobi gibi oynamayı düşünüyorum her şeyiyle :)

• Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
Scudo
defalarca kez upgrade yapmş biri olarak söyliyim yapmayın hocam, parçaları yükseltince illaki farkı anlıycaksınız fakat herşeyi yükselttiğiniz takdirde geriye tek birşey kalcak oda kadronun kendisi. Bununla biraz deneyimlerinizi artırıp sonra iyi bi modele geçmelisiniz derim :)

BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM HOCAM SEDONA 611 HALA SATIN ALINABİLİR Mİ 1400 TL

@trekseven

Benim için upgrade olmazsa olmaz değil hocam. Fren bacaklarını güvenlik endişesiyle değiştirdim çünkü gerçekten aşırı kalitesizlerdi. İleride duruma göre bakarım, diğer parçaları yükseltme veya bisiklet değişimi hangisi mantıklı gelirse onu yaparım. Sizin de dediğiniz gibi deneyimlenince bir şeylerin kararını daha rahat veririm diye düşünüyorum. Şu an elimdekinin tadını çıkarmaya çalışıyorum :)

@websel42

Merhaba. Bahsettiğiniz model hakkında bir bilgim yok maalesef.

• Beğen
Tepkiler: trekseven
Herkese selam. Fren bacakları geldi, yenisini monte ettim. Daha doğrusu kendime güvenemedim servise götürüp taktırdım :p Alivionun kalitesi bayağı iyi, eski fren bacakları elde kalacak gibiydi. İyi ki taktırmışım, güvenlik önemli. Umarım bundan sonra fren ayarım zırt pırt kaçmaz. Yoksa komple bisikleti satıp disk frene geçeceğim :)

Buyurun fotolar, eski bacakları da çektim.
190846190847190848190849
190845

• Beğen
@Yeşil Mavi
Güle güle kullanın, bisiklet üzerinde deneyimledikten sonra da fikirlerinizi belirtirseniz bizim için de alıp almama konusunda yol göstermiş olursunuz. ?
Ben de çok hevesliyim, bisiklet üzerinde yenilikler yapmaya ama uzun süre bu bisikletle mi devam ederim, yoksa 1 sene sonra yol bisikletine mi geçerim karar veremediğimden şu an olduğu gibi keyfini çıkarmaya bakıyorum.
Keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Yeşil Mavi
@ogulcanguvenn

Bisikletçiden çıkınca birkaç tur attım. Fark direk hissediliyor. Şu an bisikletimden gayet memnunum. Yol bisikletini ben de düşünüyorum ama daha konforsuz diye şüphedeyim. Alırsam da bunu satmayacağım sanırım. Bakalım ileride neler olacak, yaşayıp göreceğiz :)

• Beğen
Sifir butun bisikletler alan kişi yukseltsin para harcasin diye donanimsal olarak tasarlanir. Bu yuzden sattiklari bisikletlerin uzerine shimano,sram gbi firmalar dahada servet ustune servet kazanirlar.
Ben sifir bisiklet almayi mantikli bulmuyorum pek. Ya toplarim yada "edition" olan ve zaten takmak isteyeceklerimi taktiklari modellerden bakarim.
Ha mecbur mu kaldim sifir almaya ? O zaman ilk fren sistemi ,lastik,jant ve seleyi yukseltirim. Vites sistemi her turlu isimizi gorur zira bende 90lardan kalma vites parcalari var, asfalti aglatacak duzeyde mukemmel calisiyorlar masallah

@mariokaldato
Benim için eğer bir yükseltme yapacak olursam fren sistemi ve patlaması halinde lastikler olacaktır. Onun dışında çok da gerekli olmuyor sanırım, seleyi de kişiye özel düşünürsek. Teşekkürler yorumunuz için.

Son düzenleme:
  • Beğen
@mariokaldato

Aynen ben de öyle düşünüyorum. Benim bisiklette ön aktarıcı ve aynakol tourney, arka aktarıcı ve fren/vites kolları altus. İnanın bana fazla bile geliyor. Düzenli yağlama ve temizleme yapıldıkça yıllarca işimi görecek gibiler. Fren bacakları bu kadar kalitesiz olmasaydı sanırım onları da değiştirmeyecektim. İlk zamanlar upgrade isteğim çok fazlaydi ama bisikleti tanıdıkça, bu sistemin bile hakkını veremeyeceğimi anladım. Hele bi eskisinler, ben de form tutayım sonra bakarım duruma göre.

Sanırım elimizdekinin kıymetini bilmeyi, yetinmeyi ve hakkını vermeyi unutuyoruz artık. Böyle oyunlara gelmemek lazım :harika:

@Yeşil Mavi
cidden aman aman bir fark var mı?
bende sedona 410 yok carraro sportive 321 var ama allhonga diye abuk subuk bir markanın fren bacakları var istediğim gibi ayarlamak imkansız,bir taraf daha yakın oluyor janta bir taraf daha uzak oluyor tam olarak ayarlayamıyorum,fren kalitesi değişecekse ben de almak isterim

• Beğen
@Desert Fox

Ben bir sene tektrolari kullandim. Ucuz ve basarilidirlar abisi. Tavsiye ederim. Ustunde beleş gelen papuclarda iyi tutuyor

• Beğen
Ha bu arada alivio fren bacaklarını ön arka set olarak, kargo dahil 109 TL 'ye aldım. Fiyat çok iyi geldi bana,
@Desert Fox

Dostum benim sıkıntım sürekli fren ayarının kaçmasıydı. Ayar vidaları bile yalama olmak üzereydi. Fren mesafesini aman aman etkileyeceğini düşünmüyorum. Ama daha az ilgi istediği kesin.

Ben de arka aktarıcıyı değiştirmeyi planlıyorum. Sram VIA yerine direkt olarak Shimano Acera RD-M360 Arka Aktarıcı Siyah 7/8V kullanabilir miyim? Uyumlu mudur? Eğer değilse önerebileceğiniz f/p bir ürün var mıdır?

Fiyat olarak max 100-150 ( ne kadar uygun o kadar iyi :D )

Teşekkürler.

--------

Fren setini ( üzerindeki Tektro 837 AL ile aynı ) ben de yeniledim. Daha doğrusu yeni aldım fakat takmadım henüz.

Bu bisikletin 2015 modelini kullanmış akıcılık rahat sürüş açısından memnun kalmıştım. Ama bu yeni çıkanlarda bu maşa nedir ya. Ah Sedona ahh ?‍♂️
198869

@MaRZoCHi

Müsteri temsilcisinin dediğine göre, vites kolu sram ise sram kullanmak zorundayım. Model olarak sram x4 ve x3 var. Uygun fiyatlı olan x3'ü alacağım

@MaRZoCHi
Sram vites kolları ile Shimano aktarıcıların kablo çektirme payları farklı olduğu için iki markayı karma olarak kullanamıyorsunuz maalesef.

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi
Apgreyt vuhuuu çok artistik ?

Yol bisikleti hariç geri kalan tüm bikelerde upgrade gereksiz masraf demektir.
En güzeli, aldığınız bisikleti eskittikten sonra satıp yeni bir bisiklet almak.

@Kuzey Ege
katılmıyorum
sadece arka ya da ön aktarıcıyı değiştirmek pek mantıklı değil ama bunun üstünde gelen seti bir deore ya da bir sora yol vites seti ile değiştirmek gayet mantıklı,yol bisikleti herkese uygun değil benim gibi kısa mesafe şehiriçi gidenler için bu hibrit bisikletler görevini kusursuzca yapıyorlar

Geri