Forumdaşlar merhaba, bende sedona 410 almak istiyorum ancak bacak içi 82 cm boy boy 187 kioloda 105. kaç kadro almak gereklidir. sıkıntı yaşamak istemiyorum. küçük gelmesi muhtemel boylar kalmış hep sanki nette.
@kaluygar benimde şüphelerim var ama Aydında sedona satan bir yer olmadığı için internetten almak zorundayım. kullanan arkadaşlardan benim baçak boyumda olanlar varsa yardımcı olabilirler aslında. @ognsylr 2015 modelinde 56 kadro mevcut gözüküyor.
56 kadro mevcut. ben 185im, 52 kadro kullanıyorum, sele borusunu benimkinin pozisyonundan az daha çıkartarak uygun hale getirebilirsiniz mesela
ama gidon biraz aşağıda kalıyor, kelebek gidon veya barend seçenekleri aklınızda bulunsun
Dostlar merhaba sanırım ben de aranıza katılıcam fakat 2016 ile 2017 arasında ne farklar var çözebilmiş değilim arada 100tl fark var hangisini tavsiye edersiniz. Bacak içi boyumu ölçmedim daha ama boyum 1.79 yanıtlarsanız sevinirim.
@kaluygar 85 cm iç bacak boyumla 52 kadro 1 - 2 beden küçük geliyor ama agresif bir sürüşe olanak sağlıyor. Oldukça memnunum, size en ideali 56 bulabilirseniz.
@sari_siyah Btwin Triban 520 al. İndirimde şu an sora setli yarı yol yarı tur bisikleti olabilecek düzeyde. 410'u filan çok rahat katlar performans olarak. Ben olsam kaçırmazdım. Benden sıklıkla tavsiye isteyenlere alın size tavsiye, Btwin Triban 520 modelini tükenmeden alın.
@Hasan Ç. Tribanı kullanmadım ama yakından inceledim. Kadrosu, ekipmanı, duruşu, işlevselliği, muhtemelen de performası ve indirimdeki fiyatı şu anki 410 ve muadili şehir bisikletlerinden daha üstün. Sonuçta bir yol bisikleti. 410'a 1400 verip, bir müddet sonra yol bisikletlerine özeneceğime, 1500 verip Triban 520 alırım, gelecek için de yatırım yaparım. Üstüne Triban 520'yi alıp ona 1000 tlilik jant seti takarım, 2500 tl maliyetle mis gibi yol bisikletim olur. Bu benden bir tavsiyedir, isteyen arkadaşlar kale alır, düşünür. Bu arada ben de Ultra 900 AF modelini 2. bisikletim olarak alacağım.
@h.kozan Burda o kadar çok insan gördüm ki daha hayatında yol bisikleti görmemiş ama millete tiagra alacağına 105 al hödöhödö vb yazılar yazıp milletin kafasını bulandırıyorlar. O yüzden kullanmadan tam emin olmadan öneri de bulunmak yanlış geliyor bana. Selamlar.
@Hasan Ç. Şehir bisikleti alanların %60'ı eğer bisiklete düzenli devam ederlerse yol bisikletine geçiyorlar. Sen de bunlardan birisin. Hatırlatırım. Ben burda insanların paralarını israf etmemesi, bisiklet alıp 1 yıl dolmadan satıp, yeni yeni masraflara girmektense istekleri doğrultusunda onlara akılcı yollardan bahsediyorum. Şu an ben yol bisikleti alacak olsam 5 bin liralık bir bisiklet alırdım ama şehir tur bisikletine para saçtığım için şu an 3 bin liralık bütçem kaldı. Ben burdada da ahkam kesmiyorum. Bu foruma her gün yeni birileri yeni hayallerle geliyor. Bu arkadaşların paralarını en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu konuyu baştan başla oku. 410 alanların yarısı daha 1 yıl olmadan bisikletlerini sattı veya satışa çıkardı. Neden acaba?? Belki de onlara birisi çıkıp kardeşim bu bisiklet seni az ilerde kesmez 3 - 5 daha verip şu melez- yol vesaire bisikletini alsan daha iyi olur demediği için olabilir mi acaba? O yüzden burda insanlara yardımcı olmaya devam edeceğim elimden geldikçe.
@sari_siyah Gerekirse ilk seferlerde tıkandığın yerde bisikleti eline alıp çıkarsın ama sürdükçe 9 kilo civarı bir bisikletle o eğimleri 30x25 ile alırsın. Hafif bisikletle tırmanış yapmak daha kolaydır. 410'dan en az 2 kilo daha hafif bir bisiklet.
Sanırım 410 alıcam tur için triban bana pek güven vermedi. 410 için 2016-2017 arasında kaldım gözüme yine ayna kol çarptı ama komponentlerin kalitesi hakkında bilgi sahibi olmadığım için takıldım.