Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

@kubilay katmerci Memnunum ama 1600 tllik bütçem + aksesuar masraflarına da eklesek yani en az 1800 liram olsa tabiki de 420'yi alırdım. Ama inanın 410 bile çoğu giriş seviyesi kullanıcıyı tatmin eder. Bu işler birazda kese ile alakalı.

Scudo
Merhaba Sedona 410 aldım fakat bir problem yaşıyorum, dün lastiğim patladı ve sonrasında tamir ettirdim lakin şu an ön tekerin balans ayarı bozulmuş durumda. Atek Bisiklet'ten almıştım video çekip onlara gönderdim. Lastik janta tam oturmadığı için yapabilir dediler. Havasını indirtip tekrar bastırdım, fren pabucundan bakınca yakınlaşıp uzaklaşıyor teker, usta da janttan olduğunu söyledi. Meraktan arka tekere de baktım, arka tekerde de öndeki kadar olmasa da hafif bir yalpalama var. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz daha bir haftalık bisiklet ?

@beytepe ilk hafta bende de olmuştu o sorun akort ayarı yaptırın düzrlir çok önemli birşey değil. Lastik için birşey diyemem 550km de hiç patlamadı daha.

Ayni sorun çoğu 410'da var. Araştırsanız karsiniza cikar. Arka ve ön tekerler fabrika cikisli ellemezseniz göbek atar halde elinize gelir. Artik servislerin ustalarin beceresine kalmiş malesef duzeltimi. Bana usta arka jant icin tekere tam oturmamis dedi. Baya ugrasti tabi. Onu de ayardan gecirdi. Ama halen her iki tekerde resmen gobek atiyor saga sola akor konusunda. Aylik bakimda servise gidecegim umarım orda duzelir. Sedona firmasınin kulaği cekilmeli bu akor konusunda. Mağduriyetler giderilmeli.

Düzeltilmezse ayipli maldan iadesini isteyeceğim. O zaman belki akıllanırlar.

arkadaşlar selam
şu ana kadar 750 km yaptım, sele konusunda 410nun sorunlu olduğunu daha önce defalarca ifade eden arkadaşlar oldu
halen daha 30 40km leri geçince ciddi anlamda ağrı çekiyorum
ve sanırım bundan sonra da alışamayacağım
iyi bir sele ne kadar farkettirir sizce konfor anlamında
maliyet ve marka tavsiyesi rica edeceğim eğer çok farkedeceğine inanıyorsanız

@h.kozan Teşekkürler bilmiyordum genel bir problem olduğunu, biraz içim rahatladı açıkçası, zira çok dikkatli kullanıyorum bisikleti, zaten toplasam 30 km yapmadım daha, bugün bir ustaya götürdüm ayar yaptı ama hala az da olsa akort sorunu var, usta sıfırdan yapsak bu kadarcık olur dedi ben de bilmiyorum ne kadar doğrudur. Gözle görünür halinde ilk haline göre çok daha iyi şu an, öndeki hafif sorun arkada da var.

@alpkoralp 1 . tavsiyem, kaliteli bir pedli tayt edin, sorun duzelmezse yeni bir sele edinmeye çalış.

@h.kozan
Tayt olarak ne kullaniyorsunuz?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir de şöyle bir sıkıntım var, pedal çevirirken sağ pedalı yukarıdan aşağıya aldığım anda ses geliyor, vitesten mi diye düşünüp pedalı elle çevirdiğimde hiçbir ses olmuyor lakin sürüş sırasında sağ pedalı her yukarıdan aşağı bastırdığımda ses geliyor, usta pedalın bilyeli olduğunu ve sesin o nedenle gelebileceğini söyledi... Bilgisi olan varsa sevinirim.

@honeybadger

açıkçası çok da kaliteli bişi diil, BTWIN den aldığım pedli bi tayt, standart bişi

@beytepe Tekerlekler janta tam oturmuyor. Bir de sanki jantlarin bazi kisimlarinda hafif bom atiklik var. Bu yuzden dünyanin en iyi ustasi gelse sonuç tam olarak çözülmeyebilir. Sedona ve yetkili servisler problemi çözer bir şekilde, buna inanıyorum. Rahat olmak gerek.

@alpkoralp
Ben decathlondan 520 askili tayt aldim fena degildi simdi giant kullaniyirum oda idare eder kislik tayti iyi bisey alacam

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@beytepe Çok sık karşılaşılan bir sorun. Bende de benzer bir durum var. Yetkili servis bunları seve seve halledecektir. En yaķin servise gitmeni tavsiye ederim.

@h.kozan Usta çok hassas biçimde kontrol etti, en ufak bir sürtme yoktu jantı koyduğu tezgahta dönerken, tabi başta epey sürtüyordu ama tellerle ayar yaptı sürtme ve ses bitene kadar, ben umutluydum balansının tam ayarlı olacağından ama olmadı, Atek Bisiklet bir adres verdi buraya gönderin diye ama gidip gelmesi çok uzun olur diye göndermedim.

@h.kozan Maalesef bulunduğum yerde servisi yok, kalitelidir diye buna rağmen aldım ama böyle sorunlar çıktı şimdi. En yakın servis 100 km uzaklıkta...

@alpkoralp Selle Royal Athletic selem var. 410 için özellikle seçtiğim. Bisikletle uyumlu ve hafif. Deneme amaçli takip cikardim. Bana tayt yetti. Sele aklina uyarsa kolaylik saglarim sana.

@beytepe şimdi bu islemlere de dunyanin parasi gidiyordur. Ne yapip etmeli resmi bir servise gitmelisin. Çünkü anca ikna olup kabul ederler bir uretim hatasi varsa. Bana da servis uzak ama gideceğim. Başka türlü iflahın kesilir laf anlatacağım diye ona buna.

@h.kozan Bisiklet maalesef bu sorunları ile beklediğim gibi çıkmadı. Demek ki kronik sorunları olan bir bisikletmiş. Günlerdir bu sorunlarla uğraşıyorum. Vites geçişlerinde de ilginç bir problem var. Ters çevirip elle geçiş yaptığımda tıkır tıkır geçiyor, lakin sürüş sırasında bazen çok uzun zaman oluyor vites atması. Hafifliği gerçekten süper, bu sorunları dışında kaliteli de bir ürün ama maalesef akort ve ses sorunları sıkıntıya sokuyor beni. Servise götürmek için iki tekeri de söküp 200 km yol yapmam lazım ona da değer mi bilmiyorum, çünkü bir de orada laf anlatacağım...

@beytepe Malesef başka bir çaresi yok. Ürün garantili olduğu için içiniz rahat olsun. Siz dış bir aksan zarari vermedikçe her türlü zararı, eksiği gidermek zorundalar. Serviste sorun çıkarsa Sedona merkezle iletişime geçin. Geçmiş olsun. Kolay gelsin.

@beytepe Servise gittiğinizde başka bir tamirciye götürdüğünüzü asla söylemeyin. Garanti şartnamesini çiğnemiş olursunuz. Bunu not alın.

https://i.hizliresim.com/7AkPOY.jpg
https://i.hizliresim.com/vZE8d4.jpg
https://i.hizliresim.com/OEq924.jpg
410 ile geçtiğim bazı yollar. Çoknko forlu değildi ama çok konforsuz da değildi. Bazı arkadaşlara umarım fikir olur.

@AliMurat Bu yollarda da gidebiliyorsa bu bisikletten fazlasini beklemek haksizlik olur. 410'u kaymak gibi asfalta vurucan o zaman Bağdat'a git. Hissetmez yolu. Rüzgarda yoksa keyfe bak)) Bugün 70 km yaptim. Berbat ve iniş çıkış dolu bir yoldu. Eve geldim bir 50 km daha çok rahat giderim. Bisiklet yormuyor. Kimbilir bir gün turcu olurum. :)

Sedona 410 2016 tekniği mekniği tartisilir ama yeni dizayni, renk seçimi tüm dikkatleri çekiyor. Yanımda ne bisikletler oluyor ama gözler hep benim bisiklette, sorular genelde bana geliyor. Görünüşü ve asaleti fiyatından bir gömlek üst. Şekile imaja önem veren arkadaşlara duyrulur.

Geri