@gokberk88 benim aldığım da zefal 19 liraya aldım bitane de decathlondan iç lastik aldım. Masraf çıkardı dediğim onlar zaten yurtdışından almama rağmen aciliyet doğduğu için zefal marka aldım n11'den.
@AliMurat@honeybadger temmuz 12de aldım bisikleti. ilk bakıma 650km götürmüştüm. Gittiğimde ise hiç birşey yapılmadı gibi. Gidince izleyin anlayacaksınız demek istediğimi. Fikir vermesi açısından yazayım. 800kmde ilk kez lastiğim patladı yama olmadığı için değiştirmek zorunda kaldım. Bu bisiklet için şöyle söyleyeyim. Ön pabuçlar 1200km de bitti. Baradine ile değiştirdim. 1800kmde arka pabuçlar bitti baradine takıldı. 2900kmde sele değişti brooks takıldı. 3000kmde schwalbe road cruiser lastikleri bitirdim, normalde bi 5000km giderdi fakat benim pek hoşuma gitmedi baya hor kullandım o yüzden. 3000kmye kadar 3kere yama yaptım. ondan sonraki süreçte Schwalbe marathon plus tour 700x40c takıldı, fakat bir dahaki alacaklarım 35c olacak. 3400km de ön ve arka göbekler yağlandı. Ön göbekte sürtermiş gibi dönüyordu sebebi yağın bitmesiymiş meğer. Arkayı yağlamaya gerek yok 5000km bir yapsanız yeter. Önleri 1500km de bir yaptırın yoksa ömrü kısalıyor. 3600kmde ön pabuçlar bitti yeni kartuşlar takıldı tam 2400km gitti. Arka pabuçlar 2100kmde yalnız bir o kadar daha gider gibi. Genelde ön freni kullanırım ve tavsiye de ederim. Arka fren ile duramazsınız. Şuan 4000km de gayet güzel bir şekilde devam ediyor şükür. Yazın tura çıkmadan fren ve vites tellerini değiştirmeyi düşünüyorum biraz paslandılar, onun haricinde diğer aksamları eskidikçe değişecek.
Son turdaki (dün) halimizde böyle 70km ile sonlandırdım ağrısız sızısız çok şükür o yüzden brooks b17yi tavsiye ederim. Dünkü turdaki arkadaşları bugün gördüm alttaki şarkıyı söylüyorlardı
Brooks olayını uzun süreli düşünce mesela tura çıktınız 1 haftalığına 4tane tayt lazım en az onu yıkamaydı falan saymıyorum sadece maliyeti 30dan 120tl sürekli kullanan iseniz o taytları maksimum 2senede parça pinçik edersiniz tekrar alacaksınız yine bir o kadar para verilecek. Yada bir kere alıp en az 6-7 sene kullanacaksınız. Uzun tur düşünenler için bu paragraf, kısa turlar için gerek yok tabiki. Sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz. İyi geceler iyi pedallamalar..
Dünkü turdaki arkadaşları bugün gördüm alttaki şarkıyı söylüyorlardı
ben şehirde kullanıyorum şimdilik ama tek sıkıntım sele. Şimdilik jel kılıf + tayt çözüm oldu fakat dediğiniz gibi zamanla bu taytlar yıpranacak ve değiştirmek gerekecek. benim sorum şehir içi kullanımında brooks seleyi şekillendirebilirmiyim ? hemen hemen hergün 20 km kullanıyorum.
@gokberk88 oturamıyooom, bir daha senin güzergahtan gidenin diyorlardı ama gerçekten güzergah çok güzeldi sorun uzun olmasıydı bende şehir içiyim şuanlık ama anca yazın zamanım olacak şehir dışına, İstanbul içi en fazla 110km yapmıştım bir günde. Brooks u aldığımdan beri şehirde kullanırım. Şekillenmeye başladı gibi. Sizde gayet yaparsınız dediğinize göre her gün 20km ile 1buçuk aya şekillenir. Sınavlarım olduğundan çıkamıyorum uzun soluklu turlara. Seleyi alalı 3 ay oldu neredeyse. @vamosbien 55km kadar şehir içinde sorun yapmaz. 80e gelince baya şenleniyor ortalık taytla en fazla 145km gidebildim ama siz bir de bana sorun nasıl gittiğimi
brooks çok pahalı dimi?! Bisikleti 1100 tl gibi bi rakama aldım seleyi de, bisiklete verdiğimin çeyreği kadar bir paraya satın almayı gözüm kesmiyor hani. en çok 100 tl veririm ama o da işimi görür mü onu da bilmiyorum sele olayı sanki kapalı bir kutu. göle maya çalmak gibi yani
@honeybadger ne demek. Zincir ruble daha değişmedi, yedek ruble ve zincirim duruyor. İkisini aynı anda değiştirmem gerekiyor çünkü zincir ve ruble birbirine alıştı, birini değiştirirsem çıtır çıtır atma yapacak o yüzden ikisi bir değişmek zorunda. Ayrıca birde şunu ekleyeyim. Şuana kadar hiç akor yapmadım ve yaptırmadım. Ufak kaçma var akor sehpasında belli oluyor anca. Daha böyle baya götürür. @1dost ilk 1000km ile 2000km arasında sele anca esneyip kişiye alışıyor. O alışma süreci bittikten sonra gücünüzün yettiği yere pedallayın gidersiniz. Brooks sele taytla falan giyilmez anlamı kalmaz. Yazın en fazla yaptığım km yi paylaşırım yine size.