Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

@MBB Evet bu doğru ama mesela bu yaz katılmak istediğim festivallere göz attığımda çoğunun mtb için uygun olduğunu görmekteyim. Geçen yıl carraro 224 ile katılmış ve bir sıkıntı çıkmamıştı amortisörlü olduğundan mütevellit. Fakat bu defa sıkıntılı olabilir gibi ne dersiniz?

Scudo
@1dost eğer güzergah toprak ve hafiften bozuksa olabilir ama yol çok bozuk bir şekildeyse kaldırmaz gibime geliyor. Seçim sizin...

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@MBB Yani çözüm ? İkinci bir bisiklet veya değiştirme mi? Şahsen çok çok fazla sürdüğümü düşünmediğim için iki bisiklet bana fazla olur. 410'umu da seviyorum. Ne yapacağız?

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@1dost oradaki tura katılamadığınız için bisikleti satmayı mı düşünüyorsunuz ?
Kıtalararası yada ülkelerarası turlarda genelde düz maşa kullanırlar. Ben bunu bilerek almıştım. Ve şöyle söyleyeyim Türkiye'deki her ova yayla yoluna da rahat bir şekilde gidilebilir bu bisikletle. Ben bu etkenlerin hepsini düşünerek aldım ve kullanıyorum. Türkiyede gideceğim güzegahların %95i asfalt o yüzden sırf %5 içinde gidip amortisör taşımak istemem. Kaldıki zaten şuan lastiklerim 700x40 olduğundan ve marathon tour yani baya dişli olduğu için eskisi gibi pat küt hissettirmiyor. İsterseniz lastikleri biraz daha kalın alın öyle deneyin. Yinede buna rağmen olmadı derseniz de seçimi yapacak olan kişi sizsiniz, yalnız iyi düşünün derim :)

Arkadaşlar bisikletime ilk defa bugün bindim işlerim nedeniyle geç oldu biraz kısa bi deneme turu oldu. Öncelikle vites değiştirdiktrn sonra iki kere kendi kendine degisiyor. Onun ayarı nasıl olmalı ve sele acitti baya.

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
@vamosbien
Ayni sikinti bende de var bugun fark ettim 1. Vitesten 3. Vitese geciyor direk

• Beğen
Tepkiler: vamosbien
Ben decathlondan small aldim biraz kucuk oldu ama

Bu boy işi seleyle alakalı herhalde bizim popoyla değildir :):)

Şimdi baktım bisiklete bisikletin arka rublede sıkıntı var gibi hafif sekiz çiziyor gibi. bu sebepten ön 3 lüde zincir aynakola hafiften temas ediyor o da ses yapıyor. 1. vitesten 3. vitese geçiş devam ediyor. 8. vitesde de zincir sesi cok fazla. Vites ayarına baktım anladığım kadarıyla çok iyi olduğum soylenemez. Gaiba en iyisi servis götürmek var mı fikri olan?

@honeybadger ayni sorun bendede vardı vites kendisi geçiyordu. Vites ayarını yapınca düzeldi.

Performans bisikletin sahibi söylemişti belli bir km sonra bakıma getirmeli diye, bende de var aynı durum
hem jantlara falan da baktırmak lazım. kaç km sonra gitmeli bakıma hatırlayan var mı?

300km dedi bana performans bisiklet. Benimki daha 100 oldu. Benim on teker hafiften zipliyor gibi

aman dikkat edin de bağlantısı gevşemiş olmasın, akord çok sıkıntı değil de giderken ön tekerle yollarınızı ayırırsanız fena ;)

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
@honeybadger

Ben de Sedona 410 aldım bu ay. Low/High ayar vidaları ile durumu ayarladım. Şu anda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.

Sedona'nın sele kalitesi düşük. O problemi de jelli tayt ve jelli kılıf ile çözdüm.

Su an bende cozdum gibi bakalim daha binmedim cok yorulmusum yuzma bisiklet bi arada

Geri