Scudo Sports

Sedona 321 hakkında

Scudo
Merhaba arkadaslar uzun bir ara 14 kg lik bir hidrolik frenli mtb kullanımından sonra sedona 321 e gecmek ıstıyorum.
ağırlığı bazı başlıklarda 10.9 gibi rakamlar verilmiş ancak başka yerlerde çok daha çeşitli agırlıklar soylenmıs.Bisikleti tartmıs ve fabrıka cıkıs agırlıgının tam olarak kaç oldugunu bılen varmı.
Bu model dısında bu ayarda bisiklet önerilerinizi de almak istiyorum ayrıca.
Eğer tandıgınızda falan ıkıncı el bu ayarda bir bisiklet varsa düsünebılırım de.
çok çeşitli bir yazı oldu sanırım ancak bu kadar fazla bilgi eksıgım ıcın nereye konu acacagımı bılemedım :) bu yuzden moderatorler kusura bakmasın lutfen :):)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Budak
Konu eski fakat bildireyim dedim.

Bildiğiniz gibi 2010 model Sedona 321 tur değil cyclocross kadrosuna sahip. Bu nedenle atik bir bisiklet zaten. Fakat arka tekerin konumu yüzünden bagaj takılamıyor bisiklete çünkü bagaj vidalarının olması gerektiği yerde fren bacakları var.

Ben bunun için bir icat yaptım :D

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190762_10150114610838772_770838771_6463290_66932_n.jpg
Bisiklette olması gereken vidalar bunlar, bagaj takmak için

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/196246_10150114610893772_770838771_6463293_1858748_n.jpg
Standart bir sele kelepçesi alınır. Ben Kron aldım çünkü kelepçenin dış tarafları düz olduğu için bagaj bağlantı parçaları sorun çıkartıyor. İç kısmındaki tırnak ve boya temizlenir. Bunu dremel ile yaptım ben, zımpara ucu ile toplamda 10dk sürdü. Eğer elinizde benzer bir alet yoksa sanayide 3-5 lira karşılığı yaparlar sanırım. Yapmanız gereken sadece kelepçe aşağıya kaymasın diye yapılan tırnağı düzeltmek.

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190750_10150114610963772_770838771_6463294_6536136_n.jpg
Bisikletimize takılmış hali bu. Vida olarak daha uzun bir vida kullandım kelepçede çünkü araya bagajın bağlantı parçaları girdi. Bu vidayı da Bauhaus gibi yapı marketlerden tane ile alabilirsiniz :D
Tartarak satıyorlar :)

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200809_10150114610988772_770838771_6463295_3145650_n.jpg
Sele kelepçesi yerine takılınca da görüntü böyle oluyor.

@GiciK eRay ADALI

Zamanında onlardan biride bendim üstelik bisiklet ağırlığım sanırım 18 kg rahat vardı.

rotanız nasıldı?ve bisiklet sorun çıkardı mı ?

Merhaba,

Sedonanın sitesinde ((link)) 321 modelinin ön vitesinin Acera olduğu yazarken aldığım bisikletin üstünde Tourney var. Bu konuda Sedona'ya mail attım ama cevap veren olmadı. Boş bir vaktimde Aslı bisiklete gidip durumu öğreninceye kadar buradaki bisikletçilere danışmak istedim. Benzer bir sıkıntı yaşayan var mı acaba?

@Koray Uzun

Yanlış ama, önce sana reha muhtar sorusu sorucam. Bisikletin internet sayfasından baktığın modelle aynı mı? eğer değilse bu ciddi bir hatadır ve acera parasına tourney kullanıyorsun demektir ki bu feci bir olay. Aldığın yerle hemen irtibata geçip bu sorunu çözmelisin derim. Sana bisikleti değiştirmekle kalmayıp gerekli işlemleri yapacaklarını umarım. Bu olay "özür dileriz yanlış olmuş" denecek bir durum değildir.Geçmiş olsun.

Dün Aslı Bisiklet'i aradım. Derdimi anlattım. Aldığım cevap şu oldu: "Kataloglara ve internet sitesine Acera olarak yazdık. Sonradan fark ettik ki Acera ve üstü modellerde ayar tutmuyor. O yüzden Tourney kullanmak zorunda kaldık. Zaten Acera ile Tourney arasında da 6-7 dolar fiyat farklı önemli bir fark yok. Kataloglara da öyle bastığımız için internet sitesini de değiştiremiyoruz. Yapabileceğimiz bir şey yok."

"Bu durumda üstündeki parçanın ömrü bitince Deore taksam kullanamayacak mıyım? Öyle saçma şey mi olur?" diye sordum.

"Ben sizi teknik servisteki arkadaşa yönlendireyim. O size daha detaylı bilgi verir." dedi.

Telefonu aktardı bir daha da açan olmadı.

Teknik konularda çok fazla bilgim yok ama bu söylenen sebep hiç mantıklı gelmedi bana. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatsın. Eğer gerçekten öyle bir durum varsa da bu bisikleti iade eder farklı bir bisiklet alırım.

Sedona'ya olan güvenimi de kaybettim. Bisiklet alırken tüm parçalarını acaba katalogdakiyle aynı mı diye kontrol edeceksek, orta göbeği söküp acaba aynı model mi değil mi diye bakacaksak marka olmanın ne anlamı kalır?

elinde faturası varsa üzerinde hangi parçalar yazıyorsa o biskletten sorumlusun bence adamlar kendini savunacaktır. eğer sen haklıysan hemen ver mahkemeye sizi mahkemye verdim de kağıdıda göster biraz adam olsunlarda vatandaşı kandırmasınlar şimdi gidip dükkanın camlarını kırasım geldi o zaman arasında 6-7
dolarlık fark ödenmiş olacak. saygılar

• Beğen
Tepkiler: Koray Uzun
ayar tutmuyormuş ha, ilginç.. diğer markalarda nasıl ayar tutuyormuş. demekki kadroda sorun var. madem öyle sorun var neden siz alırken gerekli açıklamayı yapmamışlar. bisikleti komple iade et. almazlarsa mahkemeye vermekten kaçınma.. getir kadroyu deore takalım deseler dahi vazgeçme. bisikleti iade et.

Yalnız ben mi yanlış okuyorum ön vites zaten tourney yazıyor ama ?

adro 6061 Triple Butted
Maşa Sedona 321 Aluminium
Furş Neco CC142
Gidon Tughra Racing 31.8 Lowe Rizer
Boğaz Tughra Racing 31.8
Sele Borusu Tughra Racing 31.6
Sele Tughra Racing
Vites Kolu Shimano Acera 360
Ön Vites Shimano Tourney TX 51
Arka Vites Shimano Acera 360
Aynakol Shimano Acera 360-48t
Pedal Wellgo LU-935
Ruble Shımano HG30-8
Zincir KMC Z-51
Fren Kolu Shimano Acera 360
Fren Tektro 837 AL
Jant Alex Rims X2100
Ön Hazne Shimano RM65
Arka Hazne Shimano RM65
Jant Teli Siyah
Lastik CST
İç Lastik CST
Kadro Ölçüsü 50cm/54cm
Fiyat 500 $

Yeni değiştirmişler. Daha öncesinde acera yazıyordu. Sedona satan diğer bisikletçilerin internet sitelerine bakarsan acera yazdığını görürsün.

Sedona 321 hayallerime artık elveda diyorum :( Trek'in hangi tur modelini önerirsiniz?

@Sinan Batuk

Açıkçası ben de bir problemi olan ve probleminin ne olduğunu bilmediğim, öğrenemediğim bir modeli almak istemem. Üstündeki parçanın neden farklı olduğunu 10 günde anlatamayan şirketten bisiklet de almam.

Trek 7.1 modelini incelemiştim. Özellikleri birbirine yakın. Ama mega range dişlisi olması avantaj mıdır dezavantaj mıdır bilemem. Vites geçişlerinde zinciri fazla burup yıprattığını okumuştum. Bir yandan da 28" tekerlerle yokuş çıkmak için avantaj sağlıyor.

@Koray Uzun

Sedona 321 sevilen bir bisiklet aslında.

Whistle'ın bu modeli var bakarsanız...
(link)

@Kerem Akyol

Bu olay patlak verene kadar ben de çok memnundum bisikletten. Ama bu olay beni hem sedonadan hem de 321den soğuttu.

ben de ilk kez gidip kendime güzel bir bisiklet almaya niyetliyim. şehir bisikletleri benim ilgi alanım. ve sedona 321 almayı düşünüyorum. ama kararsızım kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. ayrıca

''sedona 321/bianchi nero/ bianchi miles/ salcano city sport 27 hds''
arasında karar vermem gerek yardımcı olursanız gidip alacam birini..:) ayrıca bunların ağırlıkları da yazmıyor o da çok aklıma takılıyor doğrusu.

• Beğen
Tepkiler: kürşat gülen
@Bahadır Budak

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=83848
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=84119

Bu başlıkları incelemeni öneririm. Bisikletin kadrosunda bir problem var bu yüzden bazı komponentlerin çalışmayacağı söyleniyor ya da üstündeki çekiş sisteminde uyumsuzluk var. Kataloglarda yazdığı gibi acera ön vites yok üstünde. 10 günü geçti hala şirket neden acera değilde tourney kullandığını söyleyemedi. Çok basit gibi görünen bir olay büyüdü. İlerde ciddi bir problem yaşarsan ne kadar ilgilenirler problemini çözerler mi yoksa süründürürler mi bilemiyorum.

Bisiklet de yollarda çok rahat ettiriyor. 28" olması büyük avantaj. MTB kullanıcılarına göre daha az enerji harcayarak aynı sürate çıkabiliyorsun. 135kmlik günübirlik bir tur yaptım. Sorun çıkarmadı. Ama bisikleti upgrade edememe gibi bir durum sözkonusu. Telefonla aradığım yetkili tourneyden daha üst model aktarıcıların çalışmadığını söylemişti... Durum arapsaçı anlayacağın.

@Koray Uzun

yukarıda anlattığın olayı forumdan ben de takip ettim ve sedona 321 den vazgeçtim

@Sinan Batuk

Tam da bu yüzden yazıyorum foruma. İnsanlar olanlardan haberdar olsun. Aynı sıkıntıları yaşamayalım. Böylece şirketler de müşteri memnuniyeti konusunda daha dikkatli olurlar belki. Parayı ödemiş bir kerizle değil de müşteriyle muhattap olduklarının farkına varırlar.

Geri